«On mahdollista elää puhdasta elämää»

«On mahdollista elää puhdasta elämää»

“Arvokkainta, mitä voin antaa, on todistus siitä, että tämä elämä on totta. On mahdollista elää ja saada täydellinen voitto synnistä – voittoisa elämä.” Matthew Ibrahimsin omat kokemukset todistavat jostain sellaisesta, mitä monet hänen tuttavapiirissään pitivät mahdottomana. Ja mikä parasta, hän ei ole yksin.

8 Minuuttia ·

"Arvokkainta, mitä voin antaa, on todistus siitä, että tämä elämä on totta. On mahdollista elää ja saada täydellinen voitto synnistä – voittoisa elämä." Matthew Ibrahimsin omat kokemukset todistavat jostain sellaisesta, mitä monet hänen tuttavapiirissään pitivät mahdottomana. Ja mikä parasta, hän ei ole yksin.

Matthew on syntynyt Melbournessa, Australiassa, yhdessä maailman monikuttuurisimmista kaupungeista; hän on puoliksi englantilaista ja puoliksi egyptiläistä alkuperää. Hän oli yhdessä vanhempiensa kanssa mukana konservatiivisessa kristillisessä seurakunnassa nuoresta pitäen.

Matthew, jonka tunnen, on hiljainen, älykäs ja humoristinen. Ei ole vaikea panna merkille lämpöä, mikä hänestä huokuu, vaikka välillä hän vain hymyilee ja tervehtii: "Miten sinulla menee?" Opimme tuntemaan toisemme muutama vuosi sitten. Silloin asuin lyhyen ajanjakson  Melbournessa, ja me olimme samassa paikallisseurakunnassa. Olen kuullut muilta ystäviltä, kuinka hän melko odottamatta ilmestyi eräänä päivänä kokoussaliin, ja silloin hän oli vasta 19-vuotias. Ihmettelin, miksi Matthew tuli ja miksi hän myös jäi. Tänä vuonna me tapasimme jälleen kansainvälisessä konferenssissa Norjassa, ja vihdoinkin sain tilaisuuden kuulla hänen historiansa erään rauhallisen tauon aikana.

Matthewn kaipaus syvemmästä elämästä Kristuksessa syttyi oikeastaan jo silloin, kun hän oli vielä hyvin nuori.

Katkera pettymyksen päivä

«Kuusi- tai seitsemänvuotiaana kysyin äidiltäni: ‘Kun on rukoillut Jeesusta tulemaan sydämeen, onko vielä jotain, mitä voi tehdä päästäkseen taivaaseen?'

‘Ei, se on kaikki, mitä sinun tarvisee tehdä', hän vastasi.

Sellaista oli julistus siinä seurakunnassa, missä syntien anteeksianto oli pääasiassa.. Muistan, että olin helpottunut, koska en ollut niin kuuliainen lapsi. Mutta samanaikaisesti Matthew uskoi, että se muuttuisi jonain päivänä.

«Olen oikeastaan aina uskonut, että minun ei tarvitse jatkaa synnin tekemistä»

Kun Matthew kastettiin kaksitoista- tai kolmetoista-vuotiaana, hän uskoi, että muutoksen päivä oli tullut. Hän iloitsi siitä, että kykenisi siitä edespäin elämään uutta elämää – Jeesuksen elämää – kasteen kautta, niin kuin hänelle oli opetettu. Hänelle se oli kuin olisi pukenut päällensä uuden takin, jossa luki: "Minä en enää elä itselleni vaan Kristukselle". Kuitenkin kun hän heräsi seuraavana aamuna, hän voi muistaa selvästi, kuinka masentuneeksi hän tunsi itsensä, kun selvisi, että hän olikin vain oma itsensä. "En ikinä ole ollut niin pettynyt koko elämäni aikana."

"Olin masentunut, koska edelleeen elin perimäni syntisen luontoni orjana." Kun Matthew ajattelee taakse päin, hän tajuaa: "Se oli koska en ymmärtänyt, että voin mennä eteenpäin, ottaa ristini ja elää voitossa."

Jumalan lupaukset

"Ottaa ristinsä!" "Voitto." Näitä sanoja ei koskaan mainittu siinä seurakunnassa. Matthew meni sen ajan läpi.

