Muutoksen aika: Todellinen syy sille, että Jeesus tuli maan päälle

Tunnetko muutoksen, jonka Jeesus tuli tuomaan?

Kirjoittanut AktiiviKristinusko
Muutoksen aika: Todellinen syy sille, että Jeesus tuli maan päälle

Jeesus toi mukanaan muutoksen; hän tuli kaatamaan tyrannian, joka harjoittaa sortoa maan päällä. Tiedätkö, kuinka voit olla mukana tässä uskomattomassa työssä?

Kävelet katua pitkin rauhallisena iltana, joka ei ole sen kummallisempi kuin muutkaan illat. Sanomalehti leijailee jalkojen ohi, kun alkaa sataa vähän. Vedät hupun päähän ja kävelet eteenpäin. Kadun varressa istuu mies kerjäämässä kolikoita. Kauempaa kuulet sireenien äänen ja hetkeä myöhemmin poliisiauto ajaa pillit soiden ohi. Ukkonen jyrisee ja jatkat matkaa.

Ihmiset riitelevät kaupan ulkopuolella. Siihen päättyy parisuhde. Toisaalla taas yksinhuoltaja äiti menettää työnsä. Toisella puolella kaupunkia joku menettää omaisuutensa rahapelissä. Joku kirkuu. Joku itkee. Ahneet johtavat poliitikot ja liikemiehet levittävät korruptiota kuin savua kaikkialle.

Maailma on tiukasti synnin paineen alla. Synti on kaikkien ongelmien, jokaisen kyyneleen ja jokaisen kärsimyksen syy maan päällä. Joka puolella, minne katsot, kaiken kurjuuden, hädän ja vääryyden perimmäinen syy on synnissä. Maailma on myrkytetty. Ja kun aika kuluu, näky on vain mustempi ja pahempi.  Jeesus profetoi kaikesta tästä. (Katso Matt. 24) Mutta mikä hänen suunnitelmansa on kaiken tämän suhteen?

Ongelman ytimen poistaminen

Todellinen muutos on käynnissä. Se alkoi Jeesuksesta Kristuksesta itsestään, lähes 2000 vuotta sitten. Siihen aikaan oli myös ahneutta, rikollisuutta, korruptiota ja kurjuutta. Israelia hallitsi Rooman valtakunta raskaalla kädellä. He toivoivat pelastajaa, häntä, joka oli tuleva ja poistava tyranniuden sorron ja vapauttava heidät.

Hän osoitti maailmalle, että Saatanalla ei enää ole ehdotonta herruutta.

Meidän päiviimme verrattuna ei ole tapahtunut niin suurta muutosta, jos ajattelemme tätä. Olisi ollut hienoa, jos ahneet yritykset, itsevaltiaat hallitukset, terroristijoukot ja muut pahantekijät olisi syösty vallasta mahtavan ja valloittavan sankarin toimesta.

Mutta Jeesus ei tullut hoiramaan haavan oireita. Hän tuli poistamaan ongelman ytimen. Hän ei tullut syrjäyttämään valtaistuimelta tämän maailman hallitsijoita. Hän tuli voittamaan itse synnin. (1. Joh. 3:8)

Ja sen hän teki. Jeesus eli elämänsä voittaen synnin täydellisesti, ja näin hän syöksi Saatanan itsevaltiuden maahan ja osoitti maailmalle kertakaikkiaan, että ihmiskunnan ei tarvitse elää hänen orjuudessaan. Vallankumous alkoi rauhallisesti Jeesuksen elämässä, ja se vietiin läpi nöyryydessä ja yksinkertaisuudessa. Jeesus voitti Saatanan sanomalla joka päivä “ei” synnille ja kieltäytymällä taipumaan Saatanan edessä. Raamattu kutsuu tätä “lihassa kärsimiseksi”. (1. Piet. 4:1). Silloinkaan kun hän oli kuolemaisillaan ristillä, kärsien ja joutuen nöyryytetyksi, hän ei tehnyt syntiä. Hän osoitti maailmalle, että Saatanalla ei enää ole ehdotonta herruutta.

