Mitä teen, jos olen menettänyt yhteyden Jeesukseen?

Mitä teen, jos olen menettänyt yhteyden Jeesukseen?

Onko yhteytesi Jeesukseen haalistunut, ja mietitkö, kuinka saisit sen takaisin sellaiseksi kuin se kerran oli?

4 Minuuttia ·

Oletko tuntenut joskus sen jälkeen, kun annoit elämäsi Jeesukselle, että hän on kaukana sinusta? Tunsitko, että hänen siunauksensa väistyivät elämästäsi, ja että yhteys häneen heikentyi niin, että olit yksin suunnistamassa elämän olosuhteissa ja menettänyt hänen ohjauksensa ja huolenpitonsa? Oletko sinä, joka kerran tunsit sisäisen onnen ja ilon "toisesta maailmasta", tullut johonkin, joka muistuttaa mustaa aukkoa, hengellisessä merkityksessä? Et ole yksin tuntesi kanssa.

Kunnon sotilas

Kun ilmoittauduit Jeesuksen seuraajaksi, värväydyit ikään kuin sotilaaksi, ja hyvä sotilas kohtaa väistämättä taistelussa vihollisen. Ja kuka on vihollisemme, joka haluaa aiheuttaa meille vahinkoa? "Olkaa raittiita, valvokaa. Teidän vastustajanne, Paholainen kulkee ympäri kuin ärjyvä leijona etsien, kenet voisi niellä." 1. Piet. 5:8. Saatanan suurin toive on, että lankeamme pois yhteydeståmme Pelastajaamme. Mikä sitten voi voittaa sellaisen näennäisesti mahtavan vihollisen? Raamattu vastaa siihen selvästi: sinun uskosi. "Ja tämä on se voitto, joka on voittanut maailman: meidän uskomme." 1. Joh. 5:4. Mikä sitten on  minun uskoni, minun, joka tunnen itseni niin heikoksi ja voimattomaksi? Ehkä tunnen jopa, että minulla ei ole ollenkaan uskoa. Mutta minähän uskon, että Jeesus kuoli ristillä puolestani, eikö totta? Siinä ei ole ongelmaa. On hyödyllistä ajatella sitä, todella ajatella hänen rakkautensa syvyyttä minua raukkaa kohtaan. Hän kuoli puolestani! Henkilökohtaisesti minun puolestani, ei vain abstraktisti ihmiskunnan puolesta. Hän vuoti verta ja kärsi, yhtä paljon minun kuin muidenkin ihmisten puolesta tässä maailmassa. Usko se!

Saatanan suurin toive on, että lankeamme pois yhteydeståmme Pelastajaamme. Mikä sitten voi voittaa sellaisen näennäisesti mahtavan vihollisen? Raamattu vastaa siihen selvästi: sinun uskosi.

Hän halusi tehdä sen, koska hän ajatteli, että minun onnistuu pitää arkipäivässäni elämän sanat, jotka hän on antanut meille. Hän uskoi, että jopa minä voittaisin niin kuin hän voitti! Hän ei elänyt elämäänsä turhaan. Hän ei kuollut turhaan. Hän halusi saada veljiä, jotka myös olisivat halukkaita ottamaan ristinsä päivittäisessä elämässään, kärsimään lihassa ennemmin kuin tekisivät syntiä koetuksen hetkellä. (Luuk. 9:23; 1.Piet. 4:1-2; Room. 8:29-36) Jos tämä on mielenlaatuni (ja tietysti Jumala on selvillää oikeasta tarkoituksestani ja kaipauksestani, riippumatta siitä, mitkä tunteeni ovat), silloin olen todella arvokas Herralle ja hän on vahvistava minua elämään samaa elämää ja vaeltamaan niin kuin hän vaelsi.

Tunteet

Täytyy ymmärtää, että tunteesi ovat tunteita – eivätkä välttämättä totta. Jopa tunne siitä, että et tunne mitään, on tunne, eikä siksi luotettava – se ei voi estää sinua toimimasta. Et voi antaa tunteiden hallita elämääsi. Ne ovat epävakaita, vastakohtia uskolle, joka seisoo lujana kuin kallio! Usko on toimintaa, riippumatta siitä, mitä tunnet.Jumalan sana on totuus; pitäydy siinä. Jaakob kehottaa: "Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä." Jaak 4:8. Jos olet kuuliainen ja teet näin, riippumatta siitä, mitä tunnet, silloin saat kokea sen todeksi. 

Taistele uskosi puolesta! Rakasta ja palvele häntä hänen itsensä takia, ei tunteidesi perusteella, tai sen takia, mitä voit ansaita.

Eikö Jeesuskin kokenut ainakin kerran elämässään, että Jumala oli hylännyt hänet? (Matt. 27:46) Muista myös, että Jumala on sanonut, että hän asuu pimeässä. (1.Kun. 8:12). Hän on mukana, kun menet pimeiden aikojen läpi! Käy tunteitasi vastaan – tai tunteiden puutetta vastaan – ja ota Raamattu rukoillen, että sinulla olisi avoin sydän sanalle ja hengelliselle ravinnolle, että ne voisivat vahvistaa sinua. Taistele uskosi puolesta! Rakasta ja palvele häntä hänen itsensä takia, ei tunteidesi perusteella, tai sen takia, mitä voit ansaita. Silloin sinulla on terve suhde häneen. "…minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia. Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon…. te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua kaikesta sydämestänne. Minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra, ja minä palautan teidät vankeudestanne…" Jer. 29:11,13-14. Taistele niin kuin kunnon Jeesuksen Kristuksen sotilas; hänen, joka on antanut elämänsä henkilökohtaisesti sinun puolestasi! Jumala tulee rakkaudessaan ja uskollisuudessaan varmasti palauttamaan uskon ja pelastuksen ilon sinulle! 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.