Paras kahdesta ihmeestä

Paras kahdesta ihmeestä

Michelle koki kaksi ihmetta eräänä päivänä ja hän tiesi, kumpi niistä oli arvokkaampi.

4 Minuuttia ·

Michelle koki kaksi ihmettä eräänä päivänä ja hän tiesi, kumpi niistä oli arvokkaampi.

Erään hauskan illan jälkeen hyvä ystäväni ja minä ajoimme autolla kotiin keskustellen ja kuunnellen musiikkia. Näytin vasenta vilkkuvaloani ja siirryin vasemman puoleiselle kaistalle ohittaakseni kuorma-auton. Olin juuri ajamassa auton sivuitse, kun kuljettaja samassa näytti vasenta vilkkuvaloa ja alkoi vaihtaa kaistaa. Silmänräpäyksessä käsitin selvästi:  Hän ei näe minua; hän törmää autooni.

Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta ajatella, mutta jokin sanoi minulle: Jarruta. Käänny vasemmalle. Vasemmalla oli turvakaide. Sinne käännyin ja ajattelin: Me ajamme kolarin kaikesta huolimatta, mutta  joka tapauksessa emme aja yhteen kuorma-auton kanssa. Aivan uskomatonta, juuri sillä silmänräpäyksellä kun käännyimme sivuun, turvakaiteessa oli aukko molemmilla puolilla moottoritietä. Tempaisimme mukaamme tolpan, joka rikkoi tuulilasin, mutta onnistuimme ajamaan suoraan aukosta sisään. Saatoin jarruttaa normaalisti ja pysäyttää auton turvallisesti. Kuorma-auton kuljettaja ei missään vaiheessa huomannut meitä ja jatkoi matkaansa. Oli aivan hiljaista ja katsoimme toisiamme. Ainoa vahinko oli tuulilasin rikkoutuminen.

Ensimmäinen ihme

Halusin hyväksyä tilanteen yksinkertaisesti kiitollisena mieluummin kuin kysellä, kuinka se saattoi olla mahdollista.

Jatkaessame matkaamme saimme sokin, kun ymmärsimme, mikä ihme oli tapahtunut; me olimme edelleen elossa. Aukko turvakaiteessa ikäänkuin ilmestyi juuri silloin kun suistuin tieltä, jarruttaessani takanani ei ollut yhtään autoa, ja tolppa rikkoi tuulilasini. Tilanne oli aivan minun kontrollini ulkopuolella; kysymys ei ollut mistään nerokkaasta ja nopeasta tekniikastani vältettyämme onnettomuuden. Ystäväni ja minä, me molemmat uskomme, että Jeesus pitää huolta meistä kaikissa olosuhteissa, ja hän teki sen nyt aivan oikealla hetkellä.

Meidän on vaikea uskoa sellaista, mitä emme voi selittää. Ihme on jotakin, missä minulla itselläni ei ole mitään ansioita. Emme voi todistaa sitä tai ymmärtää kuinka ja miksi. Minä halusin hyväksyä tilanteen yksinkertaisesti kiitollisena sen sijaan että olisin kysellyt, kuinka se saattoi olla mahdollista. Jumalalla oli suunnitelma elämäni suhteen; minun aikani ei ollut vielä kuolla.

Sitten alkoivat käytännölliset yksityiskohdat tulla mieleeni. Kuinka paljon vahinko maksaa? Korvaako vakuutus vahingot? Entä mitä poliisi sanoo asiasta?  Tapahtuma alkoi painaa ja vaivata minua, koska tiesin, kuinka epätodennäköistä oli selvitä niin vaarallisesta tilanteesta ilman henkilövahinkoja. Tahdoin edelleen olla kiitollinen, mutta en voinut vapautua kiusaavista ajatuksistani.

Merkittävämpi ihme

Silloin oivalsin, että Jumala ilmoitti yhden ihmeen, niin että saatoin tunnistaa toisen, merkittävämmän ihmeen. Olin juuri pelastunut vakavista vahingoista kenties vieläpä kuolemasta, ja olin jo kiusattu epäilemään Jeesuksen huolenpitoa minusta. Kristillisen uskoni mukaan myös Jeesus taisteli ja voitti omat kiusauksensa ja soi minulle siten saman mahdollisuuden voittaa. Minut on kutsuttu täyttämään tätä tarkoitusta elämässäni, ja juuri siksi saan elää.

Jeesus on valmis auttamaan kaikkia, jotka pyytävät hänen apuaan..

Aina ei ole helppoa ajatella epäilystä ja pelkoa kiusauksena ja syntinä. Melkein kaikki ihmiset maailmassa murehtivat jotakin. On luonnollista, että ihmisillä on tällaisia tunteita. Mitä enemmän olen huolestunut, sitä suuremman vallan tämä tunne saa minussa. Kuinka voin muuttua? Seuraava jae on tässä avuksi:" Kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, joka on voittanut maailman, meidän uskomme."  1 Joh. 5:4. Minun täytyi voittaa epäilevät ja murehtivat ajatukseni uskomalla, että Jeesus tahtoi edelleen johtaa minua kaikissa olosuhteissani.

Tiedän, että ainoa tapa voittaa nämä ajatukset on rukoilla apua ja rauhaa sekä taistella murehtimista ja muita kiusauksia vastaan. Jeesus on valmis auttamaan kaikkia, jotka pyytävät häneltä apua. En osaa  välttämättä arvostaa apua, ennen kuin itse saan kokea lievitystä ja lohdutusta vapauduttuani raskaista taakoista. Kuuliaisuus Jumalan sanaa kohtaan uskossa muuttaa minut uudeksi ihmiseksi. Tämä on se toinen ihme.

"Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, varmuus siitä, mikä ei näy." Hep. 11:1

En voi paremmin selittää kahta ihmettäni, mutta uudistunut uskoni Jumalan sanaan ja voima, jonka se antoi minulle epäilyksen ja murehtimisen voittamiseen edellä kertomassani tilanteessa, todistaa kyllin, että molemmat ihmeet ovat tapahtuneet.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.