Opetuslapsen kutsumus ja palkka

Opetuslapsen kutsumus ja palkka

Jeesus on ensimmäinen, mutta opetuslapset ovat kutsuttuja tulemaan Mestarin kaltaisiksi!

3 Minuuttia ·

Opetuslapsen kutsumus on suurin kutsumus, jonka ihminen voi saada auringon alla, ja Mestari tahtoo mielellään opettaa opetuslapselle kaiken, minkä hän itse osaa. Hän tahtoo myös kouluttaa opetuslapsen sellaiseksi kuin hän itse on. Kuinka tällaisesta kutsumuksesta voi tulla meidän kutsumuksemme?

Kuka Jeesus on?

Meidän tulee ensin ymmärtää, kuka Jeesus on. Kolossalaiskirjeessä 1:15-18 on kirjoitettu: "Hän on näkymättömän Jumalan kuva, koko luomakunnan esikoinen. Hänessä luotiin kaikki, mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvät ja näkymättömät, olivatpa ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häneen. Hän on ennen kaikkea muuta, ja hänessä kaikki pysyy voimassa. Hän on ruumiin, seurakunnan, pää. Hän on alku, kuolleista nousseiden esikoinen, jotta hän olisi kaikessa ensimmäinen."

Näemme, minkälainen Jeesus oli Isänsä luona, ja kuitenkin hän oli halukas tulemaan maailmaan saadakseen veljiä kuten me, jotka olimme synnin orjia. Hän tahtoi tehdä meidät  osallisiksi samasta elämästä, joka hänellä oli Isän luona, siellä missä hän leikki maanpiirinsä päällä ja oli uskottuna hänen rinnallaan omistaen ylimmän kirkkauden (Snl. 8:30-31). On kirjoitettu, että hän on ensimmäinen ja ylin.

Hän on alku; alku ei ole Paavali eikä Pietari, vaan nimenomaan hän, joka oli Isän luona, on seurakunnan alku.

Ajattele, juuri hän haluaa, että mekin tulemme osallisiksi siitä, mistä pää, ylin kaikesta, on osallinen. Silloin me tulemme osallisiksi myös parhaasta; me tulemme osallisiksi samasta luonnosta. Ajattele vain, minkälaisia olemme lihamme puolesta, kaikkea sitä syntiä, jonka näemme siellä (Room. 3:9-18; Room. 7:18-20). Jumala haluaa kuitenkin tehdä sellaisen työn meissä, että kaikki se, mikä on vain roskaa ja soraa, muuttuu taivaalliseksi kullaksi ja ihanuudeksi. Se on aivan satumaista; muuttuminen hänen kuvansa kaltaiseksi. Me kaikki, jotka uskomme tähän, muutumme kirkkaudesta kirkkauteen (2. Kor. 3:18).

Viisauden ja ilmestyksen Henki

On myös kirjoitettu: "Hänessä on kaikki viisauden ja tiedon aarteet kätkettyinä." Kol. 2:3. Mekin tulemme osallisiksi tästä viisaudesta ja tiedon aarteista, jotka ovat ruumiin päässä. Näin saamme sellaisen koulutuksen, että kykenemme hallitsemaan yhdessä hänen kanssaan. Tulemme kuninkaiksi ja papeiksi yhdessä Jeesuksen kanssa tuhatvuotisessa valtakunnassa (Ilm. 1:5-6). Ettekö tiedä, että tulette tuomitsemaan enkeleitä? Ettekö tiedä, että tulette tuomitsemaan maailman (1 Kor. 6:2-3)?

Tässä voit nähdä vähän siitä, mitä saat Jeesuksen Kristuksen kautta, ja siinä olevan kirkkauden! Nämä sanat ovat vain vähäinen väläys siitä kirkkaudesta! Siispä rukoile Jumalalta viisauden ja ilmestyksen Henkeä, niin että voit alkaa nähdä hengellisen maailman sisäpuolelle (Ef. 1:17). Silloin tulet muutetuksi hänen kuvansa kaltaiseksi ja tulet osalliseksi samasta viisaudesta ja kirkkaudesta. Kaikki, mikä on päässä, tulee avuksesi ja käyttöösi opetuslapsena.


Tämä artikkeli on kirjoitettu Kåre J. Smithin 23.11.2017 pitämän puheen innoittamana.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.