Miten selätän epäonnistumisen tunteen

Miten selätän epäonnistumisen tunteen

Mitä teen, kun tunnen, että en ole kaikkea, mitä minun tulisi olla?

4 Minuuttia ·

Minulle voi helposti tulla tunne, että se, mitä olen, se, mitä teen ja se, mitä olen saavuttanut jne., ei ole kovin arvokasta. Mitä, jos en koskaan tule "menestymään"?

"Mitä haluat tehdä elämälläsi? Mitkä ovat tavoitteesi ja tulevaisuuden suunnitelmasi?"

Tällaisiin kysymyksiin voi olla vaikea vastata. Jotkut ihmiset näyttävät pitävän kaiken ojennuksessa, tietävän tarkasti, mitä he haluavat ja kuinka sen saavuttavat. Mutta ehkä sellaiset kysymykset saavat sinut tuntemaan murhetta, stressiä, tarpeettomuutta, kelvottomuutta, levottomuutta ja niin edelleen. Kuulostaako tämä tutulta?

Tässä maailmassa useimmille ihmisille on tärkeää saada hyvä koulutus, luoda uraa, perustaa ehkä perhe, jne. Niin kauan kuin ihmisellä on jokin tavoite ja hän tekee työtä saavuttaakseen sen, hän tuntee yleensä saavuttaneensa tietyn tason ja menestyksen.

Mutta kuinka on sen tien laita, jota Jumala haluaa sinua johtaa?

Suunnitelmat, joista ei tule mitään

Mitä tapahtuu, jos kaikki ei mene juuri niin kuin olet suunnitellut: Kun et saa sitä työtä, minkä halusit, et tienaa niin paljon kuin olisit uskonut tai unelmaperhe ei vain toteudu? Viikko sitten tunsit itsesi vahvaksi, energiseksi ja motivoituneeksi; nyt tunnet itsesi hävinneeksi ja tyhjäksi, ja mietit, kuinka ylipäätään saat elämäsi rippeet koottua kasaan.

Kuinka on sen tien laita, jota Jumala haluaa sinua johtaa?

Tai olet ehkä ollut keskinkertainen oppilas, sellaisilla arvosanoilla, että ne riittivät koulun läpäisemiseen. Kouluaika on ohi ja näet toisten samanikäisten menevän jatko-opintoihin ja saavuttavan päämääränsä, ja sinä päädyt mitäänsanomattomaan työhän, vuodesta toiseen. Ympärilläsi olevat ihmiset arvioivat sinua koulutuksesi, työsi, omaisuutesi ja asemasi perusteella yhteiskunnassa; ja sinä et saavuta näitä vaatimuksia. Sinä kärsit kykenemättömyyden ja tyhjyyden tunteesta, ja tässä epätoivoisessa tilanteessa mietit heittäväsi pois suurimman lahjan, mitä olet saanut – elämäsi

Toivorikkaat uutiset

Niille, jotka kärsivät väärien odotusten taakan alla, on fantastisia uutisia. Luuk. 16:15:ssa Jeesus sanoo: "Se, mikä ihmisten mielestä on arvokasta, on Jumalan edessä kauhistus." Toisin sanoin, kaikkea sitä, mitä ihmiset ovat opettaneet sinut ihailemaan ja tavoittelemaan, Jumala halveksii! Hän, jolla on valta taivaassa ja maan päällä, ei ole kiinnostunut siitä, kuinka paljon rahaa ansaitset, mikä asemasi on, tai kuinka "menestynyt" olet tässä maailmassa. Tämän tiedon pitäisi poistaa taakka harteiltasi; asemasi ja statuksesi ei merkitse mitään.

Tämän tiedon pitäisi poistaa taakka harteiltasi; asemasi ja statuksesi ei merkitse mitään!

1. Joh. 2:17:sta luemme: "Maailma katoaa himoineen, mutta joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti." Ajattele tätä; kaikki mitä ihmiset tavoittelevat ja arvostavat, katoaa! Olimmepa rikkaita tai köyhiä, me kaikki joudumme lopuksi jättämään kaiken, mitä olemme saavuttaneet ihmisinä. Silloin ei ole merkitystä sillä, mitä olemme saaneet suoritettua ihmisinä; vain sillä on merkitystä, mitä Jumala on saanut tehtyä meissä.

"Mitä teettekin, tehkää se sydämestänne niin kuin Herralle eikä ihmisille. Tehän tiedätte, että saatte palkaksi perinnön. Te palvelette Herraa Kristusta." Kol. 3:23-24. Riippumatta siitä, mitä teet, sitä ei tule tehdä laiskasti, vaan parhaa kykysi mukaan – palvellen Jumalaa. Silloin olet saanut jotain, millä on iankaikkista arvoa, menipä kehitys kuinka tahansa täällä maan päällä. Rahojasi ja omaisuuttasi ei voida ottaa mukaan iankaikkisuuteen; mutta jos ruumistasi on käytetty Jumalan tahdon tekemiseen, sinut otetaan vastaan taivaaseen, niin että saat asua siellä iankaikkisesti.

Aarteet taivaassa

Riippumatta siitä, mitä tunnet saavuttaneesi elämässäsi, rukoile Jumalaa, että voit saada nostaa katseesi maan yläpuolelle, niin että paikkasi taivaassa voi vallata sydämesi! Mikä suunta ja fokus elämäämme tuleekaan, kun todella uskomme nämä sanat koko sydämestämme ja alamme tehdä Isän tahdon! Elämämme keskittyy Jeesuksen lakien tottelemiseen ja aarteiden keräämiseen taivaaseen sen sijaan että keräisimme niitä tänne maan päälle.

Mikä suunta ja fokus elämäämme tuleekaan, kun todella uskomme nämä sanat koko sydämestämme ja alamme tehdä Isän tahdon!

"Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste turmelevat ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa sen sijaan itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste turmele, eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta." Matt. 6:19-21.

Olipa tehtäväni kuskata roskia tai leikata jonkun ihmisen sydän, minulla on sama mahdollisuus täyttyä toivolla ja tarkoituksella, jos siinä tilanteessa ajatukseni ovat suunnatut tottelemaan Jumalaa ja valmistelen asumusta taivaassa. Silloin jokainen päivä on täynnä toivoa ja mahdollisuuksia minulle, jos investoin kaiken minkä pystyn Jumalan iankaikkiseen valtakuntaan. Se on todellakin onnistunut elämä!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.