Miksi tarvitsen Pyhää Henkeä?

Miksi tarvitsen Pyhää Henkeä?

Ennen kaikkea vastaus on voima.

4 Minuuttia ·

Omat rajamme

Sillä ei ole mitään merkitystä, kuinka hyvät motiivit sinulla on; on mahdotonta tulla omin voimin siihen elämään, josta Raamattu puhuu. Sinulla voi olla hyvä toive. Sinulla voi olla maailman paras tahto. Mutta olet oikeastaan rajallinen. Sillä on rajansa, mitä voit saavuttaa omassa voimassasi.

Sinun on mahdollista kokea, mikä on oikein ja väärin johtuen kasvatuksestasi ja ympäristöstäsi. Omatuntosi voi auttaa sinua tiettyyn pisteeseen saakka. Pystyt rajoittamaan itseäsi aika paljon siellä, missä ihmiset voivat nähdä sinut, tai ulkonaisissa asioissa. On kuitenkin olemassa eräs käsky, joka liittyy sisäiseen elämääsi, eikä kukaan voi nähdä, noudatatko sitä vai et: ”Älä himoitse”. Himo on sisäinen halu, ja koska kukaan ei voi nähdä, mitä ajatuksissasi tapahtuu, ei edes laki voi ”panna sinua vankilaan” siitä.

Ja siinä kohdin kohtaat ikään kuin seinän.

Voima mahdottomaan

Kun kohtaat himot, jotka nousevat sisimmästäsi, ja ajatukset, jotka heräävät kiusauksen hetkellä, inhimilliset kykysi, luonteenpiirteesi ja parhaat tarkoituksesi voivat auttaa sinua ainoastaan tiettyyn pisteeseen saakka riippumatta siitä, kuinka ”hyviä” ne ovat.

Ajattelepa vain kuningas Daavidia. Häntä kuvataan Jumalan sydämen mukaisena miehenä, eikä hänenkään onnistunut elää täysin synnitöntä elämää. Kun kysymyksessä olivat hänen omat himonsa, halunsa ja silmiensä halu, hän ei kerta kaikkiaan pystynyt voittamaan. Nämä himot ja halut johtivat hänet fyysiseen rikkomukseen (2. Sam. 11-12). Daavid oli erittäin hyvä mies; emme puhu kenestä hyvänsä. Psalmi 51:ssä on kirjoitettu, että hän murehti syntiään ja kääntyi siitä. Hänellä ei kuitenkaan ollut tarvittavaa voimaa sen voittamiseen.

Kysymys on siitä, että meillä kaikilla on turmeltunut luonto, joka on täynnä himoja ja haluja, jotka pyrkivät vastustamaan Jumalan tahtoa. Raamatusta voimme lukea, ettei ole tarkoitus ainoastaan kieltää näitä himoja. Meidän on ”ristiinnaulittava” tai ”kuoletettava” ne (Room. 8:13; Gal. 5:24; Kol. 3:5). Emme ole kuitenkaan lainkaan kykeneviä voittamaan täydellisesti näitä tuhoavia himoja ja haluja omin voimin. Tarvitsemme apua!

Kun Jeesus oli maan päällä, hän lupasi lähettää poismenonsa jälkeen puolustajan, Pyhän Hengen. Hän sanoi myös: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne.” Apt. 1:8. Pyhän Hengen tärkein pyrkimys on: Antaa meille voimaa synnin täydelliseen voittamiseen, mikä ei ole mahdollista inhimilliselle luonnollemme (Room. 8:1-17)!

Rajaton apu ja ohjaus

Kukaan ei tiedä kaikkea heti alusta lähtien. Pyhä Henki kuitenkin tietää kaiken, koska hän oli yhdessä Jeesuksen kanssa koko hänen elämänsä ajan. Hän tuntee Jeesuksen jäljet, hänen, joka meidän kaltaisenamme ihmisenä ei koskaan tehnyt syntiä, vaikka hän oli kaikessa kiusattu (Hepr. 4:15; 1. Piet. 2:21-22).

Niinpä Pyhä Henki voi olla opastajasi ja näyttää sinulle oman syntisi ja antaa sinulle voimaa voittaa tiedostamasi synnin. Hän voi myös näyttää sinulle asioita, joista sinun on tultava puhdistetuksi, tiedostamattoman synnin: asioita, joista et välttämättä ollut tietoinen. Häntä kutsutaan totuuden Hengeksi, auttajaksi ja opettajaksi. Hän voi opettaa sinulle vanhurskautta ja antaa sinulle kaiken tarvitsemasi voiman voidaksesi elää voittoisaa elämää!

Jos sinulla on Pyhä Henki, hän voi itse asiassa tehdä asiat sinulle hyvin selviksi. Siinä ei ole mitään mystistä, ikään kuin istuisit ja meditoisit ja kuulisit ”mystisen äänen”, joka kertoisi sinulle, mitä sinun on tehtävä. Henki kuitenkin johtaa sinut oikeaan suuntaan. Voit oppia kuulemaan hänen äänensä. Olemalla kuuliainen Jumalan sanalle ja hänen työlleen sydämessäsi voit säätää korvasi voidaksesi kuulla yhä selvemmin. Henki voi johtaa sinut kaikkien asioiden läpi, mikä on valtava lohdutus ja myös hyvä syy kutsua häntä puolustajaksi.

Jeesus kuvasi Henkeä, jonka oli määrä tulla sen jälkeen, kun hän itse lähti pois maan päältä. Hän sanoi: ”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, opettaa teille kaiken ja muistuttaa teitä kaikesta, mitä minä olen teille sanonut." Joh. 14:26.

Pyhällä Hengellä on paljon asioita kerrottavanaan sinulle. Hän voi antaa sinulle voimaa, apua, lohdutusta ja ohjausta. Tottelemalla häntä voit elää kaipaamaasi uskollista elämää. Sinulla voi olla yhteys Jumalan kanssa, ja voit aina tuntea sopusointua hänen äänensä kanssa. Voit tulla perilliseksi yhdessä Kristuksen kanssa, voittajaksi, jolla on tulevaisuus, ei ainoastaan täällä maan päällä, vaan ikuisesti! Oletko rukoillut saadaksesi Pyhän Hengen?

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.