Miten tärkeää on rukoilla?

Miten tärkeää on rukoilla?

Rukouksen tie on elämän tie.

2 Minuuttia ·

Rukoilemisella on aivan ratkaiseva merkitys elämässämme. Jos haluamme edistyä elämän tiellä, meidän pitää ymmärtää, miksi meidän tulee rukoilla lakkaamatta, niin kuin Paavali kehottaa Tess. 5:17:ssa.

Rukouksen tie on elämän tie, sillä "jokainen anova saa".  Luuk. 11:5-13 ja Luuk. 18:1-8. Se, joka rukoilee iankaikkista elämää, saa sen. Jos hän rukoilee enemmän elämää, hän saa enemmän elämää; ja jos hän rukoilee varjelusta elämän tiellä, niin hän varjeltuu. Joka rukoilee voimaa elää paremmin ja edistyä tiellä, hän saa sen. Jos rukoilemme  voittoa kaikesta, mikä estää meitä, kaikesta, mikä sammuttaa ja torjuu Jumalan elämän meissä, niin me saamme sen. "Teillä ei ole, koska ette ano." Jaak. 4:2. "Tähän asti te ette ole anoneet mitään minun nimessäni. Anokaa, niin te saatte, että ilonne olisi täydellinen." Joh. 16:24.

Jos haluat elämää ja lisää elämää,…jos haluat jatkuvaa edistystä,…silloin rukoile ja rukoile uudestaan, rukoile lakkaamatta!

Jos haluat elämää ja lisää elämää, enemmän ja enemmän, jatkuvaa edistystä, enemmän ja enemmän puhdistusta ja muuttumista Kristuksen kuvan kaltaiseksi – haluat jatkuvasti eteenpäin, askel askeleelta, silloin rukoile ja rukoile uudestaan, rukoile lakkaamatta! (1. Tess. 5:17: Ef. 6:18; Kol. 4:2-3).

Rukoukseen antautuminen

Rukouksen tie on todellinen elämän tie. Antautukaamme rukoukseen! Jeesus rukoili paljon, vaikka hän oli Jumalan ainoa Poika iankaikkisuudesta saakka. Niin, hän rukoili voimakkain huudoin ja kyynelin. Hebr. 5:7. "Varhain aamulla, kun vielä oli pimeä, Jeesus nousi ja lähti autioon paikkaan rukoilemaan." Mark. 1:35.

Rukoileminen saa aikaan ihmeitä – erittäin kauaskantoisia seurauksia! Vain se, joka on yrittänyt, tietää sen.

Meidänkin tarvitsee etsiä autiota paikkaa, tai missä parhaiten sopii huutaa kunnolla, palavasta sydämestä ja kohotetuin käsin (kuten Raamatussa usein kerrotaan heidän tehneen muinaisina aikoina)! Se saa aikaan ihmeitä – erittäin kauaskantoisia seurauksia! Vain se, joka on yrittänyt, tietää sen.

Kiivaat rukouskokoukset päivittäin ovat kuin virvoittava sade ja aurinko kasveille. (Ap. t. 2:42-46; Ap. t. 3:1; Juud. 20-21)

Rukoileminen yksin rukouskammiossa ja rukouskokoukset palavien sielujen kanssa yhdessä, ovat molemmat ensiluokkaisia asioita. Silloin siitä totisesti seuraa jotain! Mutta kuiva rukoilemisen muoto ja tapa on varmasti pahempi kuin ei mitään.

Artikkeli on otettu vihkosesta "Jumalan tiet taivaaseen"; julkaisija Skjulte Skatter Forlag v. 1935. Kyseinen artikkeli oli "Rukouksen tie".
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.