Miksi sinun ei enää ikinä tarvitse masentua?

Miksi sinun ei enää ikinä tarvitse masentua?

Opi, mitä aseita sinulla on käytettävissä, niin että masennus voi olla historiaa elämässäsi.

7 Minuuttia ·

Mistä masennus ja epäilys oikeastaan ovat peräisin

Masennuksella ja arkuudella on vain yksi alkuperä nimittäin synti. Sen, joka ei tee syntiä millään tavalla, on mahdotonta masentua. Mutta kenenkään ei tarvitse masentua, kun hän on langennut syntiin. Ei ole kirjoitettu: "Masentuneita ovat ne, joiden rikokset on anteeksi annettu", vaan päinvastoin: "Autuaat ne, joiden rikokset on anteeksi annettu." Room. 4:7.

Masennus tulee siitä, että ihminen ensin tekee syntiä ja sitten epäilee. Mitä hän epäilee? Että synti on annettu anteeksi samalla hetkellä, kun se on tunnustettu – että se on täydellisesti annettu anteeksi ja unohdettu ikuisesti; että Jumala rakastaa meitä kuitenkin, vaikka olemme tehneet syntiä, että ihmisellä on oikeus kuitenkin olla rohkea, että hyödyttää rukoilla jne.

Mistä tämä epäilys tulee? Meidän vastustajaltamme, Saatanalta, valehtelijalta. Miksi uskot häntä? Häntäkö sinä etsit? Onko sinulla luottamus häneen? Hänenkö sanansa sinä kätket sydämeesi ja säilytät siellä? Kenet hän on pelastanut ja tehnyt onnelliseksi?

Kun ihminen on ensin masentunut, mitä sitten? Silloin hän on menettänyt loputkin vastustuskyvystään. Sen seurauksena synti saa yhä enemmän valtaa hänessä, niin ettei olekaan vain yksi synti, joka saa hänet masentumaan vaan kokonainen sarja syntejä – ajanjakso, jolloin synti hallitsee eri tavoin; jolloin syntiä kasaantuu synnin päälle.

Uskon taistelu

Sen ei kuitenkaan tarvitse olla näin yhdellekään sielulle. Itse kukin voi oppia taistelemaan uskon hyvää taistelua ja vaeltamaan uskon rohkeudessa ja olemaan rohkealle mielellä kaikissa olosuhteissa, silloinkin, kun on langettu.

Tämä uskon taistelu voidaan jakaa kahteen osaan. Toinen osa on se, että vaelletaan uskollisesti Hengessä ja uskon kautta, hetki hetkeltä, valvotaan ja taistellaan, niin ettei suostuta yhteenkään kiusaukseen, ei toteuteta lihan himoa, jolloin ei synny minkäänlaista syntiä (Gal. 5:16; Jaak. 1:15). Silloin masennus pysyy ehdottoman varmasti poissa ja on täysin varmaa, että voitat Saatanan. Silloin hän ei löydä sisäänpääsyä, ei reikää varustuksessa, jolloin hän ei myöskään pysty ampumaan palavia nuoliaan varustuksesi läpi.

Toinen osa uskon taistelusta muodostuu Saatanan, syyttäjän, voittamisesta ja hänen karkottamisestaan, kun on tehty syntiä. Tämä jälkimmäinen on tärkeintä, koska se on tavallisinta, ja se on ensin opittava Saatanan vastustamiseksi.

Saatana, syyttäjä, on valehtelija

Kun olet tehnyt syntiä, syyttäjä tulee heti moittimaan sinua. ”Niin monta kertaa”, hän sanoo. ”Se on totta”, sanot. ”Sinusta ei ole mihinkään”, Saatana jatkaa. ”Ei, se on totta”, myönnät. ”Eikä sinusta koskaan tulekaan mitään”, hän väittää. ”Ei, siltä tämä näyttää”, olet täysin yhtä mieltä. ”Mitä asiaa sinulla on kokouksiin?” ”Ei varmaankaan yhtään mitään.” Jos tulet kokoukseen”, Saatana sanoo: ”Sinun ei ole sopivaa rukoilla.” ”Niin, eipä kai.” ”Jos todistat, olet teeskentelijä.” ”Niin, on paras olla hiljaa”, ajattelet. ”Et voi laulaa kovalla äänellä, koska toiset luulevat silloin, että sinulla on voitto.” ”Se on totta”, ajattelet.

Syyttäjä puhuu kuin hän olisi totuuden apostoli! Totta tosiaan! Eikö se sitten ollut totta, kaikki, mitä hän sanoi? Ensiksikin, se ei ollut sitä. Toiseksi, puheen tarkoitusperä oli valhetta silloinkin kun se kirjaimen mukaan oli totta. Kolmanneksi haluan lisätä: Entä kaikki se, mistä hän vaikeni?

Siksi voimmekin kysyä: Eikö sinulla ollut hänelle mitään sanottavaa, mikä oli totta? Ei yhtään ainutta Jumalan sanaa? Ei ainuttakaan asetta? Ei, olit huono taistelija. Et ollut lainkaan mikään taistelija! Antauduit viholliselle heti. Et antanut ainuttakaan miekaniskua oman sielusi pelastamiseksi tai sotapäällikkösi tähden. Ojensit halukkaasti molemmat kätesi vastustajalle ja annoit hänen ottaa aseesi ja panna sinut käsirautoihin, jotta hän voisi tehdä sinulle mitä tahtoo.

