Olla juutalainen

Olla juutalainen

«Kuka on juutalainen?» Monet juutalaiset etsivät identiteettiään ja tämä kysymys nousee usein esille Israelissa.

3 Minuuttia ·

«Kuka on juutalainen?» Monet juutalaiset etsivät identiteettiään ja tämä kysymys nousee usein esille Israelissa.

Asuessani Israelissa tavallisena juutalaisena, luin Uutta Testamenttia ja sain valtavan ilmestyksen siitä, että se ulkoinen elämä mitä elän, ei tee minusta juutalaista, vaan aidon juutalaisen minusta tekee se, että totuus on kirjoitettu sydämeeni ja laki (Toora) tulee täytetyksi sydämessäni.

Kun olin tunnustanut tämän totuuden, iloitsin ja aloin elää sen mukaan.
Apostoli Paavali oli todella uskonnollinen juutalainen omana aikanaan. Uudessa Testamentissa hän kirjoittaa kirjeessään roomalaisille: Oikea juutalainen ei ole se, joka on juutalainen ulkonaisesti, eikä oikea ympärileikkaus ole se, joka on ulkonaisesti näkyvänä ruumiissa. Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä. Room. 2,28-29.

Palvella sydämestään Jumalaa

Jos elää hienoa, uskonnollisesti juutalaista elämää, voi helposti tulla vahvaksi itsessään ja hyvin omavanhurskaaksi ja unohtaa Jumalan päivittäisten tehtävien keskellä. Mutta tämän uuden näkökulman myötä, saa halun tehdä Jumalan tahdon ilolla, sydämestä, eikä niin, että se on jotain pakollista!

Se, joka on juutalainen salatussa, on oikea juutalainen

Minusta tuli kristitty (juutalainen sydämeltä) sen myötä, että sain tämän kaipuun elää Jumalalle ja palvella häntä ilolla, enkä elää itselleni ja omavanhurskaudelleni. Alkaessani elää tätä elämää, huomasin, että haluni ja lihalliset taipumukseni olivat Jumalan lakeja vastaan, niitä jotka oli kirjoitettu sydämeeni. Jumalan armon avulla kielsin itseni ja lopetin elämisen halujeni mukaan.

Heprealaiskirjeessä 8,10 lukee: Tämän liiton minä teen Israelin kansan kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.

Samat mahdollisuudet niin juutalaisilla kuin pakanoillakin

Toinen suuri ilmestys minulle juutalaisena oli, että elävän Jumalan seurakunnassa ei ole eroa juutalaisen ja pakanan välillä. Koska me kaikki olemme perineet saman itsekkään luonnon, on meillä kaikilla samat mahdollisuudet vastaanottaa pelastus ja tulla "AIDOIKSI JUUTALAISIKSI", jotka eivät poikkea muista ihmisistä. Tämä oli todella suurta minulle, koska en halunnut saada erikoisasemaa juutalaisena.

Paavali kirjoittaa tästä Roomalaiskirjeessä 3,9: Miten siis on? Olemmeko me muita parempia? Emme lainkaan. Olen jo esittänyt sen syytöksen, että kaikki, niin juutalaiset kuin kreikkalaisetkin, ovat synnin vallassa. Hän kirjoittaa jakeissa 10-18 edelleen synneistä, jotka ovat ilmeisiä kaikille ihmisille.

Meillä kaikilla on samat mahdollisuudet ottaa vastaan pelastus

Vahvistaakseen tätä vielä enemmän, Paavali kirjoittaa: Juutalaisen ja kreikkalaisen välillä ei ole eroa. Kaikilla on sama Herra, ja häneltä riittää rikkautta kaikille, jotka huutavat häntä avukseen. Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu. Room. 10,12-13.

Paavali kirjoittaa muissakin paikoissa tästä suuresta ilmestyksestä, josta juutalaisena olen hyvin kiitollinen.

Jumala auttakoon myös muita Israelilaisia, jotka ovat kyllästyneitä syntiinsä ja omien himojensa vankina olemiseen, sekä teeskentelyyn, että he voisivat samalla tavalla saada silmänsä auki tälle vapauttavalle sanomalle.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.