Pyhä Henki – mahtava voima murtautumiseen vapaaksi!

Pyhä Henki – mahtava voima murtautumiseen vapaaksi!

Kun Jumala lähetti Pyhän Hengen maan päälle, se tapahtui ryminällä ja ryskeellä – ja voimalla! Mihin voimaa tarvitaan?

3 Minuuttia ·

Kun Jumala lähetti helluntaina Pyhän Hengen maan päälle, se tapahtui voimalla, ryskeellä ja ryminällä. Jumala halusi, että ihmiset huomaisivat, että Henki oli tullut maan päälle. Se oli Jumalan taholta osoitus siitä, että aivan uusi aika oli alkanut.

Jeesus voitti synnin, tuonelan ja kuoleman!

Kun Jumala lähetti Pyhän Hengen maan päälle, hän halusi saattaa tiedoksi, että Jeesuksen työ oli täytetty. Hän oli tullut lihaan niin kuin ihminen, tulematta kertaakaan lihansa saastuttamaksi. Hän rakasti Isäänsä ja teki kaikessa Isän tahdon, kunnes hänet ristiinnaulittiin Golgatalla. Ristillä hänen piti myös antautua Isän haltuun uskossa. Koko maan ylle lankesi suuri pimeys, ja pimeys tuli myös hänen sielunsa ylle. Se lienee ollut ensimmäinen kerta, kun Isä hylkäsi hänet. Silloin Pojan täytyi itse elävästi uskoen antaa henkensä Jumalan haltuun. Silloin työ oli saatu päätökseen.

Jeesus Kristus nousi ylös kolmantena päivänä meidän Pelastajanamme. Hän oli nämä kolme päivää tuonelassa ja puhui vankeudessa oleville hengille, jotka eivät olleet kuunnelleet Nooan varoitusta, kun hän kehotti ihmisiä kääntymään. Jeesus antoi heille toivon ja julisti, että hän oli ottanut haltuunsa kuoleman ja tuonelan avaimet. (1. Piet. 3:18-20); Hepr. 2:14-15; Ilm. 1:18). Todistaakseen sen, hän sanoi joillekin, jotka olivat läsnä: Pysykää tässä, kun räjäytän tuonelan portit! Niin hän räjäytti portit, ja monet seurasivat häntä pois sieltä. Myös profeettoja ja muita, jotka olivat eläneet useita satoja vuosia aikaisemmin, nousi haudoistaan ja ilmestyi Jerusalemin kaduilla. (Matt. 27:51-53). Se oli mahtava ilmentymä siitä, että Jeesuksen työ oli täytetty.

Pyhä henki: voima murtautumiseen vapaaksi

Helluntaina hän lähetti Hengen takaisin maan päälle. Hän lähetti Pyhän Hengen, joka tuli valtavalla ryskeellä ja ryminällä. Se oli Jumalan ilmoitus siitä, että uusi aika oli alkanut. Sitten alkoi meidän aikamme, Jeesuksen aika, kun meille tuli mahdolliseksi tulla Pojan kuvan kaltaisiksi. Se tapahtuu ainoastaan Auttajan, Pyhän Hengen, avulla. Hän valaisee sisimpämme ja antaa meille myös voiman kulkea tämän tien. Pyhän Hengen avulla saamme voiman Hengen. On tärkeää murtautua vapaaksi synneistään, vanhoista tovereistaan. Murtautuaksemme tarvitsemme voiman Hengen, ja sekin on Pyhässä Hengessä.

Voimme verrata tätä rakettiin, joka ammutaan radalleen. Tullakseen pois maan ilmakehästä se tarvitsee valtavia voimia. Siihen kuuluu eri vaiheita ja apuraketteja, mutta lopulta raketti murtautuu vapaaksi ilmakehästä ja leijuu radallaan. Silloin sitä voidaan ohjata ilman näitä valtavia voimia. Tällöin viisaus alkaa ohjata hengellistä elämäämme rauhallisempaan kehitykseen. Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä vaan voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen hengen (2. Tim. 1:7). Se on viisauden Henki, mutta ensin tarvitsemme myös voimaa murtautuaksemme vapaiksi!

Rukoile itsellesi Pyhän Hengen voimaa!

Jos tunnet, ettei sinulla ole lainkaan voimaa Jumalan tahdon toteuttamiseen ja synnin voittamiseen, rukoile itsellesi Pyhän Hengen voimaa Jumalalta! Sinun tulee raataa itsesi vapaaksi, niin että luovut kokonaan omasta tahdostasi ja annat kaiken Jumalalle. Mitä enemmän raadat, sitä enemmän tunnet, ettet selviä itse. Silloin sisimpääsi nousee huuto, että saisit Pyhän Hengen pysyväksi voimaksi elämääsi! Silloin Jumala voi antaa sinulle Hengen. Tiedät milloin olet saanut Pyhän Hengen: saat ilon ja rauhan. Taivasten valtakunnasta tulee osa elämääsi, ja Pyhä Henki on voima, joka vie sinua eteenpäin, auttaa ja lohduttaa sinua.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.