»Julisteen alla, missä luki ‘Kerran pelastunut, aina pelastunut', tuli synnistä epäolennainen aihe. Matthew oli yllättynyt, kuinka tyytyväisiä muut tuntuivat olevan kristilliseen elämäänsä. Se oli ristiriidassa sen kanssa, että hänellä oli hätä synnin voittamisesta. Hän myös huomasi, että Raamattu ei ollut yhtä sen kanssa, minkä julistuksen alla hän oli. "Raamatussa on niin monia jakeita, joissa puhutaan siitä, että tulee taistella päästäkseen sisälle taivasten valtakuntaan."

Raamatusta hän löysi lupauksia niille, jotka uskovat: «Jos nyt joku puhdistaa itsensä tämänkaltaisista, tulee hänestä astia jaloa käyttöä varten, pyhitetty, isännälleen hyödyllinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmis.» 2 Tim. 2: 21. Matthew innostui tästä.

«Näiden jakeiden perusteella oli hyvin yksinkertaista tulla halvasta astiasta astiaksi, joka on jaloa käyttöä varten.»

Koetuksessa kestäminen

«On riitämiin kiusauksia epäpuhtaisiin ajatuksiin, mitä vilisee nuoren miehen ajatuksissa." 15-vuotiaana hän koki tärkeäksi elää puhdsta elämää. "Huusin Jumalalta apua!"

Matthew kävi syviä keskusteluja ja hän käytti monia tunteja Jumalan sanan lukemiseen ja rukoilemiseen kun oli yksin. Siitä tuli voimakas hengellinen ase hänelle, ja nämä taistelut, jotka saattoivat kestää kuukausia ja vuosia, niiden kautta Jumala saattoi näyttää hänelle ristintien: "Minulle tuli selväksi, että meidän tulee kestää koetuksessa."

Toinen ilmestys, jonka hän sai, oli se, että hänen tulee vastustaa epäpuhtaita ajatuksia silloin kun ne vielä ovat pieniä. Matthew ei ymmärtänyt sillä hetkellä, että hän oli alkanut seuraamaan Jeesuksen esimerkkiä ristin ottamisesta joka päivä. Kuten Jeesus, hänkin etsi Jumalan apua kiusauksissa, ja Jumala kuuli vilpittömän sielun rukoukset. Matthew alkoi ymmärtää, että hänen ei tarvinnut antaa periksi sille, mihin tuli kiusatuksi.

«Jumala halusi tehdä tämän minulle selväksi: minä voin valita periksi antamisen synnille ja oman tahdon tekemisen, tai voin valita vastustaa syntiä ja tehdä Jumalan tahdon. »

  Matthew sai voimia rukouksesta, ja hän teki valinnan: vihata himoja ja kieltää ne, jota kuvainnollisesti kutsutaan niiden ristiinnaulitsemiseksi. Ensimmäistä kertaa hän huomasi voittaneensa!

"Minä sain valtavan ilon!" Verrattuna siihen, mitä hän tunsi kasteen jälkeen, tämä kokemus oli aika erilainen: "Se oli vahvistus Hengeltä siihen, että tämä oli elämä, jota minun tuli elää."

Todistus suoraan edessäni

Synnin voittamisen tiellä viholliset ovat voimakkaita, ja Matthew ei ollut kuullut Jeesuksen henkilökohtaisesta ja täydellisestä synnin voittamisesta sekä ajatuksissa että teoissa. Kukaan ei osoittanut hänelle sitä tietä, mitä Jeesus kulki. "Ei mennyt pitkään, kun lankesin jälleen."

Mitä olisi tapahtunut jos Matthew olisi jatkanut taistelemista yksin? "Ellen olisi tullut seurakuntaan, olen varma, että olisin päätynyt masentuneeksi sieluksi. Ja vaikka olisin yrittänyt elää otollista elämää Jumalalle, olisin pikkuhiljaa huomannut, että se ei ole mahdollista."

Jumala näki, mitä Matthew tarvitsi. Kun hän jatkoi etsimistä, hänet johdettiin  seurakuntaan, joka uskoi synnin voittamiseen. Erään ystävän kanssa hän löysi Brunstadin Kristillisen Seurakunnan paikalliseen kokoussaliin Melbournessa.

