Onko normaalia olla kristitty ja pelätä tunnustaa sitä?

Onko normaalia olla kristitty ja pelätä tunnustaa sitä?

Miksi on niin vaikeaa tunnustaa olevansa kristitty? Onko mahdollista olla häpeämättä sitä?

4 Minuuttia ·

Miksi on niin vaikeaa tunnustaa olevansa kristitty? Onko mahdollista olla häpeämättä sitä?

Ihmiset taistelevat sen puolesta, mihin he uskovat. Kaikkialla maailmassa noustaan taistelemaan omien asioiden puolesta. Joillekin on tärkeää taistella kansalaisoikeuksien tai sorrosta vapautumisen puolesta. Riippumatta siitä, miten erilaisia asioita ihmisillä voi olla ajettavanaan, he ovat intohimoisia omien etujensa tai kampanjansa puolesta, ja he haluavat, että kaikki tietävät siitä. Sinulle tämä merkitsee ehkä oikeutta ilmaista itseäsi niin kuin haluat – ja juuri niin sinä teetkin, yhtä poikkeusta lukuunottamatta: silloin kun sinun pitäisi tunnustaa olevasi kristitty.

Oli vain yksi mahdollisuus,jolloin tämä tehtävä saattaisi onnistua: Jeesus tuli kiusatuksi aivan kuten mekin, eikä hän kertaakaan tehnyt syntiä.

Kun Jeesus lähetettiin maan päälle avaamaan uusi ja elävä tie (Hebr. 10: 20), kiehtovin tarina kautta kaikkien aikojen kirjoitettiin historiaan. Ihmisenä hän voitti synnin omassa lihassaan, niin että Jumalan tahto, ensimmäisen kerran ikinä, pystyttiin täydellisesti toteuttamaan ihmisessä. Oli vain yksi mahdollisuus, jolloin tämä tehtävä saattaisi onnistua: Jeesus tuli kiusatuksi aivan kuten mekin, eikä hän kertaakaan tehnyt syntiä. Tämä uskollinen elämä oikeutti hänet saavuttamaan lopullisen voiton, ja kuolemaan meidän edestämme Golgatan ristillä, missä hän maksoi meidän syntimme omalla verellään. Ilman täydellistä onnistumista, ei olisi mitään toivoa kenellekään ihmiselle syntien anteeksisaamisesta. Mutta hän onnistui täydellisesti ja hän tuli iankaikkiseksi pelastukseksi kaikille, jotka uskovat!

Tämä on uskomaton kertomus, mutta miksi kuitenkin on niin tavallista, että evankeliumia hävetään? Miksi pelätään tunnustaa toisille, että uskoo Jumalaan, tai ollaan kiusaantuneita siitä, että he ylipäätään tietävät siitä; maailmassa, jossa ihmiset ovat vapaita julistamaan uskoaan kaikkeen mahdolliseen?

Pietari häpesi tunnustaa tuntevansa Jeesuksen, kun häntä oltiin ristiinnaulitsemassa, mutta vain muutamaa viikkoa myöhemmin hän seisoi tuhansien ihmisten edessä julistamassa evankeliumia, täynnä Jumalan Henkeä. Mistä tämä muutos johtui? Mikä oli salaisuus?

Hän yksinkertaisesti koki evankeliumin voiman.

Evankeliumin voima

Kristittynä sinä riemuitset anteeksiannosta, jonka sait Jeesuksen veren kautta – ja syystäkin, sehän on annettu sinulle ilmaiseksi, armosta, ilman omien tekojen osoittamista. Mutta opetuslapsen elämä jatkossa on niin paljon enemmän kuin vain se. Vaikka olet viettänyt koko elämäsi kristityssä seurakunnassa, ei ole mikään itsestäänselvyys, että olisit oppinut vaeltamaan Hengessä.

Ehkä sinä olet kuin kalliomaaperä Jeesuksen vertauksessa (Luuk. 8: 4-15), siellä siemenet orastuivat nopeasti (sana otettiin vastaan ilolla), mutta ne kuivettuivat lämmössä, koska niillä ei ollut juurta (ei voi pysyä pystyssä, kun kiusaukset tulevat). Monet kristityt  kuuluvat tähän kategoriaan, koska he eivät tunne voimaa, jonka Pyhä Henki voi antaa heille, niin että he voisivat elää voittoisaa elämää. Tämän seurauksena heillä ei ole mitään, millä he voivat auttaa muita. He eivät ole saaneet hengellistä sisältöä elämäänsä.

Pietari vastaanotti Pyhän Hengen – "Puolustajan", jonka Jeesus oli heille luvannut, ja siitä päivästä lähtien hänet oli varustettu sotimaan syntiä vastaan, jonka hän oli perinyt luonnossaan. Se, mitä hän koki, pakotti hänet kertomaan toisille Jeesuksesta, joka oli avannut uuden ja jännittävän tien hänelle.

Pietari vastaanotti Pyhän Hengen… ja siitä päivästä lähtien hänet oli varustettu sotimaan syntiä vastaan, jonka hän oli perinyt luonnossaan.

«Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiään, joka "ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut".» 1. Piet 2: 21-22.

Anna Jumalan sanan tehdä sinut vakuuttuneeksi! Hän on valmis antamaan Henkensä niille, jotka ovat kuuliaisia häntä kohtaan, ja se tarkoittaa, että Jeesuksen opetuslapseus vaatii täydellistä antautumista asialle. Kun alat tuntea vapautta synnistä, silloin häviää kysymys, onko Jumala olemassa, ja samalla katoaa myös häpeä tunnustaa, että olet kokosydäminen kristitty.

Olet saanut voimakkaan evankeliumin, joka mahdollistaa sinulle, Jumalan avulla, hallita elämääsi. Opetuslapsen elämää ja luottamusta ei voi kopioida – se on vakio. Sen sijaan, että vaihtelevat tunteesi, ymmärryksesi, ja inhimilliset toiveesi johtaisivat sinua, voit oppia tulemaan Pyhän Hengen johtamaksi, ja elää Jumalalle mieliksi. Sinä tulet kokemaan aitoa onnea, ja silloin et voi olla jakamatta toisten kanssa sitä, mitä olet saanut. Kuinka moni sinun ystävistäsi ei haluaisi osaa siitä?

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.