Miksi Jumala ei kuule minua?

Miksi Jumala ei kuule minua?

Oletko joskus tuntenut, että Jumala ei kuule sinua? Miksi Jumala ei vastaa rukouksiisi?

4 Minuuttia ·

Joskus elämä voi tuntua ylivoimaiselta. Mutta kenen puoleen voit kääntyä, kun tuntuu siltä, että edes Jumala ei kuule sinua?

Oletko joskus tuntenut, että Jumala ei aina vastaa rukouksiisi? Onko sinulla joskus ollut sellainen päivä, jolloin asiat vaan menevät päin mäntyä, ja lopulta makaat sängyllä tyyny märkänä, ja vaikka huudat Jumalaa, mikään ei kuitenkaan muutu? Miksi Jumala ei anna vastausta rukouksiisi?

«Me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.» (Room. 8: 28)

Jos uskot, että kaikki asiat vaikuttavat parhaaksesi, eikö silloin ole todennäköisempää, että Jumala vastaa rukouksiisi yksinkertaisesti eri tavalla kuin olit odottanut?

Eikö ole todennäköisempää, että Jumala yksinkertaisesti vastaa rukouksiisi eri tavalla kuin olit odottanut?

Kuvittele, että olet tekemisissä joidenkin vihaisten asiakkaiden kanssa töissä. He raivoavat ja huutavat sinulle, ja sisälläsi voit tuntea vihan nousevan pintaan. Tiedät, että elleivät he pian lähde, se purkautuu ja annat heidän kuulla kunniansa!

Voit rukoilla, etteivät asiakkaat tule enää takaisin, koska et kestä huutamista toista kertaa. Tai ehkä menet vähän pidemmälle ja ymmärrät, että sinun ei olisi pitänyt kristittynä reagoida siten. Sinä rukoilet: "Oi, ole kiltti äläkä anna asiakkaan tulla takaisin, en halua suuttua taas sillä tavalla." Mutta jo seuraavana päivänä sama asiakas tulee takaisin huutamaan sinulle taas! Eikö tämä ole vastakohta sille, mitä rukoilit?

«Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa, vaan iloitkaa sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita.» (1. Piet. 4: 12)

…pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä.

Miksi rukoilet, että ahdistukset menisivät pois? Et voi menne elämän läpi niin, ettet koskaan kohtaa ketään sellaista ihmistä, joka saa sinut vihastumaan. Sellaisia ihmisiä on joka puolella! Jumala antaa sinun kohdata nämä ihmiset, niin että voit saada voiton synnistä ja saada enemmän rakkautta ja kärsivällisyyttä.

«Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ettekä missään puuttuvaiset.» (Jaak. 1: 2-4)

Eikö tämä olekin paljon parempi ratkaisu? Olla täydellinen, eikä missään puuttuvainen?

Älä rukoile Jumalaa suojelemaan sinua koetuksilta; rukoile, että hän antaisi sinulle voimaa suhtautua koetuksessa niin, että tulet Jeesuksen kaltaiseksi.

Tietysti se on parempi! Mutta itse Jumalakin pitäytyy lakehin, jotka on säätänyt. Voit rukoilla kärsivällisyyttä joka päivä, mutta Jumala ei toimi niin, että vihasi vain jonakin päivänä häviää ihmeellisellä tavalla – hän ei olisi tehnyt sitä, vaikka olisi halunnut, koska hän on antanut sinulle vapaan tahdon. Hän on kiinnostunut vapaaehtoisesta palveluksesta ja kuuliaisuudesta. Opetuslapsen asenne tulee esille Jeesuksen omassa rukouksessa: "Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa." (Matt. 6:10).

Sen sijaan, että kysyisit, miksi Jumala ei kuuntele sinua, pitäisi sinun ehkä kysyä itseltäsi, miksi sinä et kuuntele Jumalaa! Jos mielesi on asennoitunut tekemään Jumalan tahdon, hän vastaa rukouksiisi, joissa pyydät vapaaksi tulemista vihasta, juuri oikeilla koetuksilla, joita tarvitset tullaksesi kärsivälliseksi. Jos tunnet, että Jumala ei kuule rukouksiasi, kysy itseltäsi, oletko todella sanonut: "Tapahtukoon sinun tahtosi" jokaisessa tilanteessa.

Älä rukoile Jumalaa suojelemaan sinua koetuksilta; rukoile, että hän antaisi sinulle voimaa käyttää koetukset niin, että tulet Jeesuksen kaltaiseksi! Silloin hän haluaa enemmän kuin mielellään kuulla rukouksesi! Silloin sinulla ei enää koskaan tule olemaan toivotonta päivää!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.