Neljäs fantastinen lupaus: valta hallita pakanoita, rautainen sauva ja aamutähti

Neljäs fantastinen lupaus: valta hallita pakanoita, rautainen sauva ja aamutähti

Neljäs artikkeli sarjassa iankaikkisia lupauksia.

4 Minuuttia ·

«Joka voittaa ja loppuun asti ottaa vaarin minun teoistani, sille minä annan vallan hallita pakanoita. Hän on paimentava heitä rautaisella sauvalla, hän särkee heidät kuin saviastiat. Sen vallan minäkin olen saanut Isältäni. Ja minä annan hänelle aamutähden.» Ilm. 2:26-28

Jumala rakastaa luomakuntaansa. Synti tuhosi sen, mutta nyt Jumalalla on suunnitelma johtaa se takaisin alkuperäiseen täydelliseen tilaansa, ja hän palkitsee ne, jotka auttavat häntä toteuttamaan tämän suunnitelman.

Synti syntyi kun Saatana halusi asettua Jumalan yläpuolelle, ja se rikkoi harmonian taivaasta. Nyt Jumala raivaa kaiken synnin pois koko luomakunnastaan sellaisella tavalla, että sillä ei ole mitään mahdollisuutta tapahtua uudelleen.

Jumala loi ihmiset sillä ajatuksella, että he hallitsisivat syntiä. (1. Moos. 4:7) Hänen suunnitelmansa on, että ihmiskunta eläisi elämää vihaten syntiä ja vastustaen sitä, ja että he sanoisivat ‘kyllä' hänelle – eli voittaisivat. Sellainen henkilö, joka voittaa synnin elämässään, osoittaa, että Jumalan suunnitelma on täydellinen, ja hän on osallisena siinä työssä, että synti tulee raivatuksi tieltä iankaikkisesti. Jokainen, joka tekee tämän, saa maistaa rikasta palkkaa sellaisesta elämästä. Nämä lupaukset koskevat kaikkia niitä, jotka voittavat.

Valta hallita pakanoita – rautainen sauva

Kaikki ne, jotka voittavat, tulevat hallitsemaan maan päällä Jeesuksen kanssa tuhatvuotisessa valtakunnassa. (Ilm. 20:6) Se on jotain aivan erityistä. Jeesuksella on tukikohta Jerusalemissa ja morsiusjoukko on levittäytynyt ympäri maailmaa, missä he parantavat ja korjaavat asioita. Maailma on täynnä vääryyttä. Siellä nähdään esimerkiksi diktaattoreita, sotarikoksia ja köyhyyttä. Viattomat saavat kärsiä. Epäoikeudenmukaisuus leviää tässä maailmassa, kaikilla yhteiskunnan tasoilla.  Kurjuutta on todella paljon ja maailmassa on paljon väärää.

Kun alat hallita syntiä omassa elämässäsi, se on harjoitusta; siellä saat valtaa.

Ja sinä voit olla mukana laittamassa kaikkea tätä kuntoon! Silloin tarvitset "rautaisen sauvan". Silloin voit mennä tilanteisiin ja alkaa järjestää asioita. Silloin sinä kykenet vapauttamaan viattomat ihmiset, jotka kärsivät sorrosta ja väärinkäytöksestä. Silloin sinun tulee "rikkoa joitain saviastioita". Maailma, joka on murenemassa, alkaa rakentua uudelleen.

Tarvitaan harjoitusta, jotta voi saada otteen tästä rautaisesta sauvasta. Kun alat hallita syntiä omassa elämässäsi, se on harjoitusta tähän; siten sinä saat vallan. Kuinka voit vaikuttaa maailman uudelleen rakentamiseen, jollet ole oppinut voittamaan synnin ja pimeyden voimia? Rautainen sauva on sen valtavan voiman symboli, joka saadaan voittoisassa elämässä!

Kun näet tuskan ja kärsimyksen, mitä niin monet tässä maailmassa kokevat, eikö silloin ole lohdutus tietää, että sinä teet työtä henkilökohtaisen uskollisuutesi kautta, niin että kykenet muuttamaan sen, mikä on väärää jälleen hyväksi?

Aamutähti

Pietari kuvaa aamutähteä näin «… profeetallinen sana …otette siitä vaarin niin kuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti (aamutähti) syttyy teidän sydämissänne.» (2. Piet. 1:19)

Valo, jonka saat aamutähdestä, säteilee sinusta ulospäin ja muut voivat nähdä Kristuksen elämän sinussa.

Profeetallinen sana on Jumalan sana, ja kun annat sanan valaista pimeitä alueita elämässäsi ja saat synnin esiin valossa, ja olet nöyrä ottamaan vastaan armon ja käyttämään sitä löytämäsi synnin voittamiseksi, silloin aamutähti syttyy sydämessäsi. Valo korvaa pimeyden ja koko olemassaolosi tulee valoisaksi. Vähitellen kun yhä useampia alueita elämässäsi puhdistuu synnistä, tulet loistamaan kirkkaammin kunnes aamutähti on sinun. Valon täyteys on olemuksessasi . (Sananl. 4:18)

Ei ole kyse vain siitä, että synti tulee voitetuksi, vaan on kysymys myös vapaaksi tulemisesta; onnellisemmaksi tulemisesta enenevässä määrin. Valo, jonka saat aamutähdestä, säteilee sinusta ulospäin ja muut voivat nähdä Kristuksen elämän sinussa. He näkevät kuinka houkutttelevaa tämä elämä on. Elämäsi voi vetää ihmisiä Kristuksen luo!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.