Mene suoraan sisältöön

Millainen sosiaalisen median käyttäjä olet?

Oletko itsekäs vai siunaatko toisia?

Jos kopioit ja liität otsikon Googleen, löydät joukon niin kutsuttuja persoonallisuuksia sosiaalisen median käyttäjistä, mm. “seuraaja”, “uskollinen”, “huomionhakuinen”, “flirttailija”, “toiminnallinen”, jne. Jakaisin heidät paremminkin kahteen tyyppiin: itsekkäisiin ja niihin, jotka siunaavat toisia.

Oletko itsekäs vai siunaatko toisia?

Joka päivä, riippumatta siitä, missä olet, ajatuksiasi, sanojasi ja toimintaasi motivoi joko oma egosi ja itsevarmuutesi tai sitten halusi palvella ja siunata toisia. Tämä sama tulee esille sosiaalisen median käytössä.

Millainen sosiaalisen median käyttäjä olet? Onko mielialasi riippuvainen siitä, kuinka monta “tykkäystä” ja kommenttia olet saanut? Haetko jatkuvasti lisää huomiota, tunnetko itsesi tyhjäksi ja tyytymättömäksi? Ota hetki aikaa ja mieti, mikä sinua motivoi.

Jos sosiaalisen median käyttöäsi ohjaa egosi, “minä, minun, minua”, olet pian tyytymättömyyden, ylpeyden, murehtimisen, pinnallisuuden ja itsekkyyden labyrintissä. Näin on olitpa sitten online tai et. Olet epävakaa ja onnesi riippuu siitä, kuinka näet itsesi suhteessa toisiin ihmisiin tai kuinka toiset puhuvat sinusta ja kuinka he kohtelevat sinua.

Tunnet itsesi tyhjäksi.

Onneksi on olemassa yksi tie ulos tästä itsekkyyden labyrintistä.

Etsi mahdollisuuksia siunata

“Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian vuoksi, vaan pitäkää nöyrästi toista parempana kuin itseänne.” Fil. 2:3.

Ajattele, kuinka kuuliaisuus tätä voimakasta kehotusta kohtaan voi muuttaa toimintaasi ja jopa ajatustapasi! Ajattele, kuinka hienoa on, kun tämä jae on päämääräsi ja ohjeesi arkipäivässä – olitpa Internetissä tai et! Kun aiemmin halusit julkaista parhaat “selfiet” tai odotit kommentteja ja “tykkäyksiä”, tai chattailit pinnallisesti ystävien kanssa – ja ehkä jopa levitit huhuja toisista omaksi eduksesi, etsitkin nyt mahdollisuuksia siunata.

Sosiaalinen media – monipuolinen työkalu

Sen sijaan, että itsetuntosi ja onnesi olisi riippuvainen siitä, mitä koet sosiaalisessa mediassa, sosiaalisesta mediasta tuleekin fantastinen työkalu sinulle. Unohdat itsesi ja sen, mitä muut sinusta ajattelevat ja etsit tapoja, kuinka voisit nostaa toisia esiin. Sen sijaan että olisit kateellinen toisten julkaisuista, missä he kertovat ostoksistaan tai lomastaan tai mitä se sitten onkaan, mistä tavallisesti tulit kateelliseksi, riemuitset niiden kanssa, jotka ovat iloisia! Siinä missä aiemmin olit ärsyyntynyt tai välinpitämätön suhtessa joihinkin joilla oli vaikeaa, rukoilet kyseisten ihmisten puolesta ja etsit, kuinka voisit siunata heitä. Lähetät rohkaisevia viestejä selän takana puhumisen sijaan. Muistat ihmisten syntymäpäivät. Kirjoitat positiivisia kommentteja. Sellaiset yksinkertaiset, pienet asiat voivat merkitä paljon.

Sinä itse valitset

Olemme luonnostamma itsekkäitä, eikä luonnossamme ole taipumusta siunata ja rakastaa ja pitää toista parempana kuin itseämme. Oma egomme, syntinen luontomme, tulee olla aina ristiinnaulittu Kristuksen kanssa. (Gal. 2:20). Mutta voit päättää tehdä tämän tietoisesti uskon kautta ja Jumalan puolelta on selväää, että hän haluaa auttaa sinua joka kerta, kun tulet kiusatuksi ja siunata sinua.

Millainen sosiaalisen median käyttäjä olet? Sinä itse päätät sen! Päätä, että olet “siunaaja”, niin pian löydät tapoja siunata – sekä sosiaalisessa mediassa että muuten!

Opin pääkohdat

Tutustu siihen, kuinka Jumalan sana kehottaa ja auttaa meitä elämään 100% hänen tahtonsa mukaan, niin ettei meidän tarvitse enää langeta syntiin, vaan että voimme päästä voittoisaan elämään.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Minä olen ristiinnaulittu Kristuksen kanssa

Tämä kirjanen perustuu siihen, mitä Paavali kirjoittaa Gal. 2:19-20:ssä: «Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa.» Tässä Elias Aslaksen selittää, mitä se tarkoittaa ja kuinka lukijalla voi olla sama todistus elämässään kuin Paavalilla.

Seuraa meitä