Onko mahdollista olla täydellinen?

Onko mahdollista olla täydellinen?

Raamattu puhuu täydellisyydestä. Mitä tämä tarkoittaa, ja onko täydellisyys mahdollista saavuttaa?

3 Minuuttia ·

Onko mahdollista tulla täydelliseksi? Vai mitä tarkoitetaan täydellisyydellä? Vanhan liiton uhrauksista on kirjoitettu, etteivät ne kyenneet tekemään omassatunnossaan täydellisiksi niitä, jotka palvelevat Jumalaa, vaan jotka, niin kuin ruuat ja juomat ja erilaiset pesutkin, ovat ainoastaan lihan sääntöjä, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti (Hepr. 9:10).

Onko mahdollista olla täydellinen?

Tässä moititaan vanhoja uhrauksia siitä, etteivät ne kyenneet tekemään ihmisiä täydellisiksi omassatunnossaan, vaan ne muistuttivat synneistä (Hepr. 10:3). Mutta Kristuksen myötä tuli uuden järjestyksen aika. Nyt voin siis tulla täydelliseksi omassatunnossani. Omatuntoni on ymmärrykseni hyvästä ja pahasta. Täydellisyys on siis sitä, että saatan kaikki kuntoon sen ymmärryksen mukaan, mikä minulla on. Silloin minulla ei ole näitä muistutuksia synneistä.

Täydellinen opetuslapsena

Jeesus kutsuu meitä myös opetuslapsikseen, ja hän sanoo: Ei kukaan voi olla minun opetuslapseni, ellei hän luovu kaikesta, ja joka päivä ota ristiään ja kiellä itseään (Luuk. 9:23; Luuk. 14:33). Täydellinen opetuslapsi on siis sellainen, joka luopuu kaikista omista mielipiteistään ja suunnitelmistaan ja on kuuliainen mestarille. Hänen täytyy sanoa niin kuin Jeesus maailmaan tullessaan: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi, Jumala." Hepr.10:7. Ei mitään muuta. Silloin hän on täydellinen opetuslapsi, mutta ei niin täydellinen kuin mestari.

Kun Paavali sanoo: "Ei niin, että olisin jo saavuttanut sen tai tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että voittaisin sen omakseni" Fil. 3:12, niin hän tarkoittaa: En tarkoita, että olisin jo yhtä täydellinen kuin mestari, mutta hän tavoitteli sitä.

Hän sanoo edelleen: "Ajatelkaamme siis näin, niin monta kuin meitä on täydellistä." Fil. 3:15. Hän sanoi heidän olevan täydellisiä, siis opetuslapsina. He olivat luopuneet kaikesta. Mikään ei pystynyt estämään heitä tekemään sitä, mitä mestari heille opetti. He tulivat tekemään vain mestarin – Jeesuksen – tahdon. He olivat panneet kaikki asiansa kuntoon sen valon mukaan, mikä heillä oli, ja hän sanoo: "Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä." Fil. 3:16. Sitä hän ei olisi pystynyt sanomaan sellaiselle, joka ei ollut täydellinen, sellaiselle, joka ei ollut luopunut kaikesta, joka esim. oli valheen tai panettelun orja. Olisihan ollut kauheaa, jos sellaisen pitäisi jatkaa eteenpäin siitä, mihin oli päässyt. Mutta sellaiselle, joka oli omantuntonsa mukaan pannut kaiken kuntoon, hän saattoi sanoa: Jatka vain eteenpäin siitä, sen mukaan kuin Mestari antaa sinulle valoa ja ilmoittaa eri asioita.

Ole täydellinen – tavoittele Mestarisi täydellisyyttä

Täydellisyydellä, tarkoitetaan täydellisyyttä omantunnon mukaan, opetuslapseutta, ja se on mahdollista. Meidän on määrä täyttää juoksumme, ja Jeesus sanoo: "Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niin kuin hänen opettajalleen …" Matt. 10:25. Mikään vähempi ei riitä. Siihen asti meidän on oltava köyhiä hengessämme, nälkäisiä ja janoisia.

Jeesuksen viimeiset sanat olivat, että meidän pitää tehdä kaikki hänen opetuslapsikseen. On suhteellisen helppoa vaikuttaa ihmisiin niin, että he rukoilevat Jeesukselta syntejä anteeksi, mutta heidän tekemisensä opetuslapsiksi on valtava työ. Saada heidät luopumaan kaikesta. Ja sitten meidän on määrä opettaa heitä pitämään kaikki, mitä hän käskee. Se on valtava työ.

Kun on kyse tällaisesta pelastuksesta, ei kovin moni usko armoon Kristuksessa, vaikka Jeesus vakuuttaa "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä." Matt. 28:18.

Kuitenkin, kunnia olkoon Jumalalle, on joitakin, jotka ovat nähneet hänen kirkkautensa – kirkkauden, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. Ja hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, armoa armon lisäksi (Joh. 1:14-16).

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.