Milloin teen Jumalan Pyhän Hengen surulliseksi?

Milloin teen Jumalan Pyhän Hengen surulliseksi?

Kun ymmärrän, etten voi elää elämääni voitossa synnistä ilman Pyhän Hengen apua, tulee siitä erittäin tärkeää, kuinka vastaan silloin kun Pyhä Henki puhuu minulle.

3 Minuuttia ·

Kun ymmärrän, etten voi elää elämääni voitossa synnistä ilman Pyhän Hengen apua, tulee siitä erittäin tärkeää, kuinka vastaan silloin kun Pyhä Henki puhuu minulle. Ennen kaikkea minun tulee kuunnella sen ääntä!

Elämme kiireisessä yhteiskunnassa ja useimpien meidän arkipäivämme on myös kiireistä, lyhyiden matkustusvälien, nopean kommunikoinnin, nopeasti käsillä olevan informaatiotulvan kanssa jne. Jos en kaiken tämän keskellä elä tietoista elämää, ja pidä ajatuksiani siinä, mitä Henki haluaa, silloin en myöskään voi kuulla sen ääntä, kun se puhuu sisällä sydämessäni. Teen Pyhän Hengen surulliseksi, jos en kuuntele – Henki pettyy, koska hänellä olisi niin paljon kerrottavaa minulle. Asioita, jotka tekisivät minut iloiseksi ja onnelliseksi, ja jotka johtaisivat minut elämään vapaudessa synnistä ja itsestäni.

Tottelemattomuus tekee Pyhän Hengen surulliseksi

Jeesus kutsui Pyhää Henkeä myös “Auttajaksi” ja sanoi myös: “Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. ” Joh. 16,13. Kaikki kristityt ovat kutsuttuja seuraamaan Jeesusta hänen jalanjäljissään, hänen, joka ei tehnyt syntiä. Mutta minun täytyy tulla johdetuksi askel askeleelta, koska yksin en voi löytää tietä.

Jumala lähettää Pyhän Hengen niille, jotka ovat kuuliaisia Hänelle.

Henki ei halua pakottaa minua – mutta hän haluaa ohjata minut voittoelämään, onnellisimpaan elämään, mitä ihminen voi elää. Pyhä Henki haluaa ohjata minut nöyryyden tielle, koska se on ainoa tie voittoelämään. Jos en halua tulla johdetuksi ja valitsen mieluummin oman tien, petän Pyhän Hengen.

Jumala lähettää Pyhän Hengen niille, jotka ovat kuuliaisia hänelle. Raamatussa tulee selvästi ilmi, että Pyhä Henki ja liha, ihmisluontomme, ovat täysin toistensa vastakohtia. En voi elää luonnollisten taipumuksieni mukaan ja samalla olla kuuliainen Hengelle. Sen takia Efesolaiskirjeessä 4, 30-31 lukee ” Älkää tuottako surua Jumalan Pyhälle Hengelle… Hylätkää kaikki katkeruus, kiukku, viha, riitely ja herjaaminen, kaikkinainen pahuus.” Teen Pyhän Hengen surulliseksi, kun en ole hänelle kuuliainen.

Voita synti Pyhän Hengen avulla

Pyhä Henki antaa minulle myös voiman kuunnella, ja voiman voittaa kaikki omat taipumukseni ihmisluonnossani. Kun Jumala näkee, että haluan vilpittömästi totella häntä, lähettää hän Pyhän Henkensä auttamaan minua. Jeesus kertoi opetuslapsille, että he tulisivat täyttymään voimalla, Pyhän Hengen laskeutuessa heidän ylleen. Niin kuin janoinen mies erämaassa juo ahnaasti vesilähteestä, täytyy minunkin juoda ahnaasti Jumalan Pyhää Henkeä, täyttääkseni itseni sillä, jos haluan elää rikasta elämää kristittynä.

Kun Jumala näkee, että haluan vilpittömästi totella häntä, lähettää hän Pyhän Henkensä auttamaan minua.

Jumalan Henki on hänen Sanassaan. Kun juon runsaasti siitä lähteestä ja uskon hengestä, mikä on Sanassa, tulen saamaan voiman voittaa synnin, kun tulen kiusatuksi, ja teen Jumalan tahdon oman tahtoni sijaan. Teen Pyhän Hengen surulliseksi jos vaellan erämaassa, joka on minun oma tahtoni ja tieni, liian varattu tai liian laiska juomaan uskon henkeä ja voimaa, joka on Jumalan Hengessä.

Mutta meidän ei tarvitse tehdä Pyhää Henkeä surulliseksi! Hän tietää että olemme heikkoja, emmekä edes osaa rukoilla oikein. Mutta hän elää auttaakseen meitä hädässämme, ja rukoilee puolestamme, jotta voimme nähdä Jumalan tahdon ja tehdä sen mukaan. Room. 8,26-27. Silloin saamme kokea ja tuntea Pyhän Hengen lohdutuksen, kuin myös sen antaman voiman.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.