Pelastajamme Jeesus Kristus

Pelastajamme Jeesus Kristus

Jeesus Pelastajanamme pitää sisällään paljon enemmän kuin pelkän syntien anteeksiannon!

2 Minuuttia ·

Miljoonat ihmiset tuntevat Jeesuksen omana pelastajanaan. He näkevät hänet henkilönä, joka on antanut heille kaikki heidän syntinsä anteeksi. Ja se onkin ihana totuus – olemme saaneet häneltä syntimme anteeksi! Hänestä voi kuitenkin tulla pelastajamme entistäkin syvemmässä mittakaavassa, mikä tarkoittaa paljon enemmän kuin syntien anteeksiantoa.

Syntien anteeksisaaminen oli mahdollista myös vanhan liiton aikana. Suurena sovituspäivänä heidät puhdistettiin kaikista synneistä. Te tulette jälleen Herran edessä puhtaiksi kaikista synneistänne. (3. Moos. 16:30) Ihmiset tarvitsivat tietenkin toistuvasti anteeksiantoa, vuodesta toiseen. Aina kun Aaronin on mentävä pyhäkön sisäosaan, hänen on tuotava nuori sonni syntiuhriksi ja pässi polttouhriksi. (3. Moos. 16:3) Israelin kansan piti, saadakseen syntinsä anteeksi, uhrata syntiuhrina härkien, lampaiden ja pässien verta.

Enemmän kuin anteeksianto

Jeesus tuli maan päälle tarjoten meille paljon enemmän kuin syntien anteeksiannon – hän tuli antamaan meille täydellisen uudistumisen. Hän ymmärsi, että syntiuhrit eivät voisi koskaan viedä ihmisiä uuteen elämään ja uudistumiseen. Hän tuli pelastamaan meidät synnistämme. Se tarkoittaa sitä, että meidän ei tarvitse jatkaa synnin tekemistä vuodesta toiseen. Pukkien ja härkien veri ei pystynyt poistamaan syntiä, mutta Jeesus pystyi siihen. (Hepr. 10:4).

Jeesus edelläjuoksijana

Jeesus tuli maailmaan meidän kaltaisena (Hepr. 2:14-16). Hän joutui kokemaan kaikki samat kiusaukset, kuin mekin, hän vain ei langennut syntiin! (Hepr. 4:15). Miten Jeesus onnistui siinä? Koska hän oli kuuliainen! Siten Jumala pystyi, Jeesuksen vielä eläessä, tuomitsemaan synnin hänen lihassaan, jo ennen hänen fyysistä kuolemaansa Golgatalla.
Jeesuksen omatahto oli kuollut jo pitkään ennen hänen kuolemaansa ristinpuulla. (Room. 8:3).

Jeesus tuli täydelliseksi päivittäisten kärsimyksiensä kautta. (Hepr. 2:10) Hän kesti kärsimyksensä, jotta voisi johdattaa mahdollisimman monia meistäkin samaan kirkkauteen. Hän on meidän kapteenimme, ja hän tuli täysin pelastetuksi kaikesta synnistä, joka oli hänen syntiinlankeemuksen yhteydessä perimässään luonnossa. Seuratessamme hänen jalanjäljissään ja antaessamme Hengen tehdä meissä työtä, mekin voimme viedä luonnossamme olevan synnin kuolemaan, ettemme enää tekisi syntiä. (1. Piet. 4:1).

Voimme lopettaa synnin tekemisen kokonaan, jos otamme Jeesuksen vastaan pelastajanamme. Se tarkoittaa sitä, että me emme enää vihastu, ärsyynny tai tule kateellisiksi. Meidän ei myöskään tarvitse enää olla ”silmien pyyteiden” sitomia. (1. Joh. 2:16). Tällöin tulemme Jeesuksen kuvan kaltaisiksi. Hän oli esikoinen hänen monien veljiensä joukossa. Mikä Pelastaja!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.