Tyrannin kaataminen

Me taistelemme vihollista vastaan.

Opetuslapset reagoivat nöyryydella, kun he ovat väärässä. He siunaavat, kun he ovat kokeneet vääryyttä.

Sotamme ei ole inhimillisiä tyranneja ja poliitikkoja ja syntisiä vastaan tässä ajassa. He ovat vain suuremman ongelman ilmentymiä. (Ef. 6:12). Ongelman ydin on itse synti, ja tämä on Jeesuksen työn päämäärä: muutos, jonka hän otti käyttöön. Hän haluaa tehdä lopun synnistä.

Siksi hänen opetuslapsensa ottavat ristinsä. He kieltävät oman tahtonsa. He lyövät vihollisen ottamalla jokaisen ajatuksen vangiksi, kieltäytymällä olemasta yhtä mieltä synnin kanssa, joka heitä kiusaa. (Kol. 3:5)

Opetuslapset reagoivat nöyryydella, kun he ovat väärässä. He siunaavat, kun he ovat kokeneet vääryyttä. He antavat, kun itse ovat hädässä.

Kun ahneus, viha, pelko, kateus, saastaisuus ja kaikki muut synnit yrittävät tulla opetuslapsen sydämeen, he hylkäävät ne. He kuolettavat nämä ajatukset. He kieltäytyvät olemasta yhtä mieltä syntisten ajatusten kanssa. He taistelevat! He päättävät ryhtyä valtavaan muutokseen!

Jeesus valtaistuimella

Tämän suhteellisen salatun mutta valtavan liikkeen päämärä on asetta Jeesus maailman valtaistuimelle. Kun Saatana, tämän maailman ruhtinas, on voitettu taistelu taistelulta, kun Jeesuksen vallankumousjoukot ovat perusteellisesti tuhonneet Saatanan vallan kaikilla alueilla, silloin Jumala päättää, että “nyt riittää”. Silloin Saatanan valta on loppu. Jumala antaa Jeesukselle vastuun maasta. (Ilm. 19:11)

Tämä on Kristuksen toinen tuleminen, ja tuhatvuotinen valtakunta alkaa; tuhannen vuoden rauhan, ilon ja harmonian aika maan päällä. (Lue lisää tuhatvuotisesta valtakunnasta täältä.)

Mutta vastaus on tämän valtavan mutta salatun työn huipentumassa: Jeesuksen toisessa tulemisessa.

Kun Jeesus on valtaistuimella ja paholaisen palvelijat karkotettu, voi rauha ja vanhurskaus levitä maan päällä. Synnin osuus kuihtuu ja kutistuu kasaan sitä mukaa kun valo murtautuu pimeyden läpi, ja parantuminen alkaa. Nyt kun Jeesuksen opetuslapset ovat nujertaneet synnin juuren itsessään, on aika aloittaa oireiden selvittäminen.

Ne ihmiset, jotka Päättivät palvella Jeesusta, asettuvat näiden itsevaltiaiden ja korruptoituneiden poliitikkojen  ja ahneiden liikemiesten eteen, jotka alistavat ja käyttävät hyväkseen ihmisiä, ja he he kaatavat nämä pienemmät tyrannit. Heillä on valta ja oikeutus, mikä tarvitaan siihen, koska he ovat jo valloittaneet suuren tyrannin, synnin, heissä itsessään.

Ja kun kuljet katua eteenpäin ja näet kaiken sen tuskan ja kurjuuden ympärilläsi, ja sadepilvet tummenevat ylläsi, voit ihmetellä, kuinka kaikki tämä voi tapahtua. Mutta vastaus on tämän valtavan mutta salatun työn huipentumassa: Jeesuksen toisessa tulemisessa. Silloin kaikki tulee hyväksi. Kadun toisella puolella olevan miehen ei silloin tarvitse kerjätä saadakseen rahaa. Huuto ja valitus loppuvat. Oikeudenmukaisuus vallitsee, ja sorto on jotain, mitä oli menneisyydessä! Kyyneleitä ei enää tule lisää, eikä myöskään kärsimystä.

Haluatko olla mukana kumoamassa synnin tyranniaa?