Mitä Hengen kaste on?

Mitä Hengen kaste on?

Mitä tarkoittaa, että Jeesus “kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella”?

4 Minuuttia ·

Johannes Kastaja kastoi syntien anteeksiantoon, mutta hän julisti samalla, että Jeesus toisi kasteen, joka olisi paljon kattavampi ja syvempi. "Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella." Matt. 3:11.

Mikä Hengen kaste on?

Hengen kaste on "Hengen vuodatus". Kun ihminen kastetaan Pyhällä Hengellä, hän saa voiman ja rohkeuden Jumalalta tehtävänsä suorittamiseen ja synnin voittamiseen omassa elämässään.

Tiedät itse, oletko kokenut Hengen kasteen. Myös opetuslapset tiesivät sen helluntaina. Heillä oli vaarmasti etukäteen jokin käsitys siitä, kuinka he kokisivat Hengen kasteen. Näin on varmaan myös sinun laitasi, rakas lukija, joka et vielä ole tullut kastetuksi Hengellä, mutta toivot sitä kovasti. Kokemusta voidaan kuvailla monella tapaa. Mutta monet Hengellä kastetut ihmiset tunnistavat itsensä tästä, mitä kerron:

Elämä muuttuu kertaheitolla. Jumalan voima menee usein kuin virta ruumiin läpi ja täyttää ihmisen loputtomalla ilolla ja onnella. Opetuslapset huumaantuivat ilosta niin, että ihmiset luulivat, että he olisivat täynnä makeaa viiniä.

Hengen kaste on "Hengen vuodatus".

Jotkut ovat niin onnekkaita, että he saavat Hengen kasteen heti käännyttyään, ja joskus he saavat myös kielilläpuhumisen lahjan. Tämä tapahtuu tyypillisesti silloin, kun kaupungissa puhkeaa herätys. Näin ei kuitenkaan ole välttämättä laita kaikkien kääntyneiden kohdalla. Jotkut käyvät läpi "kuivan kauden" ennen kuin saavat Hengen kasteen. Mutta tietenkään ei ole olemassa mitään aikataulua, milloin tämä autuas Hengen kaste saadaan.

Monien kristittyjen parissa on levinnyt väärinkäsitys siitä, että henkilö ei ole saanut Hengen kastetta, jos häneltä puuttuu kielilläpuhumisen lahja.Tämä lahja tulee usein myöhemmin, monet saavat sen vasta, kun heräys alkaa ja jotkut taas saavat aivan muita armolahjoja.

Miksi tarvitsen Hengen kasteen?

Jos huomaat, että elämäsi on kuivaa ja raskasta, niin rukoile Hengen kastetta. Tarvitset sitä, kun toivot hartaasti voittoa  kateudesta, vihasta jne. Raamatussa sanotaan, että Henki annetaan niille, jotka tottelevat häntä. Ei kannata odottaa Pyhän Hengen kastetta rentoutumalla  ja tekemällä syntiä niin kuin teit silloin, kun ei ollut kääntynyt. Ei, lue Raamattua, vaikka elämä on kuivaa, vastusta kuitenkin esim. himoa vihastua tai ärsyyntyä. Jonakin päivänä sinut kastetaan Pyhällä Hengellä! Sinusta, joka aiemmn olit ihmispelon vaivaama, tulee rohkea, aivan samoin kuin Pietari muuttui helluntaina. Sinulle koittaa aivan uusi aika. Kuivat raamatunjakeet tulevat yllättäen eläväksi Hengen ilmestyksen myötä, ja voit saada apua Jumalan sanasta, kun tulet vaikeisiin olosuhteisiin. Miksi? Koska olet saanut Hengen kasteen.

Mutta ei ole tarkoitus, että pysähdymme voimakkaaseen Hengen kasteen kokemukseen emmekä mene eteenpäin. Voima, jonka olemme saaneet Hengen kasteessa, ja joka on tehnyt meidät onnelliseksi, tulee käyttää hyvän tekemiseen, niin että voimme tulla Jumalan kanssatyöntekijöiksi maan päällä.

Jos huomaat, että elämäsi on kuivaa ja raskasta, niin rukoile Hengen kastetta. Tarvitset sitä, kun toivot hartaasti voittoa  kateudesta, vihasta jne.

Jeesus halusi kastaa meidät Pyhällä Hengellä ja tulella. Kun seuraamme Hengen vaikutuksia, tulemme kärsimyksiin, ja sitä Jeesus tarkoitti tulella. Ne ovat niitä kärsimyksiä, jotka seuraavat, kun tahdomme tehdä hyvää. Aivan samoin kun opetuslapset saivat käskyn tehdä kaikki kansat Jeesuksen opetuslapsiksi. Tämä tarkoitti, että heidän piti tulla pois mukavuusalueeltaan ja itsestään, usein sinne, minne he eivät halunneet – ja se merkitsee ahdistuksia (tulta). He eivät saaneet lupaa istua hiljaa muistoineen helluntaipäivästä. Ei, vaan kohti niitä monia tehtäviä, jotka odottivat heitä. Juuri sama koskee meitä, jotka elämme nyt ja olemme saaneet Hengen voiman sisimpäämme.

Ja vaikka olemme saaneet Pyhän Hengen, on meillä koko ajan käyttöä uudelle täyteydelle. Vaikka olisimme täyttyneet Pyhällä Hengellä, voimme helposti tulla ympäröivän maailman vaikuttamiksi, missä elämme, ja voimme menettää Pyhän Hengen täyteyttä. Siksi Raamatussa kehotetaan: "Täyttykää Hengellä." (Ef. 5:18) ja sen me saamme, kun rukoilemme hartaasti uutta täyttymystä ja toteutamme sitä, mitä luemme Raamatusta.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.