Poikkeuksetta!

Poikkeuksetta!

Uskotko Jumalan sanaaan juuri sellaisena kuin se on kirjoitettu? Tämän artikkelin tulee herättää useimmat meistä.

3 Minuuttia ·

Useimmat ”uskovat” ovat piintyneitä epäuskoon, kun kysymyksessä on voittoelämä, voitto kaikesta tietoisesta synnistä. Heidän on mielestään pakko tehdä syntiä. Toisin ei voi ollakaan, niin kauan kuin olemme tässä majassamme. Siitä, että Raamattu on täysin toista mieltä, he eivät välitä lainkaan. He kyllä tietävät paremmin.

Voittaminen ei kuitenkaan aina ole niin helppoa. Mutta ei ole tarkoituskaan, että se olisi helppoa. Sehän on sanoinkuvaamattoman arvokasta, ja sen tähden se myös maksaa paljon. Ja tässä onkin  yksi uskon salaisuuksista!

Useimmat niistä, jotka ylipäänsä uskovat synnin voittamiseen, uskovat voittoon, joka sisältää poikkeuksia! Ja niin toteutuu tämä sana myös tässä kohdin: ”Tapahtukoon sinulle uskosi mukaan!” Matt. 8:13. Uskotaan poikkeuksiin – ja poikkeuksia riittää! Voitto vihastumisesta, poikkeuksin. Sehän tarkoittaa aivan yksinkertaisesti sitä, että vihastutaan silloin tällöin. Ja sehän on suoraan sanoen tappio eikä voitto.

Rakkaus kärsii kaiken (1. Kor. 13:7). Mutta kun tulee poikkeuksia, niin eihän voida oikeutetusti sanoa, että rakkautemme kärsii kaiken. Silloinhan tulee sanoa ”kärsii suurimman osan” tai ”kärsii miltei kaiken”. Ja sehän on epäraamatullista tai epäuskoa Sanaa kohtaan!

Olla rehellinen tai puhua totta, poikkeuksin, olla nöyrä ja sävyisä poikkeuksin, olla uskollinen aviopuolisolleen poikkeuksin, olla rauhantekijä poikkeuksin, olla rohkealla mielellä poikkeuksin, olla iloinen ja kiitollinen poikkeuksin, olla Hengessä palava poikkeuksin, vaeltaa Hengessä poikkeuksin jne. jne. Tämä ei ole – siitä huolimatta, että se voisi olla vielä huonompaa – seuraamisen arvoista! Se on meidän korkeaan kutsumukseemme nähden varsin räikeää.

Juuri sen tähden sana ”poikkeuksetta” on mitä suurimmassa määrin uskoa vahvistava, niin, kallisarvoinen, ihana ja merkittävä sana!

Ajattele – puhua totta, tehdä vanhurskautta, rakastaa kaikkia, kärsiä kaikkea kaikilta, olla nöyrä ja sävyisä, rohkea, iloinen, hyvällä mielellä, kiitollinen, antelias, kaikessa uskollinen, vähässä ja paljossa, kotona ja muualla, kärsiä vääryyttä sydämen halusta, maksaa paha hyvällä – aina ilman vaihteen varjoa, siis: poikkeuksetta!

Avain tällaiseen ihanaan elämään on: Poikkeuksetta. Meidän on nähtävä tämä vaiva: hankittava avain!

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran otsikolla ”Uten unntagelse” BCC: n «Skjulte Skatter» -lehdessä marraskuussa 1963. 
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.