Onko Jumala todellakin olemassa?

Onko Jumala todellakin olemassa?

Haluan saada kiistattoman vastauksen.

5 Minuuttia ·

Mikään vastaus, minkä olen kuullut tähän mennessä ei ole kyennyt vakuuttamaan minua Jumalan olemassaolosta. Ei ennen tätä.

Vastausta etsimässä

Voimme puhua kauniista kukkasista ja mahtavista puista. Voimme puhua vauvan pienistä sormen kynsistä ja DNA-koodista. Voimme puhua painovoimasta. Tai olla puhumatta.

Kaikki tämä on vakuuttavaa, ja jos olen rehellinen, sen pitäisi riittävästi todistaa minulle, että Jumala on olemasa. Mutta haen vielä vahvempaa todistetta sille, että Jumala on olemassa – kiistatonta vastausta.

Minulla on monia kristittyjä ystäviä. Jotkut heistä ovat kokeneet sairautta, jotkut ovat kokeneet traagisia menetyksiä, jotkut ovat kokeneet ihmeitä ja joillakin ei ole mitään dramaattista kerrottavaa, mutta kun hain todistetta Jumalan olemassaololle, he kaikki antoivat saman selvän vastauksen:

«Tiedän, että Jumala on olemassa, koska olen kokenut hänet henkilökohtaisesti.»

Olen vaikutettu. Haluan tietää enemmän..

Henkilökohtainen Jumala?

Dianna, 30, on naimaton nainen Detroitista, USA:sta. Hänellä on yliopistotutkinto biologiassa. Hän kertoo innoissaan siitä, kuinka hän on henkilökohtaisesti kokenut Jumalan elämässään. «1. Kuningasten kirjassa on kirjoitettu "tuulen huminasta", sillä tavalla olen kokenut Jumalan. Se ei ole suuria, äänekkäitä merkkejä tai ääniä, vaan hän johtaa sydäntäni varovaisesti. Kun olen hiljaa, hän puhuu minulle: ‘Kuinka puhut ihmisille? Kuinka käyttäydyt? Mitä teet, kun kukaan ei näe sinua?' Tunnen, että hän johtaa minut läpi monien vaikeiden tilanteiden, ja kun tottelen häntä, koen, että hänen avullaan puhdistun synnistä, joka minulla oli jo syntyessäni.»

Puhdistuu synnistä? Mietin, mitä hän tarkoittaa sillä.

Se tulee selvemmäksi, kun Dietrich, 30, eräs Ohion Brunstad Christian Churchin nuorisojohtajista USA:sta, todistaa, kuinka Jumala on tehnyt mahdottoman mahdolliseksi hänen elämässään.

«Minä olin sen orja, mikä oli itselleni helpointa ja kaikkien luonnollisinta. Suutuin nopeasti, valehtelin enemmän kuin puhuin totta, enkä pystynyt sanomaan ‘ei' himoilleni. Tämä sai minut onnettomaksi ja tyhjäksi sisäisesti. Kun annoin sydämeni Jumalalle, ymmärsin että minun tuli taistella syntiä vastaan sisälläni ja mennä hänen tykönsä saadakseni apua, kun tulin kiusatuksi, ja olen kokenut hänen apunsa uudelleen ja uudelleen. Vähitellen olen nähnyt, kuinka heikoimmista alueistani tulee vahvuuksia – mikään tästä ei olisi ollut mahdollista ilman Jumalan apua jokaisella askeleella.»

Uskon koetus

Teresa, 42, on eloisa nainen Vancouverista, Kanadasta. Hän on aina uskonut Jumalaan, mutta hänen uskonsa asetettiin todella koetukselle, kun hänen nuorimmalla tyttärellään oli syntyessä vakavia komplikaatioita. Hän sanoo, että hänen elämänsä olisi ollut tyhjää ilman Jumalaa.