Aseita, joilla voi iskeä takaisin

Emme ole täällä maan päällä leikkiäksemme ”rosvo-poliisileikkiä”. Sinun on koottava taistelurivit ja taisteltava verille asti ankaraa vastustajaamme vastaan, niin oman sielusi kuin toistenkin sielujen puolesta. Meidän tulee saada itsellemme valon aseita, Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Sen avulla voimme kaikissa tilanteissa ajaa Saatanan pakoon ja voittaa hänet.

Kun olet tehnyt syntiä, kun olet langennut, nouse heti ylös; tunnusta syntisi, jolloin tiedät aivan varmasti totuuden sanan perusteella, että se on heti pyyhitty pois (1. Joh. 1:9). Kun Saatana syyttää sinua, iske häntä tällä miekalla. Anna hänelle myös muutama isku 1. Joh. 2: 1-2 sekä Snl. 24:16 jakeilla. Muistuta häntä siitä, että hän antoi vanhurskaan tulla ristiinnaulituksi, että hän on kärsinyt tappion taistelussa ja ettei hänellä ole mitään osuutta sinuun.

Kristus rakastaa sinua! Hän puolustaa sinua! Hän antaa sinulle mielellään anteeksi! Ja vaikka vihollinen ahdistaisi sinua, kuten Tordenskjoldia, niin että sinun on pakko hypätä kuulasuihkussa mereen, ota sinäkin miekka suuhusi ja ole rohkealla mielellä äläkä koskaan antaudu viholliselle. Sano joka kerta, niin kuin Tordenskjold sanoi: «Tällä kerralla ei!”

Tämä Saatanan (vastustajan, valehtelijan, syyttäjän) voittaminen ja pakoon ajaminen, kun on tehty syntiä, on ylenpalttisen tärkeää. Parasta on tietenkin voittaa kiusauksessa, niin ettei millään tavalla tehdä syntiä, mutta jos kärsitään tappio jossakin taistelussa, on sitäkin tärkeämpää voittaa seuraava. Ensimmäisessä taistelussa on kyse yhdestä tai toisesta synnistä ajatuksissa, sanoissa tai teoissa. Jos on kärsitty tappio siinä, tulee heti uusi sota – masentumisesta tai rohkeuden säilyttämisestä. Vain yksi lopputulos kahdesta on mahdollinen itse kussakin tilanteessa. Joko voitat tai sitten sinut voitetaan.

Kehen uskot? Ketä seuraat?

Saatana syyttää Jumalan valittuja yöt ja päivät (Ilm. 12:10). Mutta Kristus puolustaa meitä yöt ja päivät (1. Joh. 2:1). Kehen siis uskot? Kuka on oikeassa? Kumpi heistä puhuu totta?

«Eihän Jumala ole antanut meille masennuksen henkeä ….” 2. Tim. 1:7 (norj. käännös). Mistä sitten olet saanut sen? Kenelle olet avannut korvasi ja sydämesi? Ketä olet totellut? Kehen olet luottanut?  Ketä olet vastustanut? Kenelle olet ollut alamainen?

«Olkaa siis Jumalalle alamaisia mutta vastustakaa Paholaista, niin hän pakenee luotanne.” Jaak. 4:7. ”Vastustakaa häntä uskossa lujina! 1. Piet. 5:9. ”

Meidän tulevaisuutemme ja toivomme

Kaikella, mitä minussa on, kehotan jokaista sielua, joka sydämestään – ja hinnalla millä hyvänsä – haluaa päästä eroon synnistä: Ole hyvällä mielellä! Ole rohkea! Kestä! Jos voimakas Saatana on aina sinua vastaan, on voimakkaampi Kristus aina puolellasi! Kiitos, ylistys ja kunnia! Voitto on lopuksi oleva sinun! Saatanan työnä on kaikkien langenneiden syyttäminen. Kristuksen tehtävä sitä vastoin on puolustaa, tukea ja nostaa pystyyn kaikki, jotka lankeavat (Ps. 145:14; Snl. 24:16; 1. Joh. 2:1).

Sinun on mahdotonta voittaa Saatanaa tunteidesi, toiveittesi ja unelmiesi avulla! Sinun on voitettava hänet miekan terällä, Jumalan omalla, tarkalla sanalla. Aseistaudu nyt, niin että totuuden sana on sydämessäsi ja rinnallasi. Pidä aseesi aina valmiina! Heti kun huomaat ajatuksissasi vähänkin sellaista, mikä on ristiriidassa totuuden kanssa, iske miekallasi! Jos kuitenkin sattuisit tekemään syntiä, ja kuuntelet syyttäjän ääntä: ”Niin, mutta sehän on totta, että olet tehnyt sen, ja sinä olet sellainen ja sellainen”, vastaa: ”Kyllä, mutta minä tiedän jotain muutakin, mikä on totta”. Kaksi tai kolme raamatunpaikkaa voi ajaa hänet kauas pois; hänhän on pimeyden ruhtinas, ja hänen on mahdotonta kestää valoa (Jumalan sanan valoa).

Kiitos, ylistys ja kunnia! Tulevaisuutemme on valoisa ja pitkä! Ja toivorikas! Eteenpäin, sotilaat, taisteluun ja voittoon – miekan kanssa! Käyttäkää Hengen miekkaa, joka on Jumalan elävä, totinen ja katoamaton sana. Se totisesti puree! Ja niin vastustaja masentuu – et sinä!

Tämä on mukailtu versio artikkelista, joka on ensin julkaistu otsikolla ”Motløshet”(Masennus) BCC: n Skjulte Skatter- lehdessä helmikuussa 1927.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.