Kaiken etsimisensä, pettymysten ja masennuksen jälkeen Matthew kuuli vihdoinkin ristin tiestä – tiestä, jota opetuslapsen tulee kulkea otettuaan vastaan syntien anteeksiannon. "Se, mihin aiemmin olin uskonut, tuli vahvistetuksi: minulle oli mahdollista elää ja voittaa synti joka päivä."

Mutta ei vain se:

«Huomasin, että on muitakin, jotka uskovat voivansa elää puhdasta elämää, joka päivä.»

Hän näki todistuksia Jumalan lupauksista elävässä elämässa aivan edessään! "Olin valtavan vaikuttunut siitä, että nämä ihmiset olivat aitoja Jumalan ihmisiä, jotka ymmärsivät Jumalan työn ja toteuttivat sitä omassa elämässään."

Kokouksissa Matthew kuuli todistuksia miehiltä ja naisilta heidän uskostaan ja taistelustaan. Kun hän kuuli heitä, Henki teki työtään myös hänessä. "Se, mitä muut puhuivat, oli todellista myös minun elämässäni. Henki alkoi osoittaa minun elämässäni asioita, joita piti panna pois ja muuttaa."

Yhteys

Yhteydessä Matthew oli todistus monille, jotka olivat kulkeneet hänen edellään, ja isille ja paimenille, jotka olivat auttaneet häntä rakkaudella; totiset veljet ja sisaret, joilla on sama päämäärä. 

"Se, että näkee muita, jotka taistelevat läpi henkilökohtaisten taisteluidensa ja olosuhteidensa, on voiman lähde minulle. Ja se, että kuulen heidän kaipauksensa uudesta elämästä, jonka voimme voittaa evankeliumin kautta, saa aikaan saman kaipauksen minussa. Se muistuttaa minua jatkuvasti siitä, että todella on mahdollista elää voittoisaa elämää."

Olemalla kuuliainen Hengelle, hän edistyy ristin tiellä, yhdessä monien muiden kansssa – hän muuttuu ja elää sitä elämää, mitä hän oli aina halunnut.

"Mutta, jos me vaellamme valossa, niin kuin hän on valossa, meillä on yhteys keskenämme." 18 vuotta myöhemmin Matthew istuu edessäni ja siteeraa 1. Joh 1:7:ää, kun hän jakaa kokemuksensa kanssani. Sitä hän ihmettelee.

"Tämä yhteys ei perustu siihen, että meillä on sama oppi tai että paperilla uskomme samaan,

… mutta kun olemme eläneet samaa elämää, ja kokeneet voittoja samoilla alueilla, on meillä voimakas ja syvä hengellinen side, jota oikeastaan ei voi kuvailla sanoin.»

 Veljeys rakentuu eri maanosista tulevien  monien uskollisten miesten ja naisten välille ja se ylittää maiden rajat, kulttuurit, iän ja taustan.

"Uskon, että sitä ei voisi olla olemassa ilman ristin julistamista ja voittoisaa elämää", Matthew hymyilee ja pudistaa päätään, niin kuin sellainen, joka on löytänyt jotain suurta.

Nyt hän haluaa mielellään jakaa tämän kaikkien niiden kanssa, joilla on kaipaus tähän elämään:

Arvokkainta, mitä voin antaa

{youtube=fNwKnrJ6V3g&width=300&float=left}

Käsikirjoitus: "Arvokkainta, mitä voin antaa, on todistus siitä, että tämä elämä on totta. On mahdollista elää ja saada täydellinen voitto synnistä – voittoisa elämä. Meillä on seurakunta, joka on täynnä esikerkkejä ja todistuksia niistä, jotka elävät elämää, minkä Jeesus meille viitoitti, se on uusi ja elävä tie. Ja syntien anteeksianto on vain alku tällä pitkällä ja ihmeellisellä vaelluksella uskossa täällä maan päällä.

On kirjoitettu, että Jumala ei tee eroa ihmisten välillä, niin että riippumatta siitä, kuinka monta huonoa kokemusta meillä on tai kuinka monta kertaa olemme langenneet, voi Jumalan poika maksaa ne omalla verellään.

Ainoa neuvoni on etsiä muita ihmisiä, jotka uskovat tähän, ja sallia itsellesi tulla vakuuttuneeksi siitä, että tämä elämä on totta  ja mahdollista sinulle.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.