Mitä teet Raamatullasi?

Joka vuosi myydään yli 100 miljoonaa raamattua ympäri maailmaa. Kuinka monia näistä oikeasti luetaan? Mikä on Raamatun merkitys sinun ja minun elämässä?

Kirjoittanut Jan-Hein Staal
Mitä teet Raamatullasi?

Joka vuosi myydään yli 100 miljoonaa raamattua ympäri maailmaa. Kuinka monia näistä oikeasti luetaan? Mikä on Raamatun merkitys sinun ja minun elämässä?

Mitä me teemme Raamatullamme? Tai vielä tärkeämpää on kysyä: Mitä Raamatun pitäisi saada aikaan meissä?

Psalmi 119 kertoo meille Raamatun – Jumalan sanan – tarkoituksesta meidän elämämme suhteen.

Psalmi 119: 9: «Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana?» Tämä on tärkeä kysymys! Sitä seuraa valtavan käytännönläheinen vastaus: «Siten, että hän noudattaa sinun sanaasi». Arkipäivässä joudumme tekemään kaikenlaisia valintoja. Luemmeko Raamattua etsiäksemme viisautta, löytääksemme kompassin elämäämme? Vain siten pystymme pitämään tiemme puhtaana.

Raamattu: Lamppu ja valo

Psalmi 119: 105 vertaa Raamattua lamppuun: «Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu.»

Kukaan ei lähde kulkemaan keskellä yötä, säkkipimeässä, tuntematonta, kapeaa, mutkaista tietä, jolla on esteitä ja vaaroja. Se on äärimmäisen vaarallista! Ymmärrämmekö sinä ja minä, kuinka paljon tärkeämpää on omistaa lamppu jaloillemme ja valo tiellemme, kun on kyse tiestämme elämän läpi?

Jeesus käyttää vertausta kylväjästä. «Siemen on Jumalan sana.» (Luuk. 8: 11). Sana kylvetään meidän sydämeemme, kun kuulemme tai luemme sen. Sitten Jeesus selittää edelleen, että meidän täytyy tehdä työtä valtavan tietoisesti säilyttääksemme Jumalan sanan puhtaassa ja hyvässä sydämessä kaikissa niissä erilaisissa olosuhteissa ja koetuksissa, joita arkipäivä tarjoaa. Sillä jos me uskomme sanan ja olemme kuuliaisia sitä kohtaan, mitä on kirjoitettu, silloin sana alkaa kantaa hedelmää meissä, ja sillä taas on ratkaiseva merkitys koko elämällemme.

Paavali tähdentää sitä, kuinka tärkeää on, että sana saa tehdä työtä Timoteuksessa.

Paavali kirjoitta kaksi kirjettä nuorelle Timoteukselle. Hän painottaa sitä, kuinka tärkeää on, että sana saa tehdä työntä Timoteuksessa.

1. Tim. 4: 16: «Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne jotka sinua kuulevat!» 

Timoteus ei saanut ohjeita siitä, kuinka hän voisi julistaa vielä voimallisemmin Raamattua. Paavali sanoo: «Timoteus,vertaa elämääsi Jumalan sanaan. Ei vaan yhtenä päivänä tai viikon ajan; ole kestävä ja jatka sitä. Sillä silloin Jumalan sana tekee pelastustyön sinussa, ja sinun sanasi myös vaikuttavat toisten pelastukseksi.»

2. Tim. 3: 15-17: «… jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.» 

Luemmeko sinä ja minä todella Raamattuamme niiden miljoonien vuosittain myytyjen Raamattujen joukosta? Uskommeko, että Raamattu on Jumalan sanaa, ja että me voimme löytää valon ja voiman ja viisauden elämään siitä? Mitä teemme Raamatullamme? Ja vielä tärkeämpää on kysyä: Mitä Raamattu vaikuttaa meissä? 

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.