Mitä seurauksia pelastuksesta on?

Mitä seurauksia pelastuksesta on?

Tiedätkö, mitkä ovat oikeastaan pelastuksen ihmeelliset seuraukset?

5 Minuuttia ·

Apostoli Paavali kirjoittaa: "Ahkeroikaa peläten ja vavisten oman pelastuksenne hyväksi." (Fil. 2:12) Mutta mitä tämä työ saa aikaan? Tiedätkö mitä valtavia seurauksia pyhityksestä oikeastaan on? 

Paavali kirjoittaa, että pelastuksessa on erilaisia osia, tai vaiheita: "Jos me jo silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljon ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitettuja." Room. 5:10. Pelastus alkaa syntien anteeksiannoilla, joka on suuri lahja Jeesuksen uhrin ansiosta, kun hän kuoli meidän tähtemme. Tämä meidän syntiemme lunastusmaksu tekee mahdolliseksi sen, että tulemme sovitetuiksi Jumalan kanssa. 

Kun olemme tulleet sovitetuiksi Jumalan kanssa Jeesuksen kuoleman kautta, sitä seuraa pelastus Jeesuksen elämän kautta, ja tämän pelastuksen eteen meidän tulee tehdä työtä Jeesuksen opetuslapsina ja seurata hänen jalanjäljissään. Tämä on prosessi, missä me kieltämällä syntiset himomme, jotka ovat luonnossamme ja saamme sen sijaan enemmän ja enemmän osaa Jeesuksen elämästä. Tätä pelastusprosessia kutsutaan myös pyhitykseksi.

Jumalan luonnon ihanuus

Jotta voisimme ottaa vastaan Jumalan luonnon ja olemuksen, Jumalan täytyy johtaa meitä ihmeellisiä teitä yhden ja toisen tilanteen kautta. Hän taivuttaa meitä kärsimysten kautta ja puhdistaa meitä nöyryytyksen uunissa, ja tämän kaiken kautta me opimme tuntemaan hänen hyvän tiensä ja tahtonsa. Jos olemme hänen hyvässä ja voimallisessa johdatuksessaan kohti kirkkautta kaikessa siinä, mikä meitä kohtaa, silloin on niin kuin on kirjoitettu, että ahdistuksista tulee hetken kestäviä ja kevyitä ja ne tuottavat määrättömän, ikuisen kirkkauden meille. (2. Kor. 4:17). Silloin voimme odottaa iloa, mikä meitä odottaa, niin kuin Jeesus teki ja ylistää Jumalaa kaikesta tiellä kohti kirkkautta.  

Ne, jotka uskovat ja ovat kuuliaisia Jeesuksen evankeliumille, saavat siitä voiman ja kirkkauden elämäänsä.

Ne, jotka uskovat ja ovat kuuliaisia Jeesuksen evankeliumille, saavat siitä voiman ja kirkkauden elämäänsä, ja kun Jeesus tulee takaisin, hän osoittaa, kuinka ihania ja ihmeellisiä nämä pyhät todella ovat. Meillä ei ole elämässämme enempää kirkkautta kuin ne Jumalan sanat, joihin uskomme ja joita kohtaan olemme kuuliaisia. Mutta on myös kirkkaus, loistava ja katoamaton kirkkaus. 

Täydellisyys

Pelastuksen tuloksena, erilaisten koetusten kautta, olemme myös täydellisiä ja eheitä, emmekä millään tavalla vajaita. (Jaak. 1:4). Tämä on valtava lopputulos elämästämme maan päällä.

Voimme sanoa, että niissä tilanteissa, joissa olemme tulleet koetelluiksi ja joissa olemme voittaneet – eli olemme löytäneet Jumalan tahdon ja tehneet sen – siellä olemme tulleet täydellisiksi ja eheiksi. Mutta kaikilla muilla alueilla, missä emme ole tulleet koetelluiksi, siellä emme myöskään ole oppineet tuntemaan Jumalan tahtoa totuudessa. Siellä emme ole eheitä. Uusi koetus on askel eteenpäin kohti eheyttä. Siten meiltä puuttuu vähemmän koetusten kestämistä. Siksi meidän tulee pitää pelkkänä ilona, kun kohtaamme uusia koetuksia! 

On kirjoitettu, että Jeesus "asettaisi eteensä kirkastetun seurakunnan, vailla tahraa, ryppyä tai muuta sellaista, pyhän ja nuhteettoman". Ef. 5:27. Mikä valtava tulos! Me voimme tulla täydellisisksi, vailla tahraa ja ryppyä, jos me elämän monissa koetuksissa tulemme täydellisiksi kärsimysten kautta, samoin kuin pelastuksemme päämies. Mikä päivä siitä tuleekaan, kun Jeesus noutaa seurakuntansa – nämä langenneet ihmiset, jotka ovat antaneet pelastaa itsensä, joille Jeesus on antanut voiton ja jotka hän on pyhittänyt! Jeesuksen morsian tulee olemaan se joukko ihmisiä, jonka hän on saanut johtaa omaan kirkkauselämäänsä keskellä maailman pimeyttä ja pahuutta. He tulevat kiitollisina ylistämään ja kiittämään Jumalaa läpi iankaikkisuuden valtavasta ja ihanasta lopputuloksesta.

Jeesuksen morsian tulee olemaan se joukko ihmisiä, jonka hän on saanut johtaa omaan kirkkauselämäänsä keskellä maailman pimeyttä ja pahuutta.

Taivaassa oleva valtaistuin

"Jumala on herättänyt meidät yhdessä hänen kanssaan ja asettanut yhdessä hänen kanssaan istumaan taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa, osoittaakseen tulevina maailmanaikoina ylenpalttisen runsasta armoaan hyvyydesään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa." Ef. 2:6-7.

Saamme monia lupauksia pelastuksen seurauksena ja kuuliaisuudessa Jumalan sanaa kohtaan. Jumalan sana lupaa mm., että saamme istua yhdessa Jeesuksen kanssa hänen valtaistuimellaan, niin kuin hän on istunut Isänsä kanssa hänen valtaistuimellaan. (Ilm. 3:21; Hebr. 2:5) 

Tässä korotetussa asemassa Kristuksen kanssa meillä ei ole mitään syytä murehtia tulevaisuutta. Se on iankaikkisesti varmistettu ja hänen valtava hyvyytensä ja huolenpitonsa seuraa kaikissa elämän olosuhteissa. – "Sula hyvyys ja armo seuraavat minua kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti." Ps. 23:6. Niin, sellainen on tulevaisuutemme, jos annamme Jumalan pelastaa ja pyhittää meidät, kun olemme täällä maan päällä!

Se on todellisuutta, että eräänä päivänä Kristus tulee tulenliekissä kostamaan kaikille, jotka eivät ole olleet kuuliaisia hänen evankeliumilleen. Mutta on yhtä varmaa, että ne jotka ovat olleet kuuliaisia hänelle, heidät kirkastetaan ja he saavat kunnian iankaikkisesti. Kumpa olisimme heidän joukossaan. (2. Tess. 1:6-10)

Tämä artikkeli sisältää otteen vihkosesta «Uusi liitto ja laittomuuden salaisuus», jonka on kirjoittanut Sigurd Bratlie (Skjulte Skatters Forlag, kesäkuu 1952); ja seuraavista artikkeleista BCC:n lehdestä «Skjulte Skatter»: «Täydelliden ja eheä», Sigurd Bratlie (helmikuu 1954); «Tiellä kirkkauteen», Aksel J. Smith (kesäkuu 1953) ja «De herlige og underfulle», Aksel J. Smith (toukokuu 1954).

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag
 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.