Mitä se tarkoittaa, että minut on ristiinnaulittu Kristuksen kanssa?

Mitä se tarkoittaa, että minut on ristiinnaulittu Kristuksen kanssa?

Tämän ydinopetuksen ymmärtäminen on elintärkeää!

3 Minuuttia ·

"Mehän tiedämme, että vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, jotta synnin ruumis nujerrettaisiin, niin ettemme enää palvelisi syntiä." Room. 6:6.

Paavali kirjoittaa ikään kuin se olisi tuttua ja siihen uskottaisiin, että vanha ihminen ristiinnaulittiin. Täällä Norjassa tämä on mitä suurimmassa määrin tuntematonta kristittyjen parissa. Se on heille ehkä kuollutta tietoa, mutta he eivät usko siihen, jolloin siitä ei ole mitään iloa.

Kuulin hiljattain erään nuoren miehen todistavan, että hän uskoi nyt olevansa Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, että se oli uskon asia. Hän suorastaan riemuitsi. Oli siunattua kuulla se, sillä se oli jotain aivan muuta kuin vanha oppi synnin tekemisestä ja armon saamisesta. Se sopii vasta-alkajalle, mutta kun uskovan pitäisi aikaa myöden olla opettaja Kristuksessa, mutta tekee edelleen syntiä, se on velttoa ja murheellista. Meidän on nyt kerta kaikkiaan tultava siihen, että voitamme kaikessa, minkä tiedämme olevan syntiä, sillä se on peräisin vanhasta ihmisestä. Tiedostamaton selviää meille vähitellen. Kun saamme siitä valoa, silloin myös se ristiinnaulitaan. Synnin ruumis nujerretaan, emmekä enää palvele syntiä.

Uskon kautta pidämme synnin kuolemassa, minne se oikeutetusti kuuluukin. Pidämme itseämme synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.

Synnin ei tule hallita kuolevaisessa ruumiissamme, niin että tottelemme sen himoja (Room. 6:11 ja 12).

Himot ovat kuolevaisessa ruumiissamme, mutta me emme saa olla kuuliaisia niille. Ts. meidän on oltava kuolleita himoille. Siihen olemme saaneet vallan ottamalla tämän uskonasenteen: Kuollut Kristuksen kanssa, ristiinnaulittu Kristuksen kanssa.

"Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa." Gal. 2:20. Jos Paavali saattoi uskoa olevansa ristiinnaulittu Kristuksen kanssa, niin sen täytyy olla mahdollista myös meille. Siksi on myös kirjoitettu tosiasiana: "Ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omia, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen." Gal.5:24.

Miksi sitten elää saamatta voittoa. Tappioista uikuttaminen ja valittaminen kuulostaa niin nöyrältä, mutta pohjimmiltaan se on pelkkää syntiä ja epäuskoa. Samasta lähteestä ei voi tulla karvasta ja makeaa vettä.

Ei auta seistä ristin juurella, sillä Jeesus ei voittanut alhaalla ristin juurella. Meidän on tultava ylös ristille. Siellä Jeesus voitti hallitukset ja vallat ja kaikki helvetin sotajoukot. Siellä meidänkin tulee voittaa.

Tätä pappien ja saarnaajien tulee mahdollisimman pian alkaa opettaa opetuslapsilleen, sillä tosiasia on, että äärimmäisen harvoilla uskovilla on uskoa ja selkeät linjat tässä kysymyksessä, joka kuitenkin on elämän kysymys.

Artikkeli julkaistiin ensin otsikolla «Korsfestet med Kristus» BCC: n «Skjulte Skatter»- lehdessä syyskuussa 1935.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.