Mistä tiedän, että Jumala rakastaa minua?

Mistä tiedän, että Jumala rakastaa minua?

Mehän tiedämme teoriassa, että Jumala rakastaa meitä. Mutta missä hän on vaikeina aikoina?

5 Minuuttia ·

Saamme jatkuvasti kuulla, että "Jumala rakastaa sinua." Jumala on rakkaus. Tämä voi kuulostaa hyvinkin teoreettiselta, erityisesti silloin, kun meillä on vaikeuksia. Missä hänen rakkautensa on silloin?

Niinä hetkinä, kun elämä tuntuu ylivoimaiselta, kun istut yksin pää käsien varassa ja ajattelet mielessäsi: "Missä Jumala on nyt?" Kyyneleet virtaavat poskiasi pitkin. Olet juuri menettänyt työpaikkasi. Olet menettänyt ystävän. Sinulla on ollut tosi rankka päivä. Sinulla on ehkä ollut pitemmän aikaa huonoa "tuuria". Joku on ehkä tehnyt jotain sellaista, mikä on loukannut sinua. Ehkä olet lopen väsynyt siihen, mitä olet, etkä usko, että olisit ansainnut hänen rakkauttaan. Voi olla monia eri syitä, jotka saavat sinut epäilemään Jumalan rakkautta ja miettimään, onko hänellä ylipäätään huolenpitoa sinusta.

Jumala tuntee sinut paremmin kuin sinä itse

Kun sellaiset ajatukset nousevat ja yrittävät lannistaa sinut, silloin Jumalan sana on paras apu. Raamatussa on runsaasti todisteita siitä, että Jumala rakastaa sinua. Kuningas Daavid kirjoitti:

«Herra, sinä tutkit minua ja tunnet minut. Istuinpa minä tai nousen, sinä sen tiedät; sinä ymmärrät minun ajatukseni kaukaa. Käynpä tai makaan, sinä sen havaitset, ja kaikki minun tieni ovat sinulle tutut. Sillä katso, ei ole sanaa minun kielelläni. jota sinä, Herra, et täysin tunne.» (Ps. 139:1-4).

Jumala ei ole koskaan unohtanut ketään. Hän pitää kaikkia kallisarvoisia luomuksiaan kämmenellään.

Tällainen Jumala sinulla on. Sellainen, joka tuntee sinut paremmin kuin sinä itse. Hän tietää kaikki olosuhteet elämässäsi. Hän ei ole koskaan unohtanut ketään. Hän pitää kaikkia kallisarvoisia luomuksiaan kämmenellään. (Jes. 49:15-16)

«Sillä sinä olet luonut minun munaskuuni, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa. Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti, ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää.» (Ps. 139:13-14)

«Kuinka kalliit novat minulle sinun ajatuksesi, Jumala, kuinka suuri on niitten luku!» (Ps. 139:17)

Jeesus kertoo meille, että varpunenkaan ei putoa maahan Jumalan sallimatta. (Matt. 10: 29-31) Kuinka paljoa enemmän hän seuraakaan niitä, jotka hän on luonut kuvakseen? (1. Moos. 1:27)

Minä en päästä enkä hylkää sinua

Kun kohtaamme vaikeita aikoja elämässämme, se ei tapahdu siksi, että Jumala ei huolehtisi meistä; eikä siksi, että hän olisi hylännyt meidät. Jumala on suunnitellut tarkasti elämän jokaiselle meistä, pienintä yksityiskohtaa myöten. Hänen suunnitelmansa on pelastaa meidät. Jumala haluaa saada meidät riippuvaiseksi itsestään, sen sijaan että luottaisimme omiin kykyihimme. Ja kun kohtaamme vaikeita aikoja, hän ei jätä meitä oman onnemme nojaan.

Tämän valtavan rakkaudenlahjan perusteella, jonka Jumala on antanut meille, me voimme saada laupeuden ja armon avuksemme oikeaan aikaan armon valtaistuimelta.

Hän lähetti rakkaan Poikansa maailmaan, jotta meillä olisi ylimmäinen pappi, joka voi sääliä meidän heikkouksiamme. Tämän valtavan rakkaudenlahjan perusteella, jonka Jumala on meille antanut, me voimme saada laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan armon valtaistuimelta. (Hebr. 4:16). Mene armon valtaistuimen luo näinä aikoina. Sieltä löydät Isän ja Pojan, jotka odottavat vain sitä, että rukoilet apua.

Silloin saat kokea, että Herra haluaa olla kanssasi, aivan samoin kuin hän oli Joosuan kanssa kauan sitten.

«Niinkuin minä olin Mooseksen kanssa, niin minä olen sinunkin kanssasi; minä en jätä enkä hylkää sinua. Ole luja ja rohkea!» (Joos. 1:5-6)

Tämä ei merkitse sitä, että vaikeat ajat vain häviäisivät. Se merkitsee sitä, että saat voiman, rohkeuden ja armon selviytyä näiden aikojen läpi. Jumala on kanssasi ja hän on ylimmäinen pappisi, joka säälii sinua ja rukoilee jokaisen askeleesi puolesta tällä tiellä. (Hebr. 7:25) Silloin tulet koetusten läpi kuin tulessa koeteltu kulta, ja lopputuloksena on sielusi pelastus. Näin suuresti Jumala rakastaa meitä. Hän on suunnitellut jokaisen hetken pelastukseksemme. Hän ei koskaan anna sinulle enemmän kuin minkä voit kestää. (1. Kor. 10:13)

Jumalan myötätunto

Jumala tuntee meidät, ja hän säälii meidän heikkouksiamme. Hän ei ole ankara, väärämielinen Jumala. Hän on vanhurskas ja hänellä on harras myötätunto meitä kohtaan. Hän on meidän suurin tukijamme; kukaan ei toivo onnistumistamme enemmän kuin hän. Usko se. Usko niihin fantastisiin rohkaiseviin sanoihin, joita hän puhui profeetta Jeremian kautta.

«Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra; rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte avuksenne minua, tulette ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne.» (Jer. 29:11-13).

Hän on meidän suurin tukijamme; kukaan ei toivo onnistumistamme enemmän kuin hän.

Hän on sinun kanssasi joka hetki päivästä ja hän rakastaa sinua enemmän kuin saatat käsittää. (Room. 8:38-39)

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.