– Olen innostunut evankeliumista!

– Olen innostunut evankeliumista!

Aivan tavallinen etelä-afrikkalainen kertoo evankeliumista, joka muuttaa hänen arkensa.

4 Minuuttia ·

Rudolph on reilu 30-vuotias. Hän on kotoisin Pretoriasta, Etelä-Afrikasta. Afrikka kuulostaa monista eksoottiselta ja jännittävältä, mutta Rudolphilla ei ole erikoista elämäntarinaa eikä uskomattomia kokemuksia kerrottavana. Hän haluaa kertoa minulle evankeliumista, ilosanomasta, joka on tullut hänelle valtavan arvokkaaksi.

– Nimeni on Rudolph, olen kotoisin Pretoriasta, Etelä-Afrikasta. Ja olen hyvin innostunut evankeliumista!

Oli siinäkin tapa esitellä itsensä, joten pyydän häneltä selitystä. Mikä tämä evankeliumi on, ja miksi olet niin innoissasi siitä?

Evankeliumi tekee sinut iloiseksi. Aina iloiseksi! Se tekee sinut kiitolliseksi. Aina kiitolliseksi!

– Evankeliumi tekee sinut iloiseksi. Aina iloiseksi! Se tekee sinut kiitolliseksi. Aina kiitolliseksi! On aivan samantekevää mitä minulle tapahtuu ja ovatko ihmiset hyviä vai pahoja minua kohtaan. Evankeliumi vaikuttaa niin, että voin olla iloinen niissä tilanteissa joissa olen, ja joihin Jumala on minut laittanut. Tilanteiden tai ihmisten ympärilläni ei tarvitse muuttua. Voin muuttaa itseäni ja näin tulla onnelliseksi.

– Evankeliumi on se, että voin tehdä Jumalan tahdon, eikä minun enää tarvitse tehdä omaa tahtoani. Voin kohdistaa katseeni siihen joka vaikuttaa minussa, henkeen, joka puhuttelee ja voi johtaa minut elämään. Minun täytyy olla kuuliainen sille. Voin harjoitella pitämään ajatukseni taivaassa, jossa Jeesus on, ja saada uudenlaisen ajatuselämän.

– Jos elän tunteideni mukaan, en usko, mutta jos uskon silloinkin kun ei siltä tunnu, silloin voin saada voiton synnistä.

”Voitto synnistä. Voitto himoistani ja haluistani. Voitto taipumuksistani.”

Rudolph kasvoi kodissa, jossa äiti ja isä olivat harjoittaneet tätä ja olivat onnellisia ihmisiä. Kuitenkin hän saattoi maata illalla sängyssään tuntien surua sisällään, koska hän tiesi, ettei hänellä itsellään ollut tätä elämää, joka oli täynnä onnea ja rauhaa. Silloin hän vakuuttui uudesta ja paremmasta tiestä, jonka hän näki vanhemmissaan ja ystävissään.

”… silloin tajusin, että on oltava olemassa evankeliumi. Täytyi olla jotain, joka voisi antaa minulle tämän elämän."

Evankeliumi, josta hän kertoo, on selvästikin tehnyt häneen vaikutuksen. Mutta entä tavallinen maanantai-aamu, kun hän on väsynyt ja tunteet eivät ole hänen puolellaan. Mitä silloin? Onko hän yhtä innostunut?

– On huono idea elää tunteiden mukaan. Ne valehtelevat. Ei, voin sen sijaan käyttää Jumalan sanaa ankkurina, joka ei liikahda.

Hän näyttää minulle Jumalan sanan, jota hän on monesti käyttänyt, kun tunteet ja järki toteavat päivän huonoksi: ”Tämän päivän on Herra tehnyt, iloitkaa ja riemuitkaa siitä!” Psalmit 118: 24

– Jumala on tehnyt minulle tämän päivän. Hänellä on suunnitelma ja hän on valmistellut kaiken. Tämä koskee myös päiviä joina kammoksut jotain, tai tiedät, että vastassa on sellaista, jolta mielelläsi välttyisit.

”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Jer. 29:11

–  Jumalalla on näin toivorikkaita ajatuksia meitä varten – toivorikas tulevaisuus. Hänen suunnitelmansa on, että onnistumme. On mahdollista seurata Jeesuksen jalanjäljissä. Kuinka tyhmää onkaan, jos silloin itse ajattelen, että ”tänään tämä ei toimi” tai ”minun on oltava synnintekijä lopun elämääni”. Olisihan todella outoa, jos Jeesus olisi raivannut meille tien maan päällä, istuakseen sen jälkeen taivaassa ajatellen ”no, yritä nyt vain, mutta tuskinpa onnistut”. Totuus on, että hän on ajatellut sinun voittavan. Hän tietää, että voit voittaa kaikissa elämäntilanteissa. Sinun tulee vain uskoa!

Olen tavannut monia mielenkiintoisia ihmisiä elämäni aikana ja kuunnellut toinen toistaan jännittävämpiä ja innoittavampia elämäntarinoita. Rudolphilla ei ollut mitään tällaista kerrottavanaan, mutta kuitenkin on selvää, että hänen elämänsä on hyvin mielenkiintoista evankeliumin tehdessä eron hänen arkensa ja tavallisen arjen välille. Eron tekevää on, että hän löytää Jeesuksen jalanjäljet ja kulkee niissä arjen tilanteissa. Jeesusta koeteltiin kaikessa missä meitäkin, mutta hän voitti aina, ja näissä jalanjäljissä me voimme kulkea. Nyt on ehkä helpompi ymmärtää miksi Rudolph on niin innostunut evankeliumista…

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.