Opi muurahaisista

Opi muurahaisista

Joutilaisuus aiheuttaa laiskuutta ja laiskuus johtaa puutteeseen. Mene, laiska muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu. Sananl. 6: 6. Ensin luonnollinen sitten hengellinen.

2 Minuuttia ·

Mene, laiska muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu. Sananl. 6: 6.

Muurahaiset tekevät kekonsa aurinkoon päin ja tukevat sen pohjoiseen ja itään päin puuta vasten. Täten on hyvät mahdollisuudet, että keko pysyy lämpimänä. Aikaisin aamulla, kun aurinko nousee, muurahaiset aloittavat toimintansa. Kaikki muurahaisten reitit johtavat kekoon, kaikki tekevät voimiensa mukaan töitä. Jos neulanen on liian suuri yhdelle muurahaiselle, niin useammat tarttuvat siihen ja kantavat kohti kekoa.

On siunattua tehdä työtä sekä käsillä että hengellä

Joutilaisuus aiheuttaa laiskuutta ja laiskuus johtaa puutteeseen. Katso muurahaisia, tarkkaa niiden menoa. Ensin luonnollinen, sitten hengellinen. Vaikka sillä ei ole ruhtinasta, ei päällysmiestä eikä hallitsijaa, se kuitenkin hankkii leipänsä kesällä ja kokoaa varastoon ruokansa elonaikana. Jakeet 7 ja 8.

On siunattua tehdä työtä sekä käsillä että hengellä. Köyhän uudismaa antaa paljon satoa. Tyhmät neitsyet kerjäsivät viisailta öljyä. Niin käy kaikille laiskoille. He päätyvät kerjäämään. Tyhmät neitsyet eivät olleet keränneet öljyä astioihinsa. He olivat laiskoja. Täytyy olla ahkera kerätäkseen syötävää luonnollisessa elämässä, eikä vähempi ahkeruus riitä hengellisen ravinnon kokoamisessa. Laiskan tarve tulee kuin kilven kanssa aseistautunut mies, kuin maankiertäjä.Työnteko on kuin rutto hänelle, aivan voittamaton, kuin vahva mies, joka on aseistautunut kilven kanssa. On hirvittävä tulla tällaiseen tilanteeseen!

Jos neulanen on liian raskas veljellesi, niin puutu asiaan ja auta saamaan se perille.

Myös seurakunnassa kaikki tie johtavat kekoon, mikä tarkoittaa hengellistä temppeliä, jota rakennetaan. Meidät kootaan yhteen toisten kanssa Jumalan rakennukseksi hengessä. Tapahtukoon kaikki teidän keskuudessanne rakennukseksi. Kaikkien tulee toimia Jumalan valtakunnan rakennukseksi. Jos neulanen on liian raskas veljellesi, niin puutu asiaan ja auta saamaan se perille. Kaikki eivät ole Sanan palvelijoita, mutta kaikki voivat olla Jumalan palvelijoita, kun temppeliä rakennetaan. Meillä ei ole herraa, päällysmiestä eikä ruhtinasta; sitä ei muurahaisillakaan ole, ja silti työ etenee ripeästi. Ne kaikki rakentavat oikein sisäisen halun ja vetovoiman mukaan. Niin sen tulee olla.

Kuinka kauan sinä, laiska, makaat, milloin nouset unestasi?
Nuku vielä vähän, torku vähän, makaa vähän ristissä käsin, niin köyhyys käy päällesi niinkuin asestettu mies. Jakeet 9, 10 ja 11.

Julkaistu Skjulte Skatter-lehdessä, kesäkuussa 1932
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Kategoriat

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.

Tutustu siihen, kuinka Jumalan sana kehottaa ja auttaa meitä elämään sataprosenttisesti hänen tahtonsa mukaan, niin ettei meidän tarvitse enää langeta syntiin, vaan että voimme päästä voittoisaan elämään.
Opi lisää Aktiivikristinuskosta
Seuraa meitä
Lataa
Aineiston kopioiminen Aktiivikristinusko-verkkosivustosta muualle käytettäväksi on kielletty ilman ennakkolupaa.