Pelastuksen tarkoitus

Pelastuksen tarkoitus

Pelastuksen kautta elämässäni oleva sotku tulee siivotuksi. Pelastus alkaa kääntymisestä, ja se erottaa meistä kaiken synnin ja epäpuhtaan.

2 Minuuttia ·

Synti on aiheuttanut sen, että ihmisen sydän, elämä ja ajatuselämä ovat sotkeutuneet toisiinsa aiheuttaen valtavan sotkun. Oikeutetusti voimme sanoa, että koko pelastus, alusta loppuun, koostuu kaiken tämän sotkun siivoamisesta. Jumala on järjestyksen Jumala.

Pelastusprosessi

Kristinusko tarkoittaa ensisijaisesti erottautumista huonosta seurasta, ja kaikesta epäpuhtaasta tässä maailmassa (2. Kor. 6:14-7:1). Emme sovi yhteen tämän asian tai näiden ihmisten kanssa. Toiseksi se tarkoittaa, että Jumalan sana – elämän sana ja elämän valo tunkeutuvat sisimpäämme ja erottavat ajatuksissamme, sanoissamme ja teoissamme, niin että synnillinen ja inhimillinen tulevat jatkuvasti suuremmassa määrin erotetuiksi meistä. Pyhitys on jatkuva prosessiEnsin puhdistus, sitten jalostus kuuliaisuuden kautta. Kaikki epäpuhdas, joka on liimautunut meihin sekä sisimpäämme päässyt kuona tulevat puhdistetuksi.

"Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Se tunkee läpi, kunnes erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet ja tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet." Hepr. 4:12.

Pelastus on erottautumista

Jos emme vilpittömästi ota vastaan elämän sanaa, jäämme vaille tätä puhdistusta, ja sotku sisimmässämme saa vain kasvaa. Mikä kammottava sekasotku suurimmalla osalla ihmisistä on sydämessään, ja se näkyy heidän kanssakäymisissään, niin kotona kuin sen ulkopuolellakin.

Mutta kuinka harmonista ja siunattua onkaan, kun Sana saa yhä suuremmassa määrin erottaa sielun ja hengen, ja tuomita sydämen ajatukset ja aikeet, niin että kaikki synnillinen tulee erotetuksi koko olemuksestani.

Vanhan liiton johtajia rankaistiin, sillä he eivät opettaneet Jumalan kansalle kuinka hyvä ja paha, pyhä ja epäpyhä jne tuli erottaa (3. Moos. 10:10). Koko pelastuksessa on kyse vain ja ainoastaan juuri tästä!

Se, kuinka suuressa määrin olen tullut erotetuksi sisimmässäni, kuvastaa sitä, kuinka pitkälle olen päässyt elämän tiellä.


Artikkeli julkaistiin ensimmäistä kertaa BCC: n Skjulte Skatter- lehdessä joulukuussa 1957.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.