Miten pelastun?

Raamatussa puhutaan pelastuksesta. Mitä se on? Miten pelastun?

Kirjoittanut Tom Harris
Miten pelastun?

Raamatussa puhutaan pelastuksesta. Mitä se on? Miten pelastun?

”Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, jota ei tarvitse katua, sillä se johtaa pelastukseen.” 2. Kor. 7:10

Pelastuminen tekemällä parannus

Tämä jae kertoo selkeästi, kuinka voimme pelastua. Kun kadun ja teen parannuksen, se johtaa minut pelastukseen. Kun teen parannuksen, käännyn pois synnistä ja tämän maailman himoista ja käännyn Jumalan puoleen. Samassa jakeessa lukee myös, että Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen. Jakeen loppuosassa Paavali kirjoittaa maallisesta murheesta, joka tuottaa kuoleman. Tämä murhe tulee, kun haluan lisää tämän maailman asioita. Jumalan mielen mukaista murhetta on murhe omasta synnistäni ja murhe Jumalalle kuuluvien asioiden, hyvyyden, rakkauden, armeliaisuuden, kärsivällisyyden jne., puutteesta elämässäni.

Kääntymisen ensimmäisiä hedelmiä ovat syntien anteeksisaaminen. Kun kääntymys saa alkunsa murheesta, teen tietoisen päätöksen lopettaa vanhat syntiset tapani ja alan etsiä sitä, mikä on Jumalasta.

Pelastuminen voittamalla synti

”Jättäkää siis kaikki pahuus ja vilppi, kaikki teeskentely ja kateus ja kaikki panettelu. Niin kuin vastasyntyneet lapset tavoitelkaa puhdasta sanan maitoa, jotta sen ravitsemina kasvaisitte pelastukseen.” 1. Piet. 2:1-2

Monesti käy niin, että kun ihminen “kääntyy”, vain hänen sosiaalinen elämänsä muuttuu, vaikka hänen ajatusmaailmansa ja asenteidensa tulisi muuttua. Häneltä puuttuu puhtaan sanan maidon tarve, eikä hän siksi kasva jumalanpelossa, koska hänen murheensa ei ole Jumalan mielen mukaista. Näiden ihmisten hätä ja suru johtuu pikemminkin maallisista puitteista ja heidän tekemiensä syntien seurauksista. Heiltä puuttuu todellinen omien syntien myöntäminen ja halu pelastua niistä. Tämän vuoksi he kuuntelevat kyllä mielellään sanomaa syntien anteeksisaamisesta, mutta heille ei maistu lainkaan totuuden sanoma, joka voi johtaa heidät voittoon synnistä. Siksi kristilliset liikkeet keskittyvät mieluummin syntien anteeksisaamiseen kuin sanomaan voittoisasta elämästä.

Kaksiosainen pelastus

Huomaamme siis, että pelastus on kaksiosainen. On syntien anteeksisaaminen, jonka saan sillä hetkellä, kun käännyn ja sitten on tie eroon synnistä, niin että elän voittoisaa elämää ja kasvan Kristuksen hyveissä – saan Hengen hedelmiä, niin kuin Gal.5 :22-23 :ssa lukee. Jos en kaipaa tätä viimeksi mainittua, on kyseenalaista olenko saanut syntejäni anteeksi, koska siinähän on kyse syntien katumisesta ja parannuksen tekemisestä?

Rakas lukija, jos huomaat Jumalan Hengen työskentelevän sinussa tuomiten synnin (Joh. 16:8) älä suhtaudu siihen kevytmielisesti. Anna Hengen tuomita ja luoda sinuun hätä synnistäsi ja luoda Jumalan mielen mukainen murhe, joka johtaa todelliseen parannukseen. Silloin pelastut ja saat niin suuren ilon ja rauhan, ettet osaa edes kuvitella sitä.