Oletko Kristuksen lähettiläs?

Oletko Kristuksen lähettiläs?

Raamatussa meitä kannustetaan olemaan Kristuksen lähettiläitä (suurlähettiläitä), mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miten sillä tavalla voi elää?

3 Minuuttia ·

Kristittynä olet lähettiläs, edustat Kristusta. Aivan samoin kuin maallinen suurlähettiläs edustaa ja välittää lähettäjämaansa valtionpäämiehen toiveita ja tahtoa, samoin tulee sinunkin edustaa ja välittää Kristuksen tahtoa toisille.

«Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä …» 2. Kor. 5: 20.

Ketä sinun elämäsi edustaa? Kristusta vai sinua? Elätkö omien intressiesi mukaan vai elätkö hänelle? On aika helppoa elää hänelle joskus, mutta elätkö itsellesi ja omien intressiesi mukaan lopun aikaa? Ketä edustat, kun istuudut tietokoneen ääreen tai käytät sosiaalista mediaa? Onko sinun roolisi lähettiläänä osa-aikainen vai kokoaikainen?

Ketä sinun elämäsi edustaa? Kristusta vai sinua?

Totuus on, että meidän toimintamme puhuu paljon enemmän ympärillämme oleville ihmisille kuin se, mitä puhumme. Uskomme ehkä edustavamme Kristusta, jos puhumme hänestä toisille. Mutta meidän elämämme – päätöksemme, se mitä teemme ja mitä emme tee arkipäiväisissä tilanteissa – puhuu kaikista eniten.

Sinä olet esikuva muille riippumatta siitä, kuinka elät. Kysymys on siitä, oletko hyvä esikuva vai huono esikuva. Voimme sanoa sen toisella tavalla: Koko ajan elämäsi edustaa jotakuta – kysymys on vain siitä "Ketä?".

Sinä olet esikuva muille, riippumatta siitä, kuinka elät. Kysymys on siitä, oletko hyvä esikuva vai huono esikuva.

Jeesus sanoi, että puu tunnetaan hedelmistään. Toiset ihmiset maistavat aina hedelmät, jotka tulevat esiin elämästäsi arkipäivän tilanteissa.

Seuraatko virran mukana koulussa tai töissä, koska sinun on vaikea sanoa "ei" ja mennä ryhmäpainetta vastaan? Vai elätkö elämääsi Jeesukselle ja asennoidut sen mukaan, mikä on oikein? Annatko periksi, kun turhautuminen tai viha nousevat sinussa esiin, vai tuntevatko ympärilläsi olevat ihmiset vain rauhaa ja kärsivällisyyttä vaikeiden tilanteiden ollessa päällä?

Kun teet sen, mikä on oikein ja hyvää vaikeissa tilanteissa, sinusta tulee Kristuksen lähettiläs. Ihmiset näkevät Jumalan Pojan elämän, joka tulee esiin ihmisessä! Ja tämän elämän voima, joka ilmestyy hyvyytenä ja rakkautena vaikeissa tilanteissa, voi tuoda toivoa toisille, joilla myös on kaipaus sellaisesta elämästä, jossa on hyvyytta ja rakkautta – Kristuksen elämästä.

Paavali kirjoittaa: «Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja!» 1. Kor. 11: 1. Ja edelleen Efes. 5: 1:ssä hän kirjoittaa: «Olkaa siis Jumalan seuraajia, niinkuin rakkaat lapset.» Meille on siis mahdollista seurata Kristusta, se tarkoittaa: edustaa häntä ja välittää hänen toiveensa ja tahtonsa, kun olemme täällä maan päällä.

Pyhä Henki voi tulla kaikkien uskovien sydämeen ja tehdä heille mahdolliseksi elää elämää, joka on heidän taivaallisen kutsumuksensa arvoista, muuttunutta elämää hyvyydessä ja rakkaudessa.

Jos meillä olisi vain oma voimamme käytössä, kun yritämme elää tällaista elämää, se olisi todellakin mahdotonta. Mutta Pyhä Henki voi tulla kaikkien uskovien sydämeen ja tehdä heille mahdolliseksi elää elämää, joka on heidän taivaallisen kutsumuksensa arvoista; muuttunutta elämää hyvyydessä ja rakkaudessa.

«Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen.» (2. Tim. 1: 7). Ja edelleen on kirjoitettu, «Sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.» (Fil. 2: 13).

Autuas on jokainen, joka uskoo sen, mitä on kirjoitettu; joka uskoo voimaan, joka on saatavana niille, jotka rakastavat Jumalaa koko sydämestään – voimaan elää Kristuksen lähettiläinä tämä meidän lyhyt aikamme maan päällä, ja välittää hänen evankeliuminsa elämän muuttumisesta, esikuvana ja elävänä ja konkreettisena todisteena.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.