Mitä synnin voittaminen tarkoittaa?

Mitä synnin voittaminen tarkoittaa?

Mitä Raamattu tarkoittaa sillä, että meidän on saatava “täydellinen voitto”? Kuka on “se, joka voittaa”?

4 Minuuttia ·

Voitto on tulos henkilökohtaisesta taistelusta syntiä vastaan elämässäsi. Mutta onko kiusauksen voittaminen voitto, tai voidaanko sitä pitää voittona vasta, kun et enää tule edes kiusatuksi.

Voimme tarkastella asiaa näin: Käyt sodan lihassasi asuvaa syntiä vastaan. Jokainen sota koostuu kuitenkin yksittäisistä taisteluista. Joka kerta, kun voitat kiusauksen synnin tekemiseen, olet voittanut yhden taistelun. Olet askeleen lähempänä koko sodan voittamista.

Kun epäpuhdas ajatus tai muut kiusaukset ilmaantuvat, Sanot ”Ei!”. Pyydät Jumalalta voimaa, käytät hänen sanojaan aseena, ja voitat kiusauksen. Se on voitto, vaikka sama kiusaus ilmaantuisi kohta uudelleen. Tarvitaan uusi taistelu; uusi mahdollisuus voittaa, ja uusi askel kohti sitä lopullista päämäärää, että kaikki lihassa asuva synti on voitettu.

Kun olet voittanut kiusauksessa, olet voittanut synnin. Vaikka kiusaus samaan asiaan tulisi seuraavana päivänä uudestaan, se ei mitätöi edellisen päivän voittoa. Olet vain saanut jälleen uuden mahdollisuuden voittaa synnin, jotta se tulisi eräänä päivänä raivatuksi kokonaan pois.

Pelto täynnä vihollisia

Ajattele peltoa, joka on täynnä vihollisia, jotka näyttävät identtisiltä. Sinun tehtäväsi on raivata pelto. Jokainen näistä vihollisista on kuin kiusaus synnin tekemiseen. Tällä kertaa kiusaus on epäpuhdas ajatus. Sinä kuitenkin voitat sen, koska Jumalan sana antaa voimaa, etkä epäile lainkaan sitä, että Jumalan avulla olet vahvempi kuin vihollisesi! Sanot: ”Ei!” Käytät Jumalan sanaa miekkana vihollisen kukistamiseen.

Sitten käännyt ja näet vielä yhden vihollisen, joka kiusaa sinua samaan syntiin. Se on kuitenkin epäilemättä uusi vihollinen; voit nähdä juuri tappamasi vihollisen makaavan maassa. Nyt teet jälleen samoin. Katselet ympärillesi, ja mitä näet? Lisää vihollisia! Mutta sinä vain jatkat. Jos tähtäimenäsi on voittopalkinto ja taivaalliset sen sijaan, mitä voit saada itsellesi tästä maailmasta, saat voimaa kestää, eikä taistelu koskaan ole liian ankara (Kol. 3:1-4).

Kiusaus kiusauksen perään: Et ole valmis ainoastaan yhden taistelun jälkeen. Se, että kiusauksia ilmaantuu jatkuvasti, ei tarkoita sitä, ettet voita. Se tarkoittaa vain sitä, että sinulla on inhimillinen luonto – liha, aivan niin kuin kaikilla muillakin ihmisillä maan päällä. Mutta sinä kukistat nämä viholliset yhden toisensa jälkeen. Jonkin ajan kuluttua pysähdyt katselemaan taaksesi ja näet pellon, joka on täynnä vihollisia, jotka eivät koskaan enää voi kiusata sinua! Edistyt; etenet kohti koko sodan voittamista (Hepr. 12:1-2).

Voitat synnin hetki hetkeltä

Voit ajatella lihassasi asuvasta synnistä näin: Ylpeys. Masennus. Erilaisia asioita työntyy esiin, koska lihassamme on syvyyksiä. Et näe kaikkea yhdellä kertaa. Et olisi kestänyt sitä. Yksi pelto kerrallaan: Jumala näyttää sinulle juuri sopivan määrän, jonka voit voittaa kerrallaan (1. Kor. 10:13). Hän tekee sen niin, että voit pelastua synnin vallasta mahdollisimman nopeasti, mahdollisimman vähin kärsimyksin.

On koittava päivä, jolloin seisot tällä pellolla katsellen ympärillesi, eikä jäljellä ole ainuttakaan vihollista. Olet ollut uskollinen ja pelto on sinun! Et koskaan enää tule kiusatuksi sillä alueella; olet saavuttanut täyden voiton tässä taistelussa. Sitten kiität ja ylistät Jumalaa, että hän on antanut sinulle avun ja voiman taistella, ja siitä, että olet nyt vapaa siitä synnistä ikuisesti.

Voitto = jotain uutta

Etkä ole ainoastaan tullut vapaaksi synnistä, vaan olet myös saanut jumalallisen luonnon synnin sijaan. Joka kerta, kun voitat, osa luontoasi, mikä aikaisemmin oli saastainen, tulee korvatuksi puhtaudella. Sitä mukaa kuin inhimillinen luontosi – lihassa asuva synti – tuhotaan, jumalallinen luonto tulee sen tilalle. Kristuksen hyveet korvaavat inhottavat synnit. Tulet yhä enemmän Jeesuksen kaltaiseksi; tulet yhä enemmän täytetyksi Jumalan täyteydellä. Henkesi saa yhä syvemmän yhteyden Jumalan kanssa, ja kasvat viisaudessa, mikä tekee helpommaksi seuraavan pellon raivaamisen. Sinusta tulee alan erityistuntija (2. Piet. 1:4-8)!

Ja niin koittaa päivä, jolloin olet täydellinen, synti on poissa. Raivattavia peltoja ei ole enää jäljellä. Mikä päivä! Silloin olet valmis kohtaamaan Jeesuksen, jonka puolesta todella taistelet. Taistelet saadaksesi olla ikuisesti hänen kanssaan. Silloin olet arvollinen tulemaan kutsutuksi hänen veljekseen (Room. 8:29; Hepr. 2:11).

”Sillä te tarvitsette kestävyyttä, että täyttäisitte Jumalan tahdon ja saisitte sen, mikä on luvattu.” Hepr. 10:36.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.