Mitä minun tulee muistaa "pahana päivänä"

Mitä minun tulee muistaa "pahana päivänä"

Onko sinulla ollut joskus päivä, jolloin kaikki näyttää menevän pieleen?

3 Minuuttia ·

Onko sinulla ollut joskus päivä, jolloin kaikki näyttää menevän pieleen?

Sillä hetkellä, kun nouset ylös sängystä, toivot vain, että voisit ryömiä takaisin sänkyyn ja hypätä kaikkien niiden asioiden yli, jotka sinua odottavat kyseisenä päivänä. Uskon, että kaikki olemme kokeneet sellaisia aikoja.

Jumalan lupaus

Tämä on sellainen päivä, jolloin Jumala antaa sinulle erityisen mahdollisuuden voittoon. Oikeastaan ei tunnu siltä, että hän välittäisi sinusta, kun kaikki näyttää menevän vikaan! Mutta Jumalan sana on selvää. "Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus. Jumala on uskollinen. Hän ei salli teitä kiusattavan enempää kuin kestätte, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää." 1. Kor. 10:13. Se tarkoittaa, että jopa niinä päivinä, kun kaikki näyttää olevan sinua vastaan, on mahdollista olla tulematta ärsyyntyneeksi ja katkeraksi tai olla lankeamatta, kun tulet kiusatuksi.

Tämä on sellainen päivä, jolloin Jumala antaa sinulle erityisen mahdollisuuden voittoon.

Davidin esimerkki: Peloton voittaja

Muistan erityisesti yhden kerran, kun minulla oli yksi näistä päivistä ja kaikki tuntui olevan minua vastaan. Kun menin illalla vuoteeseen ja ajattelin kaikkia niitä asioita, mitä oli tapahtunut, muistin kertomuksen Daavidista ja Goljatista Vanhasta testamentista. Daavid oli vain nuori poika ja vastassa oli valtava jättiläinen, mutta hän oli niin täynnä uskon henkeä, ja hän luotti täysin Jumalaan, niin että hän oli peloton. Tässä uskon hengessä ja voimassa hän kykeni voittamaan ja surmaamaan jättiläisen, ja lopulta koko vastustajan joukot lyötiin. Hän iski vastustajalta pään ja hänen uskollisuutensa ansiosta rauha palautettiin israelilaisten keskuuteen, kun aikaisemmin filistealaiset olivat vaivanneet heitä.

Voittoisa elämä

Ajattelin, kuinka tämä kertomus liittyy päivään, joka minulla oli juuri ollut. Tunsin, että olin ollut koko päivän taistelukentällä, ja saatoin nähdä viholliset lihassani, sellaiset kuin ärsyyntymiseni tai vihaisuus siitä, että en pystynyt muuttamaan tilannetta. Kuinka helppoa onkaan sellaisessa tilanteessa antaa turhautumiseni suuntautua toisia kohtaan – röyhkeänä vastauksena tai vihan purkauksena. Mutta tiesin, että jos olisin tehnyt niin, silloin viholliseni olisivat voittaneet. Silloin en olisi voittanut niitä; ne olisivat vieneet voiton. Sen sijaan, että olisin reagoinut sillä tavalla, pystyin tuntemaan viholliset itsessäni, ja tuomitsin ne ennen kuin lankesin. Pystyin kieltämään periksi antamisen katkeruudelle, ärtymykselle tai vihalle. Joka kerta kun ne nousivat esiin, pystyin sanomaan "Ei!" ja rukoilemaan apua voittoon.

Tiesin, että vihollisteni päät olivat käsissäni, ja tunsin uskomattoman rauhan ja ilon, kun tiesin, että Jumala todella oli antanut pääsyn päivän monista tilanteista.

Päivän päätteeksi saatoin todeta, että olin taistellut uskomattoman taistelun omaa syntistä luontoani vastaan. Tiesin, että vihollisteni päät olivat käsissäni, ja tunsin uskomattoman rauhan ja ilon, kun tiesin, että Jumala todella oli antanut pääsyn näistä monista tilanteista. Tiesin, etten ollut antanut periksi, vaan olin voittanut.

Ja Jumala toivoo juuri sitä tilanteissasi! Voit myös palauttaa rauhan maahan, jopa sellaisina päivinä, kun kaikki menee pieleen!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.