Puhdas avioliitto

Puhdas avioliitto

Uskottomuus ja aviorikokset aiheuttavat tuskaa, epäilystä, epäluottamusta ja kurjuutta sekä aviopuolisoille, lapsille että muille osallisille. Onko avioliitto mahdollista pitää puhtaana?

3 Minuuttia ·

Uskottomuus ja aviorikokset aiheuttavat tuskaa, epäilystä, epäluottamusta ja kurjuutta sekä aviopuolisoille, lapsille että muille osallisille. Onko avioliitto mahdollista pitää puhtaana?

Puhtaus on hyve, joka on käynyt harvinaisemmaksi ja harvinaisemmaksi. Jopa kristinuskon sisällä Raamatun sana puhtaudesta on lakaistu pois, ja monet ihmiset eivät enää pidä monia moraalittomuuden muotoja syntinä. Kun luemme, mitä Jeesus itse sanoo puhtaudesta, huomaamme, että se ulottuu paljon kauemmas kuin vain puhtauteen teoissa. Jeesus toi ymmärryksen, joka oli täysin tuon ajan uskonnollisten johtajien oppia vastaan, joka "näkyi kauniina ulkokuorena", mutta oli täynnä "kuolleita luita" sisältäpäin. He eivät olleet kiinnostuneet tekemään mitään sisäiselle epäpuhtaudelle.

Puhdas ajatuselämä

Jeesus sanoi, että jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo tehnyt huorin hänen kanssaan sydämessään (Matt. 5: 20, 27-28). Osoittautuu, että juuri ajatuselämä tulee pitää puhtaana kaikesta himosta, jota on meidän langenneessa luonnossamme.

Jumalanpelko ei salli sinun olla uskoton

Avioliittoon kuuluva seksi on jotain, minkä Jumala on tarkoittanut siunaukseksi, mutta Jeesus tekee selväksi, että jos ruokkii himoitsevia ajatuksia jostain muusta henkilöstä kuin omasta aviopuolisosta, se on syntiä. Et voi mitään niille asioille, mitä näet tai kuulet ympäriltäsi, mutta himoille, jotka heräävät aisteissasi sinun tulee tehdä jotain!

Joosef teki juuri niin. Kun Potifarin vaimo yritti vietellä Joosefin useissa tilanteissa, Joosef torjui hänet joka kerta. Kuinka hän sen teki? Vastaus on siinä, mitä Joosef sanoi hänelle  – «Kuinka voisin tehdä niin suuren synnin, että rikkoisin Jumalaa vastaan?»– (1. Moos. 39: 9). Sen sijaan, että Joosef olisi antanut periksi kiusauksessa, hän pakeni naisen luota ja piti itsensä puhtaana.

Jumala vastaa antaen uutta voimaa pysyäksesi lujana päättäväisyydessäsi

 Jumalanpelko ei salli sinun olla uskoton, olipa kyse ajatuksistasi, siitä, mitä katsot tai miten toimit. Se saa aikaan päättäväisen mielen, kun luet sanomalehteä tai surffailet netissä, niin et altista itseäsi epäpuhtaudelle. Vaikka sinulla on päättäväinen mieli, tulet kuitenkin kiusatuksi, koska sinulla on ihmisluonnossasi himoja. Kiusaukset eivät sinällään ole syntiä; ne ovat koetus uskollisuudellesi, ja sinun tulee hallita syntiä. Se tarkoittaa, että sinun tulee taistella tietoisesti epäpuhtaita ajatuksia vastaan ja huutaa Jumalalta apua kiusauksessa. Jumala vastaa antaen uutta voimaa pysyäksesi lujana päättäväisyydessäsi, ja tällä tavalla hän myös saa aikaan muutoksen sinussa.

Avioliitto on Jumalan säätämä

Nyky-yhteiskunnassa avioliittoa pidetään usein vanhanaikaisena, mutta niin ei ole Jumalan silmissä. Jumala on itse säätänyt avioliiton, ja hän arvostaa sitä niin korkealle, että Raamattu käyttää avioliittoa kuvaamaan sitä puhdasta, pyhää ja täydellistä suhdetta Kristuksen ja seurakunnan välillä.

Seksuaalisten himojen hallitseminen niin, etteivät ne likaa mieltäsi tai saa aikaan tuhoa, on täysin mahdollista!

Uskottomuus ja aviorikokset aiheuttavat tuskaa, epäilystä, epäluottamusta ja kurjuutta sekä aviopuolisoille, lapsille että muille osallisille. Avioliiton tulee perustustua luottamukseen, uskollisuuteen ja puhtaaseen rakkauteen, niin että Jumala voi antaa siunauksensa sille. Psalmien kirjoittaja sanoo: «Hallitse vihollistesi keskellä» (Ps. 110: 2), ja tämä alkaa ajatuselämästä. Seksuaalisten himojen hallitseminen niin, etteivät ne likaa mieltäsi tai tuhoa suhdetta, on täysin mahdollista, ja Jumala on palkitseva sinut!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.