Mitä Raamattu sanoo Saatanasta?

Mitä Raamattu sanoo Saatanasta?

Mitä Raamattu oikeastaan sanoo Saatanasta?

6 Minuuttia ·

Saatana on pelottava luomus. Hän on vastenmielinen näky sarvineen, kauloineen, atraimineen jne. Tämä on se kuva Saatanasta, jonka useimmat meistä tuntee. Jos taas katsomme, mitä Raamattu oikeastaan sanoo hänestä, näemme kuinka perustavaalaatuisen väärä tämä kuva on.

Tämä on hyvin vaarallinen väärintulkinta. Hesekiel 28:12-15:ssa on oikea kuva Saatanasta: "Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa!… Sinä olet kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento… Nuhteeton sinä olit vaelluksessasi siitä päivästä, jona  sinut luotiin…"

Tämä ei vastaa sitä tyypillistä kuvaa Saatanasta, mikä monilla ihmisillä on. Hän oli todellakin voideltu kerubi, hän kuului enkelien korkeimpaan joukkoon. Hän istui taivaassa, hän oli jumal'olento ja hänellä oli korotettu asema. Jumala oli luonut hänet ja hän oli täydellinen kauneudessaan.

Saatanan lankeemus

Mutta Saatana käänsi katseensa pois Luojastaan ja alkoi ihailla luotua; itseään: "Sinun sydämesi ylpistyi sinun kauneudestasi, ihanuutesi tähden sinä kadotit viisautesi." (Hes. 28:17). Hänestä tuli ylpeä ja hän korotti itsensä ja vallanhalu syttyi hänessä. Hän halusi asettua itse Jumalan asemaan. Hän kuiskaili valheita niin, että sai kolmasosan taivaan sotajoukoista puolelleen.

"Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä, kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja! Sinä sanoit sydämessäsi: ‘Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelel, pohjimmaiseen Pohjolaan. Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.'"  (Jes. 14:12-15)

Ongelma alkoi tästä "minä haluan". Saatana kääntyi pois kuulemasta Jumalan ääntä ja alkoi etsiä omaa tahtoaan. Muun tahdon asettaminen Jumalan tahdon edelle, on samaa kuin sanoisi, että Jumalan tahto ei ole täydellinen. Kun Saatana sanoi: "Minä haluan", silloin synti alkoi. Jumala kutsuu itseään nimeltä ja sanoo: "MINÄ OLEN". (2. Moos. 3:14). Hän ei anna tätä nimeä kenellekään muulle. Joka haluaa olla jotain itsessään, on siksi konfliktissa Jumalan kanssa, ja hänet heitetään ulos.

"Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmeitä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa." (Ilm.12:7-9).

Kun Saatana sanoi: "Minä haluan", silloin synti alkoi.

Saatana tämän maailmanruhtinaana

Näin Saatana heitettiin pois taivaasta, ja nyt ei enää koskaa tule asettaa Jumalan ehdotonta hyvyyttä, viisautta ja rakkautta kyseensalaiseksi. Todistetusti Jumalan tahto on ainoa hyvä ja täydellinen. Siksi Saatana sai herruuden tässä maailmassa, ja hänen päämääränsä on asettua tämän maailman jumalaksi. Maa ei ole Jumalan välittömän kontrollin alaisuudessa vaan Saatanan, joka on saanut käytännöllisesti katsoen vapaat kädet tehdä, mitä haluaa. Jeesus kutsuu Saatanaa "tämän maailman ruhtinaaksi" (Joh. 12:31). Apstoli Paavali kutsuu häntä "tämän maailma jumalaksi". (2.Kor. 4:4) Tämä on Jumalan suunnitelma saada selville todistus synnin kavaluudesta ja petoksesta. Se, että Saatanan tapa johtaa vain kuolemaan ja tuhoon, on  todistettava perin pohjin.

Saatana käyttää ihmisissä asuvaa ylpeyttä saadakseen heidät itsensä ja suuruutensa valtaamiksi

Suurin osa maailmasta ei ole selvillä siitä, että se "on pahan vallassa". (1. Joh. 5:19). Saatana käyttää ihmisissä asuvaa ylpeyttä saadakseen heidät itsensä ja suuruutensa valtaamiksi, ja tämä on vaikuttanut kaikilla ihmisyyden tasoilla. Hänen päämääränsä on, että ihmiset olisivat niin varmoja omista inhimillisistä kyvyistään, että se sulkee Jumalan kaiken ulkopuolelle. Hän ei ole kiinnostunut tekemään maailmasta pahaa, vaan saamaan kaikki vain oman herruutensa alaisuuteen. Hän kuiskailee edelleen valheitaan kaikille ja kylvää ylimielisyyttä ja epäilystä, aivan samoin kuin hän teki ollessaan taivaassa.

Saatanan vastustajat

Kuitenkin Jumala ojentää kättään estämään Saatanaa toteuttamasta suunnitelmiaan kokonaan. Hän lähetti Jeesuksen avaamaan uuden tien ihmiskunnalle. Kaikkialla maailmassa on ihmisiä, jotka ovat luopuneet omasta tahdostaan seuratakseen Pelastajaansa, ja he uskovat Jumalan täydelliseen tahtoon. Yhdessä nämä uskolliset sielut muodostavat Jumalan seurakunnan. Tämä joukko on piikki Saatanan silmässä. Hän tekee työtä saadakseen aikaan epäluuloja, ylpeyttä, hajaannusta tai mitä vainpystyy, jotta ihmisten sydän kääntyisi pois Jumalasta.

"Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenet hän saisi niellä." (1. Piet. 5:8). Hän etsii epätoivoisesti; hän haluaa saada täyden kontrollin tästä maailmasta, ja hän hyökkää, missä vain voi, toteuttaakseen suunnitelmansa. Mutta kaikille niille, joiden sydän on Jumalan puolella, on mahdollista vastustaa paholaista.

"Lopuksi vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa!… ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä." (Efes. 6: 10-17)

Nämä ovat ne, jotka uskollisuudellaan osoittavat, että Jumalan tie on täydellinen

På grunn av denne kraften som er tilgjengelig finnes det mennesker over hele jorden som står mot Satans bedrag, som seirer over synden, og skinner som et lys i denne mørke og onde verden. Disse er de som ved sin trofasthet viser at Guds vei er fullkommen, mens resten av menneskeheten beviser at Satans vei, denne stolte «Jeg vil», bare fører til ødeleggelse. Når denne jorden er borte, er det Guds vilje som består for all evighet. Satan, den store forføreren, kastes til slutt i ildsjøen for evig og alltid. (Åpenbaringen 20,10)Tämän voiman perusteella, mikä on saatavana, on kaikkialla maailmassa olemassa ihmisiä, jotka vastustavat Saatanan petosta, jotka voittavat synnin, ja jotka loistavat kuin valo tässä pimeässä ja pahassa maailmassa. Nämä ovat ne, jotka uskollisuudellaan osoittavat, että Jumalan tie on täydellinen, kun taas loput ihmisistä osoittavat, että Saatanan tie, tämä ylpeä "Minä haluan", johtaa vain tuhoon. Kun tämä maailma katoaa, Jumalan tahto pysyy iankaikkisesti. Saatana, suuri eksyttäjä, heitetään lopuksi tulijärveen ainiaaksi. (Ilm. 20:10)

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.