Pääsiäinen: Uuden ajan alku

Pääsiäinen: Uuden ajan alku

On olemassa valtavan monia asioita, joita voidaan liittää pääsiäiseen. Lähtien pääsiäislomasta, johon kuuluvat hiihtoretket auringonpaisteessa, aina pääsiäismuniin. Pääsiäisateriasta aina … niin, toivottavasti sinä ja minäkin pysähdymme pääsiäisen todellisen merkityksen ääreen.

2 Minuuttia ·

On olemassa valtavan monia asioita, joita voi liittää pääsiäiseen. Lähtien pääsiäislomasta, johon kuuluvat hiihtoretket auringonpaisteessa, aina pääsiäismuniin. Pääsiäisateriasta aina … niin, toivottavasti sinä ja minäkin pysähdymme pääsiäisen todellisen merkityksen ääreen.

Pääsiäinen: Joku kuoli sovittaakseen meidät jälleen Jumalan kanssa

On tuskin ketään, joka haluaisi mennä kuolemaan vanhurskaan henkilön puolesta, kirjoittaa Paavali kirjeessään roomalaisille. Mutta Jumala osoitaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. Room. 5:7–8.
 Siinä on rakkaus, kirjoittaa apostoli Johannes, – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. 1 Joh. 4:10.

Pääsiäinen: Joku on noussut ylös haudasta

Miksi kuolema ei voinut pidätellä Jeesusta Kristusta? Se on tietysti yhteydessä siihen elämään, jota hän eli täällä maan päällä. Jeesus syntyi ihmiseksi ja sai ruumiin aivan kuten mekin. Siksi hänen täytyi kärsiä kiusauksissa, niin ettei hän koskaan tehnyt omaa tahtoaan, vaan taivaallisen Isänsä tahdon. Se, että Jumala herätti hänet kolmantena päivänä, oli todistus siitä, että hän ei ollut koskaan tehnyt syntiä. Se oli voitonpäivä – päivä,joka teki lopun pitkästä yöstä, missä synti ja toivottomuus olivat hallinneet ihmisiä. Voitonpäivä kuolemasta ja tuonelasta.

Pääsiäinen: Uuden ajan alku kaikille niille, jotka ottavat vastaan Jeesuksen Herrana omassa elämässään

Mooses ja profeetat olivat jo hyvissä ajoin ennen ilmoittaneet, että Messiaan tuli kärsiä kuolema ja ensimmäisenä nousta kuolleista sekä julistaa valon sanomaa niin meidän kansallemme kuin muillekin kansoille. Apt. 26:23.

Jeesus on nyt taivaassa meidän ylipappimme, joka voi sääliä meidän heikkouksiamme ja joka elää rukoillakseen puolestamme. Siksi me voimme nyt, samoin kuin hän, kärsiä koetuksissa sen sijaan, että antaisimme periksi synnille. (Lue Hebr. 2:5-18!)

Pääsiäinen: Niin suuresti on Jeesus rakastanut meitä…

Niin – nyt se valkenee meille! Niin suuresti Jumala rakasti meitä, ettei hän edes säästänyt ainoaa Poikaansa, vaan antoi hänet meille (Joh. 3:16). Katso, kuinka paljon Jeesus Kristus on rakastanut meitä! Jos ymmärrämme tämän, se synnyttää hartaan halun vastata Isän ja Jeesuksen rakkauteen palavalla vastarakkaudella. Olkaamme kiitollisia Jeesuksen uhrista ja uskosta tekemällä hänen tahtonsa ja elämällä hänen kunniakseen joka päivä elämässämme!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.