Onko kristinuskolla edelleen merkitystä?

Onko kristinuskolla edelleen merkitystä?

Onko kristinusko kadottanut johtolankansa ja tullut merkityksettömäksi? Kuinka on kristillisyyden laita, mistä Raamattu puhuu?

5 Minuuttia ·

Onko kristinusko kadottanut johtolankansa ja tullut merkityksettömäksi? Kuinka on kristillisyyden laita, mistä Raamattu puhuu?

Tämä on meidän maailmamme. Täällä elämme, täällä teemme työtä ja täällä perustamme perheen. Kuitenkaan emme pääse eroon ajatuksesta, että on jotakin, mikä ei täysin toimi. Maailmamme ei ole täydellinen. Se on kaukana täydellisestä. Kautta vuosisatojen maailmaa on vaivannut köyhyys, rikkoutuneet välit, väkivaltaisuus, sodat ja sairaudet. Henkilökohtaisella tasolla on vaikea välttää konflikteja, on vaikeaa olla loukkaantumatta tai olla sanomatta satuttavia sanoja.

Ehkä on jotain, mitä SINÄ voit tehdä, jotta erottaudut epätäydellisestä maailmasta!

Ihmiset kääntyvät kristinuskon puoleen löytääkseen vastauksia, mutta useimmat tulevat tyhjin käsin takaisin. Sen sijaan, että he löytäisivät ratkaisun, he löytävätkin uskonnon, joka toisaalta on käyttänyt valtaansa väärin ja toisaalta se kuitenkin on selkärangaton ja voimaton. Yrityksessään pysyä pystyssä, sen julistus on menettänyt suuntansa ja selvyytensä. Kristinusko on menettänyt johtolankansa. Kristinuskosta on tullut merkityksetöntä.

Mutta kuinka on kristillisyyden laita, mistä Raamattu puhuu? Ehkä siinä on kuitenkin ratkaisu? Ehkä on jotain, mitä voimme tehdä – jotain, mitä SINÄ voit tehdä, jotta erottaudut epätäydellisestä maailmasta!

«Mistä teidän keskinäiset taistelunne ja riitanne johtuvat? Eivätkö juuri himoistanne, jotka käyvät sotaa teidän jäsenissänne?» Jaak. 4: 1. Pahuus, jota näemme ympärillämme, on suora seuraus siitä, että annamme periksi näille himoille, jotka sotivat jäsenissämme. Kun antaa periksi näille himoille, se johtaa taisteluun ja riitaan ja kaikenlaiseen hajaannukseen sekä kurjuuteen ja onnettomuuteen niiden seurauksena! Tai voi kysyä: Uskotko, että nämä huonon käytöksen mallit johtuvat siitä, että ihmiset käyttäisivät ajatuksensa, aikansa ja energiansa siihen, että miettisivät, kuinka voivat siunata perheitään tai niitä, jotka ovat heidän ympärillään? Ei, sellainen huono käytös johtuu ihmisten itsekkyydestä ja itsekeskeisyydestä ja siitä, että he kerta toisensa jälkeen asettavat oman etunsa kaiken muun edelle.

On helppo esittää kritiikkiä ja pudistaa päätään, kun näkee kaiken sen, mikä on väärin maailmassa ja ympärillä olevien ihmisten keskuudessa. Mutta jos katsot lähemmin omaa käyttäytymistäsi, huomaat pian, että sinulla on samanlainen itsekäs ja itsekeskeinen luonto. Voitko tunnustaa, että kaikki motiivisi eivät ole aivan oikeita, vai kuinka? Jos olet todella vilpitön ja rehellinen itsellesi, sinun on pakko tunnustaa, ettei kaikki, mitä olet ajatellut tai tehnyt tänään, ole tapahtunut pelkästään epäitsekkäistä ja rehellisistä motiiveista!

 Kristinusko on ainut tapa pysäyttää pahuus

Toiset hyväätarkoittavat ihmiset ovat yrittäneet korjata huonoa käytöstä, jonka näkevät ympärillään maailmassa. On aloitettu ohjelmia henkilökohtaiseksi kehitykseksi, osallistuttu ryhmiin ja annettu rahaa. Nuoret ihmiset ovat erityisen innostuneita ajatuksesta, että he voivat "erottautua". Ja tämä on jalo päämäärä! Mutta ulkoiset inhimilliset satsaukset jäävät aina tavoitteestaan sen pahuuden tähden, joka aiheutuu itsekkyydestä, sillä pahuus on meissä itsessämme.

