Rakastatko Jeesusta niin paljon, että haluat jakaa tämän kirjoituksen toisille?

Rakastatko Jeesusta niin paljon, että haluat jakaa tämän kirjoituksen toisille?

On helppo sanoa, että rakastat Jeesusta. Mutta oletko halukas todistamaan sen?

3 Minuuttia ·

”Jaa tämä sisältö, jos rakastat Jeesusta.” ”Valitse ´like`, jos olet kiitollinen siitä, mitä Jeesus on tehnyt sinulle.” ”Täggää jotakuta, jos Jeesus on pelastanut sinut!”

Tämänkaltaisia ilmaisuja viljellään kaikkialla Internetissä. Ne putkahtavat esiin ilmoituksina, lausuntoina sosiaalisessa mediassa ja nettisivukampanjoissa. Ne houkuttelevat kristittyjä lukijoita kommentoimaan, jakamaan ja tykkäämään ja levittämään evankeliumia ”rakkaudesta” ja ”anteeksiannosta”.

Henkilökohtaisesti rakastan Jeesusta. Rakastan häntä koko sydämestäni. Hän on todella pelastanut minut, ja olen erittäin kiitollinen siitä. Kaikesta huolimatta tunnen, että näistä vetoomuksista puuttuu jotain.

Pitäkää käskyni

On mielenkiintoista, että Jeesus kertoo meille tarkoin, mitä meidän on tehtävä osoittaaksemme rakkautemme häntä kohtaan. Se ei sisällä ”jakamista” tai ”laikkaamista” tai ”palautuspostia”. Hän sanoo: "Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni.” Joh. 14:15.

Jeesuksen käskyjen pitäminen tarkoittaa, että olemme kuuliaisia hänen sanoilleen; teemme sen, mitä hän sanoo. Jos hän esimerkiksi sanoo: ”Älä tuomitse” (Matt. 7:1), meidän on tehtävä juuri niin: lopetettava tuomitseminen! Emme voi osoittaa rakkauttamme Kristusta kohtaan sillä, että vältämme sanomasta pari tuomitsevaa sanaa. Rakkaus osoitetaan siten, että panostamme tietoisesti siihen, että vältämme täysin tuomitsemasta toisia sydämessämme ja mielessämme.

Samoin silloin, kun Jeesus sanoo, että meidän on pidettävä sydämemme puhtaana kaikella kiivaudella (Matt. 5:21-30), meidän on kuunneltava hänen sanojaan! Emme voi olla puolisydämisiä, kun kysymyksessä ovat seksuaaliset halut, viha, tuomitseminen, tai jotkut muut asiat, mitkä voivat erottaa meidät Jumalasta. Meidän on ryhdyttävä taisteluun; meidän on taisteltava, niin että pidämme Jeesuksen käskyt omassa elämässämme. Tämä tarkoittaa, että sydämessämme on kaiuttava selkeä ja raikuva ”Ei!” kaikkea epäpuhtautta vastaan.

Eivät kaikki pääse taivasten valtakuntaan

Jeesus sanoo: ”Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.” Matt. 7:21.

Pohdin itsekseni, mitä nämä sanat oikein merkitsevät arjessa. Monin tavoin vaikuttaa siltä, että kristinusko on tullut vesitetyksi. Monet ihmiset huutavat ”Herra, Herra!” He rekisteröivät uskontonsa Facebookissa ”kristittyinä”, tilaavat päivittäisiä raamatunjakeita ja mainitsevat jopa pari kertaa Jeesuksen taukohuoneessa.

Mutta, kuinka monella ihmisellä on elävä mielenkiinto saavuttaa Jumalan tahto elämällään? Kuinka moni itse asiassa pitää hänen käskynsä? Missä on todellinen rakkaus Kristusta kohtaan, rakkaus, joka uhraa kaiken omansa?

Enemmän kuin ”laikkaaminen”

Mitä omaan elämääni tulee, näen, että todellinen kristinusko ja tosi rakkaus Kristusta kohtaan vaatii jotain paljon suurempaa, kuin vain sen, että myönnän Jeesuksen olevan ”hyvä tyyppi”. Tosiasiahan on, että Jeesus antoi elämänsä minun puolestani. Hän vuodatti kallisarvoisen verensä, jotta minä voisin pelastua omasta synnistäni. Tämä ei toimi niin, että sanon rakastavani Jeesusta välittämättä hänen sanoistaan, enkä seuraa hänen esimerkkiään uhraamalla oman tahtoni. Se olisi teeskentelyä.

”Rakkaus on sitä, että me vaellamme hänen käskyjensä mukaan.” 2. Joh. 1:6.

Emmehän osoita rakkauttamme Jeesusta kohtaan sillä, että ”laikkaamme” kuvaa tai jopa huokaamme ”Kyllä!” ja ”Aamen!” jollekin, mikä oli hyvin innostavaa. Osoitamme rakkauttamme Kristusta kohtaan pitämällä hänen käskynsä, olemalla kuuliaisia hänen sanoilleen ja Hengelleen omassa elämässämme ja arkitilanteissamme. Tämä on todellista rakkautta, ja ainoa todellinen ihailu ja rakkaus, jota Jeesus toivoo.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.