Miksi voin olla kiitollinen myös huonoina päivinä

Miksi voin olla kiitollinen myös huonoina päivinä

Todistus siitä, mitä voi tehdä, jos raskaat ajatukset pyrkivät tulemaan mieleen.

4 Minuuttia ·

Emily on tullut kiusatuksi raskaisiin ajatuksiin enemmän kuin kerran, aivan niin kuin me muutkin; ajatuksiin itsesäälistä ja tyytymättömyydestä olosuhteisiin. Mutta hän on myös huomannut, että Jumala ja hänen sanansa on totta hänen elämässään. Lue hänen todistuksensa täältä.

Jumala on antanut minulle niin monia asioita. Minulla on hyvä työ, oma talo ja hienot asuinkaverit. Minulla on niin paljon kaikkea, mistä voin olla kiitollinen.

Kiusaus murehtimiseen

Mutta asun paikassa, missä talvet ovat pitkiä, kylmiä ja pimeitä.

Joskus lumi tuntuu minusta niin raskaalta. Se kasautuu päälleni yhdessä sähkölaskujen, raskaiden työpäivien ja kaikenlaisen murehtimisen kanssa. On uskomatonta, kuinka monen asian toivoisin olevan toisin; sään pitäisi olla lämpimämpää, minun olisi pitänyt saada ylennyt töissä, ja miksi olen edelleen sinkku? On helppo tulla raskautetuksi, pahantuuliseksi ja onnettomaksi.

Kun etsin Jumalaa ensin, hän tulee huolehtimaan, että minulla on se, mitä tarvitsen elämään ja pelastukseen.

Mutta on hyviä uutisia! Kun mieleeni tulee raskaita ajatuksia, ja kun talvi vaikuttaa loputtomalta tai kun ajattelen, että elämän pitäisi olla toisenlaista kuin se on, minun ei tarvitse kuunnella näitä ajatuksia. Olen ennen kaikkea opetuslapsi. Olen antanut elämäni Jumalalle – koko elämäni. Ja mitä saan tilalle? Kaiken. Minun ei tarvitse murehtia. Jeesus on sanonut meille: "Minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt." Matt. 11:30. Aikaisemmin hän sanoo: "Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi myös kaikki tämä." Matt. 6:33. Kun etsin Jumalaa ensin, hän tulee huolehtimaan, että minulla on se, mitä tarvitsen elämään ja pelastukseen.

Tämä ei tietenkään ole luonnollinen tapa ajatella. On luonnollista valittaa, uskoa, että ehkä Jumala on tehnyt virheen, ja elämäni tulisi olla jotain muuta. Minun tulee taistella sitä vastaan, mitä ruumiini ja sieluni haluaa tehdä, ja joskus se on valtavan vaikeaa. Minun pitää rukoilla uudestaan ja uudestaan: "Jumala , auta minua olemaan uskollinen! Auta minua olemaan kiitollinen kaikesta!" Silloin minun tulee käydä uskossa ja totella Jumalan lakia siinä, etten murehdi mistään! (Fil. 4:6) Jos uskon, että Jumalalla on suunnitelmia vain minun parhaakseni hyviä päiviä varten, eikö se ole totta myös huonoina päivinä?

Jumala tietää, mitä minä tarvitsen

Minun ei koskaan tarvitse antaa periksi pimeille, masentaville tunteille, itsesäälille ja ohimenevälle surumielisyydelle. Monet ihmiset kärsivät niistä, mutta minun kohdalla ei tarvitse olla niin. Miksi? Koska minulla on taivaallinen  kutsumus. Uskon, että elämäni ei pääty kuolemaan, vaan että elän sen jälkeen taivaassa. Uskon, että tämä elämä on harjoituskenttä iankaikkisuutta varten, ja että kieltämällä syntisen luontoni ja ristiinnaulitsemalla sen niin kuin Jeesus teki jokapäiväisessä elämässään (jokapäiväinen risti), valmistaudun taivasta varten. Joka kerta, kun Pyhän Hengen avulla ja voimalla sanoin ‘ei' näille murehtiville ja levottomille ajatuksille, olen askeleen lähempänä päästä niistä lopullisesti eroon. Ja kaiken sen lisäksi ole saanut syvän ja aidon kiitollisuuden sydämeeni.

Joka kerta, kun Pyhän Hengen avulla ja voimalla sanoin ‘ei' näille murehtiville ja levottomille ajatuksille, olen askeleen lähempänä päästä niistä lopullisesti eroon.

Tämä kuulostaa ehkä oudolta, mutta olosuhteet, jotka olen kokenut raskaiksi ja epäoikeudenmukaisiksi, ovat saaneet minut kiittämään Jumalaa, koska voin todella nähdä, että ne ovat parhaakseni.

Jumala tietää, mitä tarvitsen. Voin todistaa tämän: Jos annan kaiken Jumalalle, hän tulee antamaan minulle kaiken. Se ei ehkä ole kaikkea, mitä haluaisin, mutta se on kaikki, minkä Jumala tietää minun tarvitsevan. Tämä elämä, jota elän opetuslapsena, tekee minut onnellisemmaksi kuin pystyn sanoin kuvaamaan. Siinä on aito, oikea ilo. Olen aito persoona, ja tämä on minun todistukseni.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.