Onko Kristus todella Herrra sydämessäsi?

Onko Kristus todella Herrra sydämessäsi?

Miten elää sellainen ihminen, jonka elämässä Jeesus on kaiken aikaa todellinen Herra ja Mestari?

4 Minuuttia ·

Ajattele, minkälaista on, kun Jeesus Kristus, Jumalan Poika, hallitsee voiman lähteenä sydämemme valtaistuimella esteettä. Minkälainen elämä on sellaisella ihmisellä, jolle Jeesus Kristus on todellinen Herra ja Mestari koko ajan?

Kuinka moni voi todella sanoa, että Kristus on Herra hänen sydämessään? Kuinka monta on niitä, joiden sydämessä hän vallitsee? Jeesus sanoo itse: "Miksi te huudatte minulle: ‘Herra, Herra', mutta ette tee, mitä minä sanon?” Luuk. 6:46. Elämä lähtee sydämestä. Kristus on elämä, ihmisten valo. Kun hänestä tulee yksinvaltias sydämemme valtaistuimelle, silloin olemme todella kristittyjä. Juuri sitä on kristinusko. On paljon, mitä markkinoidaan kristinuskona; mutta hyvin harvat ovat todella kristittyjä. Useimmille niin kutsutuille kristityille olisi jumalanpilkkaa sanoa, että Kristus istuu heidän sydämensä valtaistuimella.

Lopeta synnin tekeminen!

Jos Kristus olisi Herra, ei meidän tarvitsisi pyytää anteeksi. Ajattele tätä ankarasti! Jos Kristus on yötä päivää sydämemme valtaistuimen yksinvaltias, mitä me silloin pyytäisimme anteeksi? Jos elämme vain hänen johdossaan, ja hänen tahtonsa tapahtuu koko päivän, mitä me pyydämme anteeksi? On väärin sanoa Herra, Herra, jos emme noudata hänen tahtoaan, vaan kuljemme omia teitämme, emmekä tottele häntä. Etsitään Kristusta, mutta ei sen tähden, että hänestä tulisi Herra. Hän ottaa mielellään johdon elämässäsi, jos haluat sitä.

Kun hänestä tulee sydämemme valtaistuimen yksinvaltias, olemme todella kristittyjä. Juuri tätä on kristinusko.

Useimmat haluavat apua hätäänsä, syntinsä anteeksi, mutta – kuka haluaa hänet Herrakseen? On valheellista, humpuukia, teeskentelyä, näyttelemistä kutsua häntä Herraksi, jos et halua häntä Herraksi. Lopeta kutsumasta häntä Herraksi. Mutta jos haluat, että hän johtaa sinua, silloin synnin tekeminen loppuu. Mitä olemme menettäneet, kun olemme saaneet hänet Herraksemme? Kaiken pahan! Kaiken sen, mistä on hyvä päästä eroon! Mitä voitamme? Viisautta ja Jumalan ja Kristuksen rakkautta. ja Rakkaus Jumalaan saa aikaan sen, että pidämme hänen käskynsä (1. Joh. 2:5).

Synti on lainrikkomus, mutta jos joku lankeaa, hän voi saada anteeksi. Ihmisen luonnollinen ymmärrys ja älykkyys tuhoaa hänet ja koituu hänelle synniksi. Kun Kristus on Herrana elämässämme, meillä on taivas maan päällä. Ajattele, miten turvallista, kun hän, joka on Viisaus, johtaa askeleitamme – kun Kristus, joka on henkilöitynyt rakkaus, istuu sydämeni valtaistuimella. Kun itse rakkaus päättää, kaikesta tulee hyvää, aivan kaikesta (1. Kor. 13:7)!

Sen tekee rakkaus! Nyt Jeesus Kristus, Jumalan Poika, istuu ja hallitsee rajoituksetta sydämessä, ja hän asuu meissä. Kaikkein, kaikkein useimmille hän on vieras, joka tulee käymään, ja kun Isä ja Poika vierailevat sydämessä silloin tällöin, ihminen saa maistaa jossain määrin heidän ihanuuttaan. Tämä on totuus useimpien niin kutsuttujen kristittyjen kohdalla. Aivan tarkalleen juuri näin!

Mutta kun Kristus on pyhitetty Herrana sydämessämme, silloin hän asuu sydämessämme vakituisesti. Hän on saanut sydämestämme vakinaisen asuinpaikan. Rakkaus on tullut sisään, eikä koskaan lähde ulos. Se johtaa kaiken! Kun rakkaus on käymässä luonamme, voimme maistaa sitä; mutta kun siitä tulee Herra, meillä on se jatkuvasti. Silloin sinusta tulee rakkauden harjoittaja, ja sen ominaisuudet sopivat sinulle. Tavallisesti vierailuja on useita, ja siksi elämä sellaisilla ihmisillä, jotka etsivät Jumalaa, menee niin ylös ja alas. He tuntevat välillä Herran läheisyyden suloisuuden, mutta kun Hän vetäytyy, ihminen kokee itsensä epävarmaksi, ja hän hapuilee pimeässä.

Se, jonka elämään Kristuksen rakkaus on tullut asumaan pysyvästi, saa kaiken sen, mitä 1. Kor. 13:ssa on kirjoitettu. Kristus hallitsee niin, että olet aina tyytyväinen. Valitettavasti on niin, että itse Saatana hallitsee niin kutsuttujen kristittyjen sydämissä. Ylistettyään Jumalaa pitkiä aikoja, he tulevat yhtäkkiä täyteen Saatanaa. Kristus hallitsee tietyn ajan, ja mitä sitten tapahtuu? Tulee vallankumous, jolloin käy ilmi, kuka sydämessä hallitsee. ”Rajansa kaikella!” sanovat kaikki ne, jotka haluavat kulkea omia teitään. Mutta mikä taivaallinen ilmapiiri meissä ja meidän lähellämme vallitseekaan, kun Kristus on Herra!

Usko Jumalan sanaan. Se, että meidät pyhitetään, tarkoittaa, että tulemme erotetuiksi. Saamme rajattoman vallan. Kuninkaan tulisi oikeastaan olla yksinvaltias. Kun Kristus on yksinvaltias elämässämme, ei koskaan tapahdu virheitä, sillä hän toimii vain rakkaudessa ja hyvyydessä. Ei ole olemassa parempaa hallintoa. Kun hän, joka on täydellinen, hallitsee, kaikesta tulee täydellistä; tämä on sataprosenttinen totuus.

Kristus on ankara herra, mutta hän ajattelee vain parastani. Suosittelen Herraani! Aseta hänet hallitsijaksi! Rakkaus on sellainen, ettemme ajattele itseämme, vaan toisten parasta. Siksi neuvon teitä pyhittämään Kristuksen Herrana sydämissänne!

Tämä artikkeli julkaistiin ensin BCC:n ”Skjulte Skatter”-lehdessä tammikuussa 1952 otsikolla ”Kristus som Herre”. 

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.