Pidä ikuisuus silmiesi edessä

Pidä ikuisuus silmiesi edessä

Se, että katse on suunnattu näkymättömään – ikuiseen – voi todella tehdä ahdistuksista ja koetuksista lyhyitä ja keveitä. 2. Kor. 4:16-18.

2 Minuuttia ·

”Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, sisäinen ihmisemme kuitenkin uudistuu päivä päivältä. Tämä hetken kestävä, kevyt ahdistuksemme tuottaa määrättömän, ikuisen kirkkauden meille, jotka emme kiinnitä katsettamme näkyviin vaan näkymättömiin, sillä näkyvät ovat ajallisia mutta näkymättömät iankaikkisia.” 2. Kor. 4:16-18.

Onko katseesi suunnattu kohti ikuisuutta?

”Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, sisäinen ihmisemme kuitenkin uudistuu päivä päivältä.”

Avain siihen, ettemme lannistu ahdistuksia kohdatessamme, on se, että kiinnitämme katseemme siihen, mikä on ikuista. Riippumatta siitä, kuinka kauan ahdistus kestää, voimme sanoa, että se on hetken kestävä ja kevyt, sillä näemme sen saavan aikaan kirkkautta meissä, joiden on määrä elää ikuisesti.

Meidän on hyvä koetella itseämme, jos ahdistukset tuntuvat raskailta ja vaikeilta. Onko katseeni todella suunnattu kohti ikuisuutta, vai onko se käännetty kohti ajallista, siihen, mikä on katoava? Onko ainut kaipuuni tulla pelastetuksi omasta synnistäni ja luonnostani ja tulla osalliseksi Jeesuksen hyveistä?

Jumala on suunnitellut täydellisesti kaiken, mitä kohtaan tielläni, ja se on pelastuksekseni. Nämä ovat tekoja, jotka Jumala on ennalta valmistanut meille, vaeltaaksemme niissä (Ef. 2:10). ”Kilpaile hyvä uskon kilpailu ja tartu kiinni iankaikkiseen elämään!”, Paavali kehottaa Timoteusta 1.Tim.6:12:ssa.  Jumala ei tehnyt virhettä, kun hän antoi ahdistusten kohdata meitä. Niissä meillä on tilaisuus pelastua!

Psalmi 84:7-8:ssa on kirjoitettu: ”Kun he kulkevat kyynellaakson kautta, he muuttavat sen lähteitten maaksi, ja syyssade peittää sen siunauksilla. He kulkevat voimasta voimaan, heidät nähdään Jumalan edessä Siionissa.” Tämä on Jeesuksen opetuslasten todistus kaikessa, mikä kohtaa heitä tiellä! Ahdistukset ovat tilaisuus osoittaa, että Jeesuksen elämä loistaa meistä. Ne, joilla on ikuisuus silmiensä edessä, lujittuvat tähän elämään ja kulkevat voitosta voittoon kaikessa, mikä heitä kohtaa.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran BCC:n  «Skjulte Skatter» -lehdessä marraskuussa 2016.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.