«Mihin ihminen voi kääntyä hädässään? Elämän vaikeissa tilanteissa ihmiset voivat lohduttaa vain sielullisilla sanoilla, mutta Jumalan sana tuo elämää! Olen kokenut tämän henkilökohtaisesti – hän on uskollinen!»

Keskustelen toisen nuoren äidin, Elizabethin, 31, kanssa, joka on Winnipegistä, Kanadasta. Hänellä on liekehtivän punaiset hiukset, ja hän syntyi omistaen vastaavanlaisen tempperamentin – hallitsemattoman tempperamentin, joka sai aikaan, että hänet lähetettiin rehtorin kansliaan joka viikko kouluaikana. Kuinka tästä röyhkeästä tytöstä tuli sitten hieno äiti, vaimo ja ystävä?

Hän selittää: «Siinä määrin kuin olen uskonut Jumalaan ja siihen apuun, mitä hän voi antaa minulle henkilökohtaisesti, olen kokenut aitoa apua! Syvä lepo, ilo ja jatkuvasti lisääntyvä tyytyväisyys elämään ovat suorassa yhteydessä uskooni Jumalaan. Tiedän, että ilman Jumalaa elämässä, olisin satuttanut ja vahingoittanut perhettäni, mutta hänen avullaan mieheni ja lapseni kokevat vain kärsivällisyyttä, lämpöä ja hyvyyttä minun taholtani.»

Jumalan kokeminen

Derek, 24, on melko tavallinen nuori mies Urbanasta, USA:sta. Nuorella iällä hän valitsi uskoa siihen, että Jumala on olemassa. «Olen kokenut hänen uskomattoman hyvyytensä ja apunsa, ja olen kokenut hänen ankaruutensa ja kurituksensa. Kun olen kokenut nämä molemmat puolet Jumalasta henkilökohtaisesti, se on vahvistanut uskoni häneen yhä lujemmaksi.»

Uskon, että se, mitä hän tarkoittaa, on että Jumala ei ole vain "mukava isoisä", vaan että hän myös puhuu Derekille siitä, mitä hän tekee väärin. Jumala valaisee synnin ja opettaa Derekille, mitä hänen tulee puhdistaa elämästään. Hyvyydessään Jumala tulee avuksi ja vahvistaa, niin että se tulee toteutetuksi.

Yksi selvimmistä vastauksista tulee Marcilta, 38, Winnipegistä Kanadasta. «Puhun Jumalan kanssa ja hän puhuu minulle. Kysyn häneltä eri asioista, ja hän antaa minulle vastauksen. Hän lähetti minulle Pyhän Hengen, joka on minussa, ja tämä Henki antaa minulle voimaa voittaa synnin. Kun kysyn häneltä apua, hän auttaa minua! Hän ohjaa minua ja kertoo mitä minun tulee tehdä ja sanoa. Raamatussa Jumala lupaa, että jos minä pidän hänen käskynsä, hän palkitsee minut, ja koen, että kun pidän hänen käskynsä elämässä, hän palkitsee minut juuri niin kuin on luvannut. Tämä on aivan liian paljon ollakseen vain sattumaa.»

Muuttuminen

Jokainen näistä ihmisistä on kokenut, että he muuttuvat sisäisesti Jumalan henkilökohtaisen avun kautta. He ovat saaneet pääsyn lähteelle, ja jos he täyttävät oman osansa sopimuksesta, se antaa heille voimaa elää ja hallita syntiä.

Dietrich sanoo: «Jumala elää, ja hän tekee jatkuvasti ihmeitä. On AIVAN varmaa, että hän auttaa sinua ja vastaa sinulle, jos huudat häntä. Pysy lähellä häntä, ja hän pysyy lähellä sinua!»

«Usko, että Jumala on olemassa ja että hän palkitsee ne, jotka etsivät häntä», Derek lisää ja siteeraa jaetta Hebr. 11: 6. «…sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.»

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.