Pitääkö minun antaa masennuksen vaikuttaa itseeni?

Pitääkö minun antaa masennuksen vaikuttaa itseeni?

Saatana lähestyy masentavin ajatuksin, ettei se koskaan tule onnistumaan meille. Pitääkö meidän kuunnella tätä?

4 Minuuttia ·

Jeesus kehottaa meitä elämään puhdasta, nuhteetonta ja synnitöntä elämää. (Matt. 5:48) Mutta usein huomaamme, ettei se ole niin helppoa kuin uskomme, ja Saatana lähestyy meitä masentavin ajatuksin, ettei se koskaan tule onnistumaan.

Niin pitkään kuin olet täällä maan päällä, Saatana tulee tekemään kaikkensa estääkseen sinua saamasta voittoa synnistä, ja yksi hänen tärkeimmistä aseistaan siinä on masennus. Hän yrittää vaikuttaa ajatuselämääsi; kertoa sinulle, että on mahdotonta saada voittoa synnistä ja ehkä jopa yrittä saada sinut uskomaan, ettet ole kutsuttu! Pitääkö sinun kuunnella tällaista? Ehdottomasti ei!

Jumala ei ole antanut meille masennuksen henkeä

Ihmisen on helppo antaa masennuksen vaikuttaa itseensä, erityisesti silloin, kun ajatukset, jotka kiusaavat sinua masentumaan, muistuttavat totuutta. Ne sanovat, että olet langennut valehteluun. Olet tehnyt kovasti työtä lopettaaksesi valehtelun, mutta eräänä päivänä tartut helppoon tiehen ja valehtelet päästäksesi tilanteesta helpommalla. Esimerkiksi, kun olet nukkunut pommiin ja myöhästynyt töistä, annat ymmärtää, että olet unohtanut, milloin sinun piti aloittaa työt, sen sijaan että kertoisit totuuden. Jälkeenpäin kadut, että et sanonut asiaa niin kuin se oli, ja että taas kerran valehtelit.

"Jumala ei ole antanut meille masennuksen henkeä vaan voiman rakkauden ja raittiuden hengen.

Silloin kiusaaja tulee ja sanoo: "Katso, miten huono olet. Sinä lankeat kerta toisensa jälkeen valehtelemaan. Kuinka voit olla niin kauhea ihminen, ettet koskaan pääse eroon valehtelusta? Ei, sinun suhteesi ei ole toivoa." Hän yrittää saada sinut masentumaan, vaikka siihen ei ole perusteita. Sinulla on edelleen toivoa! Rukoile Jumalalta anteeksiantoa ja hän antaa anteeksi; sitten sinun tulee jättää asia taaksesi ja käydä eteenpäin entistä suuremmalla innolla.

Sellaisissa tilanteissa on tärkeää muista jae 2. Tim. 1:7: "Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden (masennuksen) henkeä vaan voiman rakkauden ja raittiuden hengen." Jos tunnet itsesi masentuneeksi, niin tässä on mustaa valkoisella siitä, että Jumala ei ole antanut sinulle sitä henkeä. Sen on siten pitänyt tulla kiusaajalta, ja häntä sinun ei tarvitse kuunnella.

Muista aina, että Jumala ei kiusaa ketään! Lähestyisikö Jumala sinua sellaisten tuomitsevien, masentavien ajatusten kanssa, kun hän haluaa aina täyttää sinut voiman hengellä? Hän haluaa koko sydämestään, että voitat, ja hän haluaa antaa sinulle tarpeeksi voimia ja vahvuutta saadaksesi voiton, jos vain itse sitä haluat. Hän on loputtoman kiinnostunut sinusta ja hän haluaa sinulle vain parasta.

Paavalin henki

He ovat unohtaneet, että Jumala on voimallinen antamaan heille anteeksi.

"Veljet minä en vielä katso sitä voittaneeni, mutta yhden minä teen, unohtaen sen, mikä on takana ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin, minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaalliella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa." Fil. 3:13-14. Missä hengessä Paavali olikaan! Tämän on kirjoittanut mies, joka aikaisemmin vainosi ja tappoi kristittyjä ja kääntyi sitten kokosydämisesti.

Monet eivät tahdo päästää irti menneisyydestään. Ehkä he valittavat ja jankuttavat, kuinka huonoja ja heikkoja he ovat, ja unohtavat täysin kaikki mahdollisuutensa voittoon! He ovat unohtanet, että Jumala on voimallinen antamaan heille anteeksi. Ja silloin ei ole kyse mistään puolinaisesta anteeksiannosta, vaan anteeksianto on täydellinen. Älä luota omiin kokemuksiisi, vaan täytä itsesi uskolla Jumalaan! Silloin sinulla tietysti täytyy olla asiasi selvitettynä. Jos sinulla on asioita, jotka estävät edistystä, niin sinun täytyy selvittää se mikä kaipaa selvitystä. Sen jälkeen voit kohottaa katseesi ja käydä uskossa eteenpäin!

Nouse ja tavoita kohti päämäärää! Älä anna minkään estää enää kertaakaan!

Tiedät itse omat heikkoutesi; siis sen että sinulla on joitakin asioita, missä lankeat helpommin. Silloin sinun pitää kiireesti rukoilla Jumalan voimaa ja armoa, jotta saat voiton seuraavassa tilanteessa. Sinulla on edessäsi runsaasti mahdollisuuksia saavuttaa voitto. Nouse ja tavoita kohti päämäärää! Älä anna minkään estää enää kertaakaan! Tulet saamaan voiton joka tilanteessa! "…sillä kaikki. mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; ja tämä on se voitto, joka on maailman voittanut, meidän uskomme." 1.Joh. 5:4.

"Ottakaa kaikessa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki Pahan palavat nuolet." Ef. 6:16. Usko voittoon! Jumalahan tietää tarkasti millainen ihminen sinä olet ja mitä heikkouksia sinulla on, mutta sinä olet kuitenkin kutsuttu! Hän uskoo sinuun ja siihen, että voit saada kaikissa olosuhteissasi voiton. Jos päätös on tehty, kiusaukset joihin joudumme, voidaan nähdä uusin silmin. Ne eivät ole esteitä, ne ovat mahdollisuuksia! "Kilpaile hyvä uskon kilpailu ja tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon sinut on kutsuttu ja johon olet tunnustautunut hyvällä tunnustuksella monen todistajan edessä." 1. Tim. 6:12. Tule samaan henkeen kuin Paavali! Sinua odottaa  iankaikkinen elämä. Tämä on vain yksi etappi; se onnistuu sinulle! Usko siihen! Usko Jumalaan! Hän ei koskaan jätä sinua!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.