Oletko valmis tulemaan uudeksi luomukseksi?

Oletko valmis tulemaan uudeksi luomukseksi?

Jeesus voi muuttaa meidät ja tehdä meistä uusia luomuksia, siunattuja luomuksia, jotka pysyvät ikuisesti!

4 Minuuttia ·

”Joka voittaa, siitä minä teen pylvään Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos. Minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, uuden Jerusalemin, joka laskeutuu taivaasta minun Jumalani luota, ja oman uuden nimeni.” Ilm. 3:12.

Jeesus voi todella muuttaa meidät ja luoda jotain aivan uutta ja ikuista. Meissä, jotka olemme heikkoja, häilyviä ja epävakaita kaikilla teillämme, hän voi luoda jotain lujaa ja horjumatonta ja tehdä meidät pylväiksi temppeliinsä, ja saamme olla siellä ikuisesti.

Uusi on tullut tilalle

Jeesus ei kirjoita nimeään, uutta nimeään, mihinkään vanhaan. ”…Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!” 2. Kor. 5:17. Tarvitaan uudestisyntyminen, niin että syntyy uusi luomus, jolla on uusi sydän ja uusi Henki. Kristus ei laske uutta viiniä vanhoihin nahkaleileihin (Luuk. 5:37).

Jeesuksen taistelu meidän vapauttamiseksemme vanhasta ja huonosta, isiltä perimästämme vaelluksesta maksoi hänelle hänen kalliin verensä (1. Piet. 1:18). Sen tähden on suuri häpeä jatkaa vanhaa vaellusta ja samanaikaisesti tunnustaa Jeesuksen nimeä. Uudessa Hengessä ja sen kautta meillä on voima hylätä vanha ihmisemme kaikkine tekoineen (Room. 6:6; Ef. 4:22). Voimme pukea yllemme uuden ihmisen, joka on luotu Jumalan kuvan mukaisesti totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen ja uudistua jatkuvasti mieleltämme ja hengeltämme (Ef. 4:23-24).

”Sinä olet kuullut sen kaiken. Etkö myönnä sitä? Tästä lähtien minä annan sinun kuulla uusia asioita, salattuja, joita et ole tiennyt. Ne on luotu nyt eikä aikoja sitten. Ennen tätä päivää et ole niistä kuullut, ettet voisi sanoa: “Johan minä ne tiedän!” Jes. 48:6-7.

Mikään siitä, minkä osasimme ja tiesimme ennen, ei kelpaa. Uusi ilmoitetaan meille Totuuden Hengen kautta.

Uusi käsky = Uusi luomus

”Uuden käskyn minä annan teille: rakastakaa toisianne. Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toisianne.” Joh. 13:34. Tällainen rakkaus on uustestamentillista.

”Näin kumotaan entinen säädös, koska se oli voimaton ja hyödytön – eihän laki tehnyt mitään täydelliseksi – mutta sen tilalle tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.” Hepr. 7:18-19.

Jumala olkoon ylistetty uusista käskyistä, jotka kirjoitetaan uuteen sydämeemme. Ne ovat elinvoimaisia ja saavat aikaan aivan uuden elämän sanoin ja teoin. Tämä elämä tulee tunnustetuksi siinä määrin, että siihen voidaan kirjoittaa Jumalan oma nimi, niin kuin myös uuden kaupungin, Jerusalemin, sekä Jeesuksen uusi nimi. Siksi ymmärrämme, että kysymys on elämästä, joka täyttää vaatimukset. Se on Jumalan työ (Ef. 2:10).

Meidän on tartuttava kaikkeen uuteen elävästi uskoen ja antauduttava siihen kaikessa vaelluksessamme. Vihollistemme rakastaminen sydämestämme on tätä uutta (uutta luomusta), niin kuin vääryyden kärsiminen ilolla ja kiitollisuudella. Se, mikä on ihmisille mahdotonta, on mahdollista Jumalalle. Jos elämästämme on tullut pylväs Jumalan temppeliin, se ei horju elämän koetuksissa. Vaeltamalla uudella ja elävällä tiellä tulemme osallisiksi jumalallisesta luonnosta, mikä on uustestamentillista elämää (2. Piet. 1:4).

Uuden lajin ihmisiä

Jeesus tuli maailmaan, jotta me tulisimme osallisiksi tästä uudesta elämästä. Vain epäuskomme, itsepäisyytemme ja tottelemattomuutemme pitävät meidät poissa siitä. Edustamme joko uutta tai vanhaa, uutta tai vanhaa ihmistä. Koko maailma on täynnä vanhan lajin ihmisiä. Nuristaan ja valitetaan, ollaan kunnianhimoisia, suuruudenhulluja ja rakastetaan tämän maailman asioita. Uuden lajin ihmiset ovat ihania ja kallisarvoisia Jumalan silmissä. He ovat sydämeltään nöyriä. He ovat uskollisia ja totuudellisia ja asennoituneita uhraamaan, palvelemaan ja antamaan. Elämästä tulee silloin ihanaa. Uusi elämä on täydellistä omantunnon mukaan (Hepr. 9:9).

”Katso, minä teen uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa?” Jes. 43:19. Jumala olkoon ylistetty, voimme todella kokea, että uusi puhkeaa taimelle, ja uusi laulu, ylistyslaulu Jumalalle, täyttää suumme, (Ps. 40:4). Uusi elämä ja uusi laulu kuuluvat yhteen (Ef. 5:19; Ilm. 14:3).

Tämä on hieman lyhennetty versio artikkelista, joka julkaistiin ensimmäisen kerran BCC:n «Skjulte Skatter» -lehdessä otsikolla ”Uusi” joulukuussa 1959.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.