Mitä sydämessäsi asuu?

Mitä sydämessäsi asuu?

Jumala näkee sydämeen, ja mitä hän siellä sisällä näkee?

3 Minuuttia ·

Jumala näkee sydämeen, ja mitä hän siellä sisällä näkee?

Jeesuksen eläessä maan päällä ihmiset eivät nähneet mitään ulkoista kirkkautta Jeesuksen elämässä. Mutta jos hänen sydämensä ovet olisivat avautuneet heidän silmiensä edessä, silloin he olisivat hämmentyneet siitä ylenpalttisen valtavasta kirkkaudesta, mikä siellä sisällä oli. Silloin he olisivat nähneet jumalanpojan voimassaan ja kirkkaudessaan vaeltamassa sydämen palatsissa.

Minkä vaikutuksen ihmiset saisivat, jos he yllättäen saisivat nähdä ajatuselämäämme, sydämen kammioihin. Jos he voisivat mennä huoneesta huoneeseen, mitä he saisivat siellä nähdä?

Sydämesi seinät

Sulaisivatko vastustajiesi sydämet, kun he saisivat nähdä sydämesi rukouskammioon, ja siellä seiniin olisi kaiverrettu nimiä, ja he löytäisivät myös oman nimensä syvälle kaiverrettuna rakkaudella ja huolenpidolla? Tai ehkä he näkisivät siellä vain perheesi nimet ja muutamia harvoja parhaiden ystäviesi nimiä, ehkä vielä heikosti kaiverettuna? Tai ehkä he saavat nähdä pimeään ja kylmään huoneeseen, jossa he juuri ja juuri voivat nähdä joitain harvoja himmeästi näkyviä nimiä? Vai hämmästyisivätkö he, kun he saivat tulla sisälle rauhan majaan ja tuntea siunatun taivaallisen rauhan, mikä siellä sisällä oli?

Millaista olisi nähdä sisälle vanhurskauden ja rakkauden saleihin? Saisivatko he nähdä seinät pakonomaisen täynnä kaikenlaisia hirveitä epäjumalia niin kuin Israelin vanhimmilla oli sydämessään? (Hesek.8:10; Hesek. 14:3) Vai saavatko he nähdä seinät täynnä rakkauden ja vanhurskauden lakeja, kaiverrettuna Jeesuksen omalla kädellä ja nähdä Isän ja Pojan istumassa vierelläsi aterioimassa kanssasi? (Hebr. 10:16; Joh. 14:23; Ilm. 3:20)

Varjele sydämesi

Valitettavasti on myös monia rumia ja vaarallisia sydämiä. Jos niiden ovea raottaa vähän, sieltä hyppää silmille kaikenlaisia rumia otuksia. Myrkylliset käärmeet ojentavat kielensä ja ruiskuttavat tappavaa myrkkyä. Olisi hyvä, jos sellaiset sydämet kantaisivat suurta ja selvää varoituskylttiä mukanaan, kun koko heidän elinympäristönsä on hengenvaarallinen monien ikävien sudenkuoppien takia.

Mutta tietenkään meidän sydämen ei tarvitse olla sellainen. Me saamme sen sijaan tämän kehotuksen: "Varjele sydämesi ennen kaikkea, sillä sieltä elämä lähtee." Sananl. 4:23.

Rauhan asuinsija

Niin, Jumala voi tehdä suuria asioita ihmisessä. Hän voi pelastaa, luoda uutta ja muuttaa meitä. Hän voi puhdistaa sydämemme ja koristaa sydämemme asunnon kallisarvoisimmilla asioilla. Me kannamme mukanamme taloa, missä kuljemmekin, rauhan majaa, keskellä tätä rauhatonta ja murehtivaa maailmaa. Se on asunto, minkä sisään mikään mahti maan päällä ei tahtoamme vastaan voi päästä tuhoamaan.
Tämä on muokattu versio artikkelista, joka on julkaistu seurakunnanlehdessä "Skjulte Skatter" syyskuussa 1947. 
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | brunstad.org

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.