Näin edistyt nopeasti kristillisessä elämässäsi

Näin edistyt nopeasti kristillisessä elämässäsi

Oletko kuullut “nyt-tiestä”?

3 Minuuttia ·

"Voin rukoilla myöhemmin. Olen varma, että ennemmin tai myöhemmin minulla on aikaa lukea Raamattua. Tietysti haluan palvella Jumalaa! Mutta eikö se voi odottaa myöhemmäksi?" Oletko kuullut joitain näistä ajatuksista?

On helppo lykätä asioita. Se on ihmisen luonnossa. Mutta näin ei tarvitse olla vain koska se on helppoa! Sellainen ajatustapa rajoittaa kasvuamme ja kehitystämme Kristus-elämässä; se estää Jumalaa tekemästä työtään loppuun sinussa.

"Nyt-tie"

«Raamatussa puhutaan aivan uudesta tavasta tehdä asioita. Siellä puhutaan asioiden tekemisestä "nyt", se tarkoittaa "heti" tai "tänään"! Voimme kutsua tätä "nyt-tieksi". 2. Kor. 6:2:ssa on kirjoitettu: "Nyt on sopiva aika, nyt on pelastuksen päivä." Yleinen vastaus, kun sieluja kehottaa tai neuvoo sovittamaan itsensä Jumalan kanssa, on että he haluavat tehdä sen myöhemmin, mutta eivät nyt, eivät tänään, eivät tänä iltana.

Jos näin sanoo joka kerta, sitä ei tapahdu koskaan; mutta kun tekee sen heti, voi olla varma, että se on tehty. Uskonkuuliaisuuden kautta saa iankaikkisen elämän tässä hetkessä! Siitä näemme, mikä arvo nyt-hetkellä, on!

Näin on koko ajan, askel askeleelta. Mitä teemme heti, siitä voimme olla varmoja, että se on tehty. Mitä sen jälkeen voidaan tehdä, sitä emme tiedä – emme tiedä edes, saammeko enää uutta tilaisuutta.

Toimi heti!

Kun Jumala osoittaa sinulle seuraavan askeleen, toimi silloin nopeasti; ja jatka näin viimeiseen hetkeen saakka, niin olet viisas – niin edistyt tasaisesti ja varmasti elämän tiellä ja siten tulet esimerkiksi kaikille!

Rukoile heti, nouse heti, kirjoita heti, avaudu heti, pyydä heti anteeksi, kysy heti, tee heti palvelus, josta tulet muistutetuksi, antaudu heti Jumalalle, aloita heti tunkeutuminen Jumalaan luo, ehdota heti yhdessä rukoilemista, palvele heti armolahjallasi, selvitä heti asiasi, saata asiasi kuntoon heti tänä päivänä. Älä anna auringon laskea epävanhurskautesi ylle! Älä käy  nukkumaan ennen kuin asiat ovat kunnossa!

Voideltu elämä

Tänään-tie, nyt-tie, heti-tie on tie, jolla elämä virtaa, se ovat siunauksen tie! Siunauksen virrat syöksyvät tämän tien ylle. Oi, tämä ihmeellinen, taivaallinen, siunattu tie johtaa valtavaan edistykseen. Miksi et vaeltaisi sillä? Minkä vastauksen annat? Kun näemme jotain, mikä on Jumalan tahto, miksi emme tekisi sitä heti? Sen jälkeen voimme ottaa seuraavan askeleen, jne. loputtomiin.

«Tänä päivänä, jos kuulette hänen äänensä…!» Ps. 95:7. «Tänä päivänä jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne… Kehottakaa sen sijaan toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan "tänä päivänä", ettei kukaan teistä synnin pettämänä paatuisi.» Hebr. 3:7-8,13.

Tämä pätee jokaiseen edistysaskeleeseen Kristuksessa Jeesuksessa, loppuun asti. Se koskee jokaista askelta, jokaista toimintaa.

Meidän kaikkien tulee mennä eteenpäin; me kaikki voimme tehdä asiat paremmin. Tämä on tärkeää aina kun huomaamme jotain: älä jätä sitä toiseen kertaan, vaan toteuta heti se, mitä Jumala haluaa. (Luuk. 12:47)

Tämä on muokattu versio artikkelista «Nyt-tie», joka julkaistiin alunperin Skjulte Skatters Forlagin kirjassa «Jumalan tiet taivaaseen» v. 1935.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.