Paras ystäväni!

Paras ystäväni!

Kaikki ihmiset tarvitsevat hyviä ystäviä, ja monet ovat sitä mieltä, että ystävät ovat välttämättömiä, jotta voisi elää hyvää elämää.

4 Minuuttia ·

Kaikki ihmiset tarvitsevat hyviä ystäviä, ja monet ovat sitä mieltä, että ystävät ovat välttämättömiä, jotta voisi elää hyvää elämää. Todella hyvä ystävä on sellainen, jonka kanssa voi jakaa ajatuksensa, tunteensa, haaveensa, toiveensa ja uskonsa. Häneltä voi kysyä neuvoa, saada apua ja tukea vaikeissa tilanteissa – hän on sellainen, joka on aina käytettävissä ja joka auttaa, vaikka kaikki muut pettäisivät.

Minulla on sellainen hyvä ystävä. Tämä ystävä on auttanut minua enemmän kuin mitä kukaan muu ystävä olisi kyennyt. Eräänä ajanjaksona olin monessa tilanteessa ja suhteessa pahassa pulassa. Halusin mielelläni tehdä niin kuin oli oikein ja hyvää, mutta en yksinkertaisesti pystynyt siihen. Kaikki yritykseni epäonnistuivat. En onnistunut missään asiassa niin kuin toivoin. Siitä tuli minulle raskas taakka, joka vaivasi minua. Olisin niin mielelläni tehnyt oikein!

Hyvä ystäväni näki tilanteeni, ja hän oli hyvin myötätuntoinen ja halusi auttaa minua.

Hyvä ystäväni näki tilanteeni, ja hän oli hyvin myötätuntoinen ja halusi auttaa minua. Hän näki, että halusia kovasti tehdä niin kuin oli oikein. Oli nimittäini niin, että ystäväni tiesi kuinka se tulisi tehdä, joten hän päätti tehdä sen ensin itse, esimerkkinä minulle. Hän halusi näyttää minulle, kuinka se tulisi tehdä.

Kuten aina, kun on tarkoitus opettaa jollekin jotain uutta, tulee hänen, joka opettaa, kertoa opetettavalle, millainen tilanne ja lähtökohta todellisuudessa on. Tämän hän tekee, jotta ystävä huomaisi, mitä virheitä hän tekee. Hyvä ystävä tekee tämän, koska hän pitää ystävästään ja haluaa auttaa häntä, ja hän iloitsee ystävänsä edistymisestä!

Näin piti myös minun parhaan ystäväni sanoa minulle monia totuuden sanoja, ja valaista asioita elämästäni, jotka eivät olleet niin hyviä ja täydellisiä. Se teki minulle tietysti kipeää, mutta koska en nähnyt mitään muutakaan ratkaisua, – halusinhan niin kovasti onnistua siinä, mitä olin päättänyt – niinpä minun piti vain tunnustaa, että ystäväni oli oikeassa. Hän rohkaisi minua jatkuvasti, ja tiesin koko ajan, että hän piti minusta kovasti. Tunnustamalla sen, mitä hän osoitti ja kuuntelemalla samalla hänen neuvojaan, osoittautui, että pystyisin nyt toimimaan nyt siten kuin niin mielelläni halusin!

Päätin, että pysyisimme parhaina ystävinä lopun elämäämme

Ei varmaan ole tarpeellista sanoa,  että pidin valtavasti hyvästä ystävästäni ja olin olin hänestä kiitollinen siitä huolimatta, että sain kuulla "epämiellyttäviä totuuksia" häneltä. Niin, tykästyin häneen niin, että päätin, että pysyisimme parhaina ystävinä lopun elämäämme, ja että aina kuuntelisin hänen neuvojaan.

Saan edelleen neuvoja ja apua tältä hyvältä ystävältä. Jokaikisenä päivänä hän neuvoo ja auttaa minua arkipäivän tilanteissa. Edelleen tulee tilanteita, että hänen täytyy kertoa minulle totuuksia ja valaista epämiellyttäviä seikkoja elämästäni. Koska nyt tiedän, että hän tekee niin vain auttaakseen minua tekemään asiat paremmin ja paremmin, olen tullut nopeammaksi ja innokkaammaksi myöntämään, että hän on oikeassa, ja seuraan hänen antamiaan neuvoja. Tämä on tehnyt elämästäni mielenkiintoisempaa, rikkaampaa ja antoisampaa kuin ennen.

Ihmetteletkö, kuka tämä paras ystäväni on? Hänen nimensä on Jeesus Kristus, ja hän voi tulla myös sinun parhaaksi ystäväksesi ja opettaa sinulle, kuinka voit elää hyvää ja onnellista elämää täällä maan päällä, niin että me sitten voimme olla yhdessä hänen kanssaan koko iankaikkisuuden. Jos olet väsynyt ja kyllästynyt vanhaan elämääsi, ja haluat elää onnellisena ja iloisena joka päivä, niin kuuntele hänen neuvojaan ja ota hänen apunsa vastaan! Voin itse todistaa, että hän on auttanut minut onnelliseen elämään, missä jokainen päivä on mielenkiintoinen, rikas ja antoisa! Ja parasta kaikessa on, että minulla on fantastinen tulevaisuus odotettavissa myös tämän elämän jälkeen, yhdessä parhaan ystäväni kanssa ikuisessa kirkkaudessa ja ilossa!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.