Onko mahdollista elää niin kuin Jeesus?

Onko mahdollista elää niin kuin Jeesus?

Olemme ihmisiä. Teemme syntiä. Vai kuinka?

5 Minuuttia ·

Olemme ihmisiä. Teemme syntiä. Vai kuinka?

Tämän kysymyksen olen lukenut. Tätä on kysytty minulta. Tämä on kysymys, jonka itse olen esittänyt: "Onko mahdollista elää niin kuin Jeesus?"

Ehkä pitäisi aloittaa kertomalla, että uskon, että Jeesus on Jumalan poika. Uskon, että hän tuli maan päälle ihmisenä. Hebrealaiskirjeessä on kirjoitettu selvästi, että hänet tehtiin meidän kaltaiseksemme, kaikin tavoin. Mutta Raamatussa sanotaan, että hän ei tehnyt syntiä, ja mietin että miksi ei. (Hebr. 2: 17-18; 4: 15-16)

«Me olemme vain ihmisiä»

Koko elämäni ajan olen kuullut, että: "Jumala katsoi alas meitä syntisiä, ja hän sääli meitä. Koska hän rakastaa meitä, niin on selvää, että hän haluaa viettää iankaikkisuuden kanssamme. Mutta koska olemme kelvotonta syntistä joukkoa, ei kai hän voi noin vain päästää meitä kaikkia taivaaseen? Siksi Jumala lähetti Poikansa (tai itsensä, niin kuin monet uskovat) maan päälle. Hän tuli ottamaan rangaistuksen päälleen meidän synneistämme, ja hän kuoli meidän puolestamme antaakseen meille meidän syntimme anteeksi, niin että me jotka uskomme häneen, voimme viettää iankaikkisuuden taivaassa! Jeesuksen hyvyyen ansiosta meitä kohtaan, me rakastamme häntä, ja me yritämme elää niin, että tuottaisimme kunniaa hänen nimelleen. Mutta me olemme vain ihmisiä. Me teemme syntiä."

Eikö Jumalalla ole tarpeeksi voimia ?

Sitten eräänä päivänä kuulin toisenlaisen kertomuksen, joka vihdoinkin antoi minulle vastauksen:

Jumala katsoi maailmaa, miehiä ja naisia, jotka hän itse oli luonut. Hän näki kaikenlaisia ihmisiä. Hän näki ihmisiä, jotka elivät ilmeisessä synnissä. Hän näki myös ihmiset, jotka yrittivät pitää hänen käskynsä; ihmiset, jotka epätoivoisesti yrittivät olle kuuliaisia niitä lakeja kohtaan, jotka hän oli heille antanut. Kaikilla näillä ihmisillä oli jotain yhteistä. {link=/no/Themes/Seier_over_synd/What_is_sin_ Synti.}

Koska on TOTTA, että Jumala rakastaa meitä niin paljon, että hän todella haluaa viettää iankaikkisuuden yhdessä meidän kanssamme, hän tuli hyvin murheelliseksi. Omien muuttumattomien lakiensa perusteella Jumala ei yksinkertaisesti voi sallia, että ihmiset, jotka elävät synnissä pääsisivät hänen valtakuntaansa; valtakuntaan, joka koostuu vanhurskaudesta, rauhasta ja ilosta.  (Room 14:17)

Omien muuttumattomien lakiensa perusteella Jumala ei yksinkertaisesti voi sallia, että ihmiset, jotka elävät synnissä, pääsisivät hänen valtakuntaansa.

Siksi Jumala lähetti oman poikansa maan päälle meitä pelastamaan. Jeesus kuoli meidän syntiemme takia, ja Jumala lupasi antaa meille meidän syntimme anteeksi, jos otamme Jeesuksen vastaan Herrana elämäämme. Mutta se oli vain alku Jumalan suunnitelmalle!

Tärkein osa Jeesuksesta kertovaa historiaa ei ollut se tosiasia, että hän kuoli meidän puolestamme ristillä. Tärkeintä oli elämä, jota hän eli! Hän oli täällä, hän oli ihminen, ja hän tuli kiusatuksi (koetelluksi) kaikessa, aivan kuten mekin (Hebr. 4:15). Mutta hän ei tehnyt syntiä! Hän vihasi himoja ja haluja inhimillisessä lihassaan. Hän vihasi niitä niin paljon, että hän kielsi ja ristiinnaulitsi ne – joka päivä hän vei synnin kuolemaan. Siksi kuolemalla ei ollut häneen valtaa Golgatan ristillä, ja hän nousi ylös kuolleista ja näyttäytyi opetuslapsilleen, ennen kuin palasi taivaaseen Isänsä luokse!

Jalanjäljet, joita voimme seurata!

Jeesus on edelläjuoksijamme; hän eli elämää ja jätti meille jalanjäljet seurattavaksi. (1.Piet. 2) On selvästi kirjoitettu, että meidät, jotka olemme hänen opetuslapsiaan, on kutsuttu seuraamaan sellaisen ihmisen jalanjälkiä, joka ei koskaan tehnyt mitään syntiä. Se tarkoittaa, että myös me voimme elää tekemättä syntiä!

 …meidät on kutsuttu seuraamaan sellaisen ihmisen jalanjälkiä, joka ei koskaan tehnyt syntiä

Tiedät, että Jeesus ei mennyt takaisin taivaaseen vain ollakseen yhdessä Isänsä kanssa ja että hän olisi jättänyt meidät tänne yksin kärsimään omassa synnissämme ja epäonnessamme. Hän lupasi lähettää Pyhän Hengen avuksi, opettamaan ja antamaan meille voimia voitamiseen. Ei kuka tahansa saa Pyhää Henkeä. Jumala lähettää Hengen niille, jotka ovat väsyneitä omaan syntiinsä ja tottelevat häntä. (Ap. t. 5:32)

Meidän tulee rukoilla apua lopettaaksemme tekemästä sellaista, minkä tiedämme olevan väärin – lopettaa tekemästä oman tahtomme mukaan Jumalan tahdon sijasta. Jeesus iloitsee, kun hän näkee, että kaipauksemme on palvella häntä koko sydämestämme, ja hän lähettää Pyhän Henkensä auttaakseen meitä eteenpäin tiellä pelastukseen. Vähä vähältä hän näyttää meille enemmän sitä, mikä tulee ristiinnaulita. Tällä tavalla me tulemme enemmän ja enemmän Jeesuksen kaltaisiksi; me tulemme täyteen vanhurskautta, rauhaa ja iloa. Hyveistä taivasten valtakunnassa tulee meidän elämämme, ja me voimme odottaa saavamme viettää iankaikkisuuden yhdessä edelläjuoksijamme kanssa; hänen, joka eli ja kuoli puolestamme!

Uskon, että se on totuus. Uskon, että se on minulle. Se on syy, miksi olen kristitty.

En usko, että tämä kertomus – kertomus, joka antaa niin paljon enemmän minulle, on vain kertomus. Uskon, että se on totuus. Uskon, että se on minulle. Se on syy, miksi olen kristitty.

«Tulkaa sen sijaan kaikessa vaelluksessanne pyhiksi, niin kuin teidän kutsujannekin on pyhä. Onhan kirjoitettu: Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä.» 1 Piet. 1:15-16.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.