Miten meidän tulee taistella lihassa olevaa syntiä vastaan?

Miten meidän tulee taistella lihassa olevaa syntiä vastaan?

Ihmisen luonto haluaa mieluummin tehdä syntiä kuin kärsiä, miten meidän tulee siis ryhtyä taistelemaan syntiä vastaan?

3 Minuuttia ·

Taisteluun ryhtyminen tarkoittaa luopumista jokaisesta sinun ja päämääräsi väliin tulevasta asiasta, jonka Jumala osoittaa sinulle, niin että voit olla yhdessä hänen kanssaan koko iankaikkisuuden (Room. 8:29). Sinun kunniasi, sinun tahtosi, sinun toiveesi, sinun ajatuksesi. Tästä kaikesta on luovuttava voidaksesi elää Jumalan tahdon mukaan.

Pohjaton kaipaus tulla pelastetuksi

Koska lihassasi olevat himot ja halut vaativat jotain muuta kuin Jumalan tahdon tekemistä, niiden tyydyttämisen kieltäminen johtaa kärsimyksiin lihassa, kärsimyksiin, jotka koet välittömästi. Uskollisuus vaatii lujaa ja määrätietoista mieltä. Sinun on tunnustettava, ettei lihasta tulee mitään hyvää (Room. 7:18). Meidän on oltava kiivaita ja päättäväisiä ja syvästi riippuvaisia Jumalan avusta. Sinun on ymmärrettävä, kuinka heikko ja voimaton olet synnin suhteen. Sinun on tultava siihen, että nöyrästi tunnustat olevasi kykenemätön mihinkään ilman Jumalaa. Kun olet tullut siihen, ymmärrät, miksi on kirjoitettu, että Jeesus rukoili, kunnes hänen hikensä oli kuin veripisarat (Luuk. 22:41-44).

”Lihansa päivinä Kristus voimakkain huudoin ja kyynelin uhrasi rukouksia ja anomuksia Jumalalle, joka voi pelastaa hänet kuolemasta, ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden. Vaikka hän oli Poika, hän oppi kuuliaisuuden siitä, mitä kärsi.” Hepr. 5:7-8.

Jeesus oli Jumalan Poika, mutta kuitenkin ihminen, jonka oli rukoiltava Jumalaa voimakkain huudoin ja kyynelin saadakseen tarvitsemansa voiman kestää taistelussa. Sinunkin  on oltava siinä hengessä. Sinulla on oltava pohjaton tarve avun saamiseen, suunnaton kaipaus tulla pelastetuksi synnistä, joka niin helposti kietoo (Hepr. 12:1). Sinun on myös huudettava Jumalan puoleen rukouksin pelastuaksesi synnistä. Sinun on rukoiltava itsellesi Jeesuksen mielenlaatua, joka on halukas kärsimään lihassa ja kestämään taistelussa (Jaak. 1:12; 1. Piet. 4:1-2).

Pyhän Hengen voima

Synti väijyy ovella. Se haluaa sinut valtaansa, mutta hallitse sinä sitä (1. Moos. 4:7)! Jos et vastusta syntiä ensimmäisestä hetkestä lähtien, se saa pienen otteen sinusta, ja niin se kasvaa, ja siitä syntyy uusi ajatus ja vielä uusi ajatus. Lopulta siitä tulee tapa ajatella. Silloin synti on voittanut sinut pikemminkin kuin päinvastoin. Älä anna synnille tuumaakaan periksi! Vastusta sitä, kunnes himo on poissa, riippumatta siitä, kuinka kauan se kestää. Silloin olet vapaa!

Jumalan Pyhän Hengen voima antaa sinulle tarvitsemasi energian pysyä lujana periksi antamatta, riippumatta siitä, kuinka kauan kiusaus kestää (Apt. 1:8). Sinun on kärsivällisesti, kestävänä, kiellettävä kiusaukset syntiin, kiusaukset, jotka heräävät sinussa, antamatta lainkaan periksi. Vain Pyhä Henki voi antaa tämän voiman. Sinulla ei ole sitä itsessäsi; ihmiset ovat heikkoja ja antavat helposti periksi. Sinun on nöyrryttävä, tunnustettava heikkoutesi, ja käytävä rohkeasti armon valtaistuimen eteen saadaksesi laupeuden ja löytääksesi armon avuksesi oikeaan aikaan (Hepr. 4:16).

Mitä enemmän voittoja kiusauksen hetkellä, sitä toivorikkaampi on tulevaisuutesi. Jumala voi muuttaa sinut, tehdä sinut uudeksi (2. Kor. 5:17). Tulevaisuudesta tulee jännittävä. Se on täynnä fantastisia mahdollisuuksia, kun tiedät, ettei sinun tarvitse reagoida lihassa asuvaan syntiin, vaan voit vaeltaa uudessa elämässä (Room. 6:4)! Meissä on syntymästä lähtien taipumus moniin synteihin, jotka asuvat lihassamme, mutta meidän ei tarvitse kuolla niiden kanssa! Lisääntyköön sinulle armo ja rauha Jumalan ja Jeesuksen, meidän Herramme, tuntemisessa (2. Piet. 1:2).

Raamatunkohdissa on käytetty Raamattu Kansalle- käännöstä. 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.