Mene suoraan sisältöön

Miksi ihmiset uskovat 2000 vuotta vanhaan kirjaan?

Kuinka Raamattu voi auttaa meitä elämässä tänään?

Raamattu kirjoitettiin kauan sitten, mutta se herättää edelleenkin voimakkaita ja vaihtelevia reaktioita.

Useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että sellaiset sanat kuin: “Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”, ja “Olkaa hyviä toisillenne, osoittakaa laupeutta, niin että annatte anteeksi toisillenne”, ovat hyviä suuntaviivoja elämälle. Muut uskonnot opettavat oikeastaan myös vastaavia asioita. Niin, mikä Raamatussa sitten on erilaista ja sellaista, mikä voi auttaa meitä elämässä nykyään.

Onko Raamattu edelleen merkityksellinen kirja?

Raamattu tarttuu syntiin – itse suurimman ongelmamme juureen ihmisenä. Meidän oma tahtomme on ristiriidassa Jumalan tahtoa vastaan, ja se tekee asiat niin vaikeiksi. Ajattele Jeesuksen radikaaleja sanoja Matt. 5:29:ssä: «Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Sinulle on parempi, että yksi osa ruumiistasi tuhoituu, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.»

Raamattu tarttuu syntiin – itse suurimman ongelmamme juureen ihmisenä.

Jeesuksen tarkoituksena ei ollut, että ihmiset satuttaisivat itseään, vaan tarkoitus oli alleviivata synnin vakavuutta. Tämä ilmaus oli tosi hänen aikanaan, ja on edelleen tosi meidän aikanamme, kun saastaisuus on niin käden ulottuvilla.

Ajanhenki

Nykyajan yhteiskunnassa kaikenlaiset synnit ovat tulleet hyväksytyiksi ja niitä pidetään normaaleina. Melkeinpä odotetaan, että harjoitetaan uskottomuutta, himoja, ahneutta ja itsekkyyttä. Mieti niitä odotuksia, että sinusta pitäisi tulla jotain suurta tässä maailmassa, ehkäpä toisten kustannuksella. Mieti kaikkea saastaisuutta, mitä TV:stä, filmeistä ja internetistä voi katsoa. Nykyään voi jopa vaikuttaa oudolta, jos ei anna perille näille kiusauksille ja itsekkyydelle, joita vastaan Raamattu puhuu niin selvästi!

Olosuhteemme ovat muuttuneet, mutta inhimillinen luontomme pysyy samana.

Onko siitä jotain etua, että seuraa tätä “ajanhenkeä” henkilökohtaiseen elämään tai ylipäätään yhteiskuntaan? Päinvastoin! Kuinka monet perheet ovatkaan kärsineet uskottomuuden takia? Millaisen perustuksen laskee tällä alueella omalle elämälleen ja niille, jotka ovat lähellä ja jotka pitävät sitä esimerkkinä? Raamattu osoittaa meille, kuinka voimme saada armon Jeesuksen avulla vastustaa näitä kiusauksia ajatuksissamme, niin että voimme tulla täysin vapaiksi ja puhtaiksi!

Jeesuksen elämä

Raamatusta luemme Jeesuksen, edelläjuoksijamme, elämästä, joka teki meille mahdolliseksi elää elämää ilman syntiä. Hän tuli “kaikessa veljiensä kaltaiseksi” (Hebr. 2:17), ja hän oli “kaikessa kiusattu samalla tavoin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä” (Hebr. 4:15. Hän ei koskaan tehnyt syntiä, vaikka hän tuli kiusatuksi kaikessa niin kuin mekin!

Hän kuoli Jumalan tahrattomana lampaana, jotta me saisimme syntimme anteeksi, mutta se ei ole kaikki, mitä hän teki meille. Hän myös jätti jalanjäljet, joita meidän tulee seurata (1. Piet. 2:21). Jeesus sanoi itse: “Jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja…Jos siis Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.” (Joh. 8:34-36)  Apostoli Paavali kehottaa: “Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa rumiissanne, niin että tottelette sen himoja.” (Room. 6:12) Kiinnostaako sinua vapaus? Vai haluatko olla synnin orja?

Mitä päätät valita?

Jos haluat elää omien itsekkäiden himojesi mukaan, kantaa kaunaa tai puhua alentavasti toisista saadaksesi itsesi näyttämään paremmalta, silloin on helpompaa olla uskomatta Raamattuun. Raamattu nuhtelee sellaisesta itsekkäästä käytöksestä. Elämän saaminen sopusointuun Jumalan sanan kanssa vaatii luopumista täysin omasta tahdosta. Useimmat eivat ole halukkaita maksamaan tätä hintaa, mutta se, että ei halua uskoa jotain, ei tee siitä vähemmän totta.

Se maksaa kaiken, mutta silloin saa myös kaiken takaisin.

Murehditko helposti vai oletko ahdistunut? Onko sinulla taipumus suuttua tai olla kateellinen? Ajatteletko jatkuvasti asioita, joita toiset ovat sanoneet tai tehneet, ja ne vaivaavat sinua? Raamattu voi auttaa sinua tulemaan vapaaksi, niin että elämästä tulee valoisaa. On mahdollista muuttua, kun panee koko luottamuksensa Jumalan sanaan. Se maksaa kaiken, mutta silloin saa myös kaiken takaisin. Valittajasta tulee kiitollinen. Kitsaasta tulee antelias. Valehtelijasta tulee rehellinen ja luotettava.

Onko sinulla sydämessäsi vilpitön kaipaus voittaa synti? Jos vastaus on kyllä, oletko halukas luopumaan kaikesta saadaksesi siitä otteen? Valitsetko uskoa sanoihin, jotka on kirjoitettu Raamattuun ja annat niiden muuttaa elämäsi?

Opin pääkohdat

Tutustu siihen, kuinka Jumalan sana kehottaa ja auttaa meitä elämään 100% hänen tahtonsa mukaan, niin ettei meidän tarvitse enää langeta syntiin, vaan että voimme päästä voittoisaan elämään.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Minä olen ristiinnaulittu Kristuksen kanssa

Tämä kirjanen perustuu siihen, mitä Paavali kirjoittaa Gal. 2:19-20:ssä: «Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa.» Tässä Elias Aslaksen selittää, mitä se tarkoittaa ja kuinka lukijalla voi olla sama todistus elämässään kuin Paavalilla.

Seuraa meitä