Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä tunnistaakseen toistetut käynnit ja mieltymykset, tarjotakseen sosiaalisen median toimintoja ja analysoidakseen liikennettä. Klikkaamalla "Hyväksyn" tai käyttäessäsi verkkosivustoamme hyväksyt evästeiden käytön.
Pahan sanakirja

Pahan sanakirja

Paholainen on valehtelija ja eksyttäjä - myös Jumalan sanan ollessa kyseessä. Miten luet Raamattua? Voitko nähdä, mitä siinä todella lukee, ja voitko uskoa siihen?

3 Minuuttia ·

"Uskovat" ihmiset ovat käyttäneet tätä kirjaa ahkerasti ja perusteellisesti olematta tietoisia siitä, mitä tekevät.

Kaikki ihanat ja voimakkaat elämän sanat, ne, jotka koskevat juuri meidän elämäämme, ovat vierasta ja tuntematonta kieltä kaikkein useimmille "uskoville".

Juuri siksi heillä täytyy olla luotettava sanakirja, ja Saatana on enemmän kuin halukas antamaan eksyttävän sanakirjansa heidän käyttöönsä. Sehän ei ole mikään kädessä pidettävä kirja vaan paljon enemmän mielessä ja ajatustavassa. Sen käyttö on varsin yksinkertaista ja helppoa, oikeastaan automaattista.

Luetaan esim. sana "kaikki". Se tarkoittaa "hiukan" tai "aivan vähän". Tai kun luetaan "tänään, jos te kuulette hänen äänensä ..." "Tänään" tarkoittaa "toisen kerran, kun se tuntuu minusta sopivammalta". Raamattu kehottaa hyvin paljon tekemään paljon hyviä, monenlaisia tekoja. Tekeminen tarkoittaa, että Jeesus on tehnyt ne meidän puolestamme, niin että minun ei tarvitse tehdä niitä.

Sitä paitsi pahan sanakirja selittää meille, että on kirjoitettu: "Te ette voi tehdä mitään." Mutta tämähän on, niin kuin tällaiselta sanakirjalta voi odottaakin, puhdas valhe! Sillä Raamatussa sanotaan mitä selvimmin: "Ilman minua te ette voi tehdä mitään". Kaikki, jotka ovat sitä mieltä, ettei heidän tule eivätkä voi noudattaa Raamatun kehotusta, ilman häntä!!

Kun he lukevat Kristuksessa olemisesta, se tietenkin tarkoittaa sitä, että sehän on mahdotonta, joten sen täytyy tietenkin tarkoittaa vain sitä, että olemme tulleet hänen luokseen. "Hänessä" tarkoittaa siis "hänen luokseen".

Kun Raamatusta luemme sanan "paljon", se tarkoittaa "aivan hiukan enemmän kuin se vähä, mitä olemme tehneet aikaisemmin". Meidän on sen tähden oltava varovaisia, ettemme tee enempää kuin sen.

Raamatussa sanotaan kaikella selkeydellä, että olemme kutsuttuja voittamaan, aina voittamaan. Voittamaan täydellisesti, niin, voittamaan niin kuin Jeesus Kristus on voittanut, mutta valitettavastihan tämä on kuin aivan vierasta kieltä. Silloinhan täytyy lukea tavallisesta sanakirjasta, siitä, mitä "uskovat" käyttävät, mitä tämä sana "voitto" tarkoittaa. Silloin havaitaan, että olisi pitänyt saada "voitto", mutta tietenkin siinä tarkoitetaan "tappiota". Tämä on "voitto"-sanan ainoa oikea merkitys. Sehän tulisi jokaisen järkevän ihmisen ymmärtää.

Ja "aina" tarkoittaa saman hyväksytyn kirjan mukaan "ei milloinkaan". "Enemmän kuin" pitää tulkita tarkoittavan "paljon vähemmän kuin". Niin, monet, monet lukevat kuin eräs tietty henkilö lukee Raamattua.

Hänen muuttumattoman sanakirjansa esipuheessa - kirjaahan on julkaistu monen monta painosta - sanotaan, että ehkä toisten onnistuu elää niin kuin Raamatussa kehotetaan, mutta se ei milloinkaan onnistu sille henkilölle, kenestä kulloinkin on kyse. Ei ikinä, missään tapauksessa sinulle. Senhän on itse kukin kuullut lukemattomia kertoja, joten silloinhan sen täytyy olla totta!

Sehän lukee tämän suuren kirjailijan sanakirjassa, joten täytyyhän sen pitää paikkansa. Meidän täytyy sen tähden tyytyä siihen, että teemme syntiä yhä uudestaan, sillä mehän saamme sen anteeksi!

Niin, näin totuus vääristetään pahan sanakirjassa.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran BCC:n  "Skjulte Skatter"-lehdessä toukokuussa 1990.
© Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.