Onneksi on olemassa vastaus. Niille, jotka voivat tunnustaa tämän, ja jotka haluavat muuttua, kristinuskosta tulee merkityksellistä Miksi? Koska kristinusko on ainut tapa pysäyttää pahuus. Todellinen kristinusko ei tarjoa vain tekemiesi syntien anteeksiantoa, niin että voit aloittaa alusta, vaan se auttaa sinua niin, että voit kokonaan lopettaa synnin tekemisen. Todellinen raamatullinen kristinusko tarjoaa ihmisille tien ulos synnistä ja itsekkyydestä, joka tekee heidät henkilökohtaisesti onnettomiksi ja saa heidät satuttamaan toisiaan.

Niille, jotka haluavat muuttua, kristinuskosta tulee merkityksellistä.

Jeesus sanoi, että ne, jotka olivat sairaita, tarvitsivat parantajaa, eivät terveet. Hän tuli erityisesti tällaisten "sairaiden" ihmisten takia – niiden, jotka ovat kyllästyneitä omaan itsekkyyteensä ja syntiinsä, niiden, jotka tuntevat, että täytyy olla toisenlainen tapa elää. Jos olet tässä joukossa, silloin kristinusko on parasta, missä voit olla mukana!

Otetaan esimerkiksi yksinkertainen raamatunjae: «Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.» Room. 12: 21. Ajattele, millainen maailma olisi, jos kaikki eläisivät tämän periaatteen mukaan! Ajattele, mitä se saisi aikaan meidän henkilökohtaisessa elämässämme ja ihmissuhteissamme! Mitä jos aviopuolisot olisivat kiinnostuneita löytämään tapoja, joilla voisivat siunata puolisoaan, sen sijaan että kritisoivat heitä? Mitä jos vanhemmat kohtelisivat lapsiaan kärsivällisesti ja täynnä rakkautta, sen sijaan että vaativat heitä käyttäytymään niin, etteivät ärsytä vanhempiaan? Mitä jos ihmiset käyttäytyisivät myös tällä tavalla yhteiskunnassamme ja elinkeinoelämässä? Silloin ei olisi enää jengiväkivaltaa, rikollisuutta tai vallan väärinkäyttöä. Työnantajat eivät enää käyttäisi työntekijöitä hyväkseen ja päinvastoin. Ajattele kaikkea lahjontaa, väkivaltaa ja vihaa, joka poistuisi, jos ihmiset elämän olosuhteissa taistelisivat omia inhimillisiä taipumuksiaan vastaan; esimerkiksi loukkaantumista, kadehtimista ja ahneutta vastaan!

Se on muuttava elämäsi

Kuulostaako tämä mahdottomalta? "Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista." Matt. 19:26. Kristityt uskovat, että Jumala antaa heille voiman voittaa itsekkään inhimillisen luontonsa, aivan niin kuin Jeesus voitti! Sellainen kristinusko on enemmän kuin käyttökelpoinen meidän modernissa yhteiskunnassamme. Jos haluat, että sinulla on posittiivinen vaikutus ympäröivään maailmaan, silloin kristinuskolla on ratkaiseva merkitys sinulle henkilökohtaisesti, sillä sinä et pysty ratkaisemaan ongelmaa, jos itse olet edelleen itsekeskeinen ja itsekäs! Sinun tulee ensiksi aloittaa voittamalla oma itsekäs luontosi, ennen kuin voit auttaa muita.

«Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä. Jos näin teet, pelastat sekä itsesi että ne, jotka kuulevat sinua.» 1. Tim. 4: 16.

Jos haluat tehdä positiivisen vaikutuksen maailmaan, sinun tulee olla tällainen kristitty. Aloita omasta kodistasi ja omista olosuhteistasi. Se tulee muuttamaan elämäsi ja voit tehdä eron maailmaan. Kristinusko tekee sinusta merkityksellisen!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.