Mikä on se rauha, jonka Jeesus antaa?

Mikä on se rauha, jonka Jeesus antaa?

Päämääränä on levon ja rauhan omistaminen kaikissa tilanteissa, kaikenlaisissa koetuksissa. Kuinka saamme tämän rauhan?

4 Minuuttia ·

"Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko levoton älköönkä pelätkö!” Joh. 14:27.

Miten lohduttavia sanoja Jeesus lausuukaan jäähyväispuheessaan opetuslapsilleen. Hän ei antanut heille sitä rauhaa, minkä maailma antaa. Siitä voimme olla loputtoman iloisia ja kiitollisia.

Syy rauhaan liittyy aina voimakkaasti johonkin. Maailman antama rauha on lyhytaikainen ja epävakaa, koska se on riippuvainen toisista ihmisistä ja siitä, mitä on maan päällä.

Sinulla on rauha, kun kaikki menee hyvin, kun ihmiset puhuvat sinusta hyvää, kun saat kehuja ja kunniaa – kun toimit oikein, ja kun asiasi useimmilla alueilla ovat hyvin. Kaikkein useimmilla ihmisillä on kokemuksia siitä, että tämä rauha on erittäin epävakaa, mutta silti lähes kaikki tavoittelevat sitä. Yhdessä hetkessä kaikki voi olla niin hyvin, ettei todellakaan voisi olla paremmin, ja yhtäkkiä tilanne on aivan päinvastainen.

Rauha, jonka Jeesus antaa

Mestari tiesi kaiken tämän ja siksi hän tarjosi meille jotain paljon parempaa: Jumalan rauhaa – rauhaa kaikissa olosuhteissa! Aivan toisenlaatuista rauhaa, joka on vakaata eikä ole sidoksissa ihmisiin eikä tähän maailmaan. Se on ankkuroituna esiripun sisäpuolelle – taivaallisiin.

Luonnostamme kuulumme kaikki riitaisuuden sukuun. 4. Moos: 24:17 (norj). Emme tunne rauhan tietä. (Room. 3:17). Miten me sitten voimme saada tämän rauhan? Sehän ei tule meille automaattisesti. Ei, ainoastaan tarkkaamalla Jumalan käskyjä, hänen sanaansa ja lakiaan – niitä noudattamalla saamme tämän rauhan elämäämme. “Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luokseen asumaan.” Joh. 14:23. Kun meillä on Isä ja Poika sydämessämme ja mielessämme, mikään muu kuin rauha ei ole mahdollista. Ilm. 3:20.

Jospa kuulisit minun käskyjäni! Silloin rauhasi olisi kuin virta ja vanhurskautesi kuin meren aallot.” Jes. 48:18. “Suuri rauha on niillä, jotka rakastavat sinun opetustasi. He eivät kompastu mihinkään.” Ps. 119:165.

Tämä rauha on täynnä uskoa ja lepoa, varmuutta ja voimaa. Paavalilla oli näin. Hän kärsi paljon, oli vainottu, halveksittu, pilkattu, haukuttu, pahoinpidelty jne. Hänellä oli paljon ahdistuksia, mutta hän oli niin rohkea, että kirjoittaa Room. 8:38 – 39: ssä: “Olen näet varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit eivätkä henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva, eivät voimat, ei korkeus eikä syvyys eikä mikään muu luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”

Hän tiesi, mihin tämä kaikki johti. Me pelastumme nimenomaan ahdistusten kautta – emme ilman niitä. Ahdistuksissa opimme tuntemaan sekä itsemme että Jumalan, inhimilliset heikkoutemme ja Jumalan voiman! Voisimme helposti ajatella, että jos meillä ei olisi niitä ja niitä ahdistuksia, ajatuksissa ja mielessä olisi rauha. – Asia ei kuitenkaan ole niin. Suurta on omistaa lepo ja rauha nimenomaan kaikissa olosuhteissa. Kaikenlaisissa ahdistuksissa. Mestarilla oli niin, samoin apostoleilla. Kaikki, jotka haluavat elää jumalaapelkäävästi – heillä tulee myös olemaan niin.

”Tämän olen puhunut teille, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa rohkeat: minä olen voittanut maailman." Joh. 16:33. Jotain Miten niin suurta – voittanut maailman – kaiken siinä! Mikä voitto – mikä riemuvoitto (1. Joh. 5:4)! Tämä on myös meidän tiemme!

Jumalan rauhaan tuleminen

Ihmisluonnossamme on paljon rauhattomuutta. Siinä on itsekkyyttä, ylpeyttä, kärsimättömyyttä, kiukkuisuutta, vihaa, laupeudettomuutta, jne. Kun kohtaamme ahdistuksia, tunnemme, että tämä aines alkaa painaa päälle. Tulemme levottomiksi – emmekä tule osallisiksi Jumalan rauhasta olosuhteissamme. Mutta kun me Jumalan voimassa ja armossa taistelemme uskon hyvän taistelun, niin että saamme voiton – silloin ympärillämme ja meillä itsellämme on rauha. Ajattele, kuinka hyvää onkaan, kun se tapahtuu juuri niissä olosuhteissa, jotka minulla on.

”Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.” Room. 12:21.

Kun teemme tämän, syntyy rauha. Mutta jos teemme päinvastoin, niin meillä kaikilla on kaiketi se kokemus, että siitä syntyy rauhattomuutta, joka ei ole ainoastaan ympärillämme vaan myös meissä itsessämme. Mutta ne, jotka voittavat pahan hyvällä, oppivat yhä enemmän tuntemaan rauhan tietä. Miten suurta! Olkoon Jumalan rauha se, mitä kaipaamme kiihkeästi!

Raamatunkohdat ovat peräisin Raamattu Kansalle- käännöksestä. 

Tämä artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran otsikolla ”Ikke som verden gir…” BBC:n lehdessä ” Skjulte Skatter” kesäkuussa 